Haukoilla kulkee, Kotkilla ei

20.11.2018

Haukkojen kaksi edellistä kierrosta  E1-ikäluokan ylemmässä haastajasarjassa menivät Esportissa ja Campossa juuri niin mallikkaasti kuin vaan voi mennä!

3. kierros (10.11.18)

Vastuuvalmentajan saapuessa vasta ensimmäisen pelin toiseen erään, oltiin tulostaulun mukaan tasatilanteessa.

Nikke avasi ääntään poikkeuksellisesti katsomon puolella ja viimeisellä erätauolla olikin aika potkia - kuvainnollisesti - poikiin hieman vauhtia ja muistuttaa fyysisestä pelityylistä.

Loppu onkin historiaa ja ensimmäisestä pelistä otettiin komea 3-7 -voitto oman näköisellä pelillä!

Haukat - Indians black 7-1

Päivän toiseen peliin lähdettiin astetta kovemmalla kurilla heti alusta alkaen ja vaikka lopussa erilaiset vastoinkäymiset rokottikin Haukkoja, saatiin isäntäjoukkueesta makea voitto luvuin 7-1.

4. kierros (18.11.18)

Haukat - FBC Raseborg 9-3

Campo ja aikainen sunnuntaiaamu. Tunnetusti erittäin aamu-uninen joukkue ja vastus, joka voitettiin viimeksi vain viime hetken maalilla. Lauma poikia miettimässä sarjataulukkosijoituksia ja luettelemassa vastustajien pistemiehiä.

Kaikki kaaoksen ainekset olivat siis valmiina.

Poikien hämäys vapaalla kentällä ja palloilla onnistui, sillä kyselytunti loppui poikien aloittaessa alkulämmittelyt keskenään. Loppuun pieni unihiekat karistava kuntopiiri ja mars kentälle!

Vaikka raaseporilaiset karkasivatkin heti kättelyssä johtoon, Haukat eivät antaneet tuumaakaan periksi ja erätauolle mentiin ansaitusti 4-1-johtoasemassa.

Toisessa erässä kokeiltiin aikalisää  vastustajan kaventaessa pelin tilanteeseen 4-2. Pieni valmennuksellinen palautteenanto ja peli 5-2 heti seuraavassa hyökkäyksessä!

Aivan erän loppuun iskettiin vielä kuudes maali.

Kolmas erä oli enää muodollisuus ja vaikka pojilla oli varaa epäonnistua myös rangaistuslaukauksessa, niin Haukat määräsi tahdin täysin ja lopputuloksena voitto 9-3.

Vaikka kaukaa tulleet vieraat päästettiin pelissä johtoon, niin peli pyöri nätisti raaseporilaisten päädyssä. Tästä todisteena torjuntatilasto (7-22).

KKP - Haukat 6-7

Sunnuntain toinen peli oli pelättyä sarjakärkeä vastaan, jota vastaan aikaisempi peli päättyi ei-niin-hyvin.

Asenneharjoitukset tuottivat tulosta, sillä ensimmäiselle erätauolle mentiin erittäin mukavassa 1-3-johtoasemassa!

Toinen erä alkoi nopealla takaiskulla, joka kuitattiin kuitenkin vielä nopeammin. Erä eteni sopuisasti vuorotellen maaleja tehden ja vaikka vastustaja sai pelin edetessä enemmän otetta peliin, niin maalintekosektorilta heidät saatiin hyvin pidettyä pois.

Loppupeli meni kuitenkin ehkä hienoisesti vastustajan hallinnassa, vaikka todella kapealla miehityksellä pelasivatkin. Tosin osalla haukkalaisista rupesi myös jalka painamaan edellisen päivän kovien Kotkat-pelien myötä, joten paras isku oli jo poissa.

Paineistaminen tuotti lopulta tulosta reilu minuutti ennen loppua - ensin 5-6 ja heti perään hienon riistopelin ansiosta 5-7 tyhjään maaliin.

Kymmenen sekuntia ennen loppusummeria vastustaja kavensi vielä, mutta varmalta sydänkohtaukselta selvittiin hienolla puolustuspelaamisella.

Kun kokoonpanossa on lähes puolet enemmän poikia kuin vastustajalla, niin liikkeen pitäisi olla sitä luokkaa, että vastustajalta juostaan jalat alta.

Peli ei ehkä ollut kaunista katseltavaa, mutta minimitavoite eli voitto otettiin kotiin.

Iso kiitos pojille hienoista peleistä ja täydellisistä peliasenteista!

Seuraavalle kierrokselle lähdetään hienosti sarjakärjen paikalta.

- - - - -

Kotkat 4.kierros (17.11.18)

Kotkien D2-ikäluokan ylemmän haastajasarjan neljäs turnaus pelattiin Nurmijärven Maaniitun koululla, jossa vastaan asettuivat lohkon ykkönen (SB-Pro) ja kakkonen (Rangers).

Vaikka Haukoissa peli kulkee ja voittoja tulee, niin Kotkilla on alkukausi ollut kovassa sarjassa todella vaikea, eikä tämä päivä ollut poikkeus.

Rangers - Kotkat 12-2

Ensimmäisessä pelissä vastaan asettui Kirkkonummen Rangers, jonka paidassa pelasi myös monta heidän -05-syntyneiden joukkueessa pelaavaa pelaajaa.

Reilu yhdeksän minuuttia pelattiin tasaisesti, mutta sitten vastustaja iski vajaaseen kahteen minuuttiin kolmesti.

Erän loppupuolella päästiin kokeilemaan ylivoimaa, joka ei kuitenkaan tuottanut montaa laukausta.

Toisessa erässä päästiin uudelleen ylivoimalle ja vaikka ylivoima oli lähes yhtä huonoa kuin edellinen, niin pallo löysi reittinsä yllättävällä kaukolaukauksella maaliin.

Tämän jälkeen kentällä ei ollut kuin yksi joukkue ja se joukkue ei tullut Vantaalta.

Viimeisessä erässä kestettiin alivoima hienosti ja siitä sisuuntuneena käytiin iskemässä toinen maali.

Vastustaja "kaunisteli" lukemia vielä kahdella maalilla, joten tappio niskassa poistuttiin pukukoppiin.

Kotkat - SB-Pro 0-15

Päivän viimeiseen otteluun lähdettäessä pojat kuulutettiin suuren maailman tyyliin yksitellen kentälle. Tieto tästä pisti pojat todella levottomiksi ja keskittyminen itse otteluun oli täysin nollassa.

Ottelusta ei jäänyt oikeastaan mitään muuta kerrottavaa kuin lopputulos.

Vastustaja oli todella hyvä ja kun pojat eivät pelanneet yhtään omalla tasollaan, niin näin siinä sitten käy.

Ensi lauantaina pelataan Kotkien alkusarjan viimeiset pelit ja joulukuun puolessa välissä pitäisi pelien tasoittua.