Pelaajaopas (sivua päivitetty 11/2016)

Etelä-Suomen alueen hallilista (salibandyliiton sivut)

Netistä ohjeita ja oppaita omatoimiseen harjoitteluun, venyttelyyn ym.

Kasva urheilujaksi -sivusto

Salibandyn pelaajapolku

Salibandyliiton kuukauden kikkavideot - harjoittelumalleja videopätkinä

Venyttelyopas

Venyttelyohjeita

Maalivahtipelaamisen opas

Pelaajan taidot ja pelaaminen eri tilanteissa - YouTube-videopätkiä

Kuljetus ja harhautus

Kuljettaminen

Pallon suojaaminen

Harhauttaminen

Vartaloharhautus

Mailaharhautus

Vastustajan ohittaminen

Suunnan vaihtaminen

Syöttö- ja laukausharhautus

Puolustusasento, puolustaminen

Syöttäminen ja vastaanottaminen

Syöttäminen

Haltuunottaminen

Haltuunottaminen liikkeeseen

Syöttäminen ilmassa

Lisää syöttämisestä: Syöttö ja liike, laidan kautta syöttö, paikan hakeminen, liikkuminen pois syöttövarjosta.  

Laukaiseminen

Laukaiseminen

Erilaiset laukaisutavat

Rannelaukaus

Nopealaukaus

Kämmenpuolen lyönti

Lyöntilaukaus - lämäri

Rystylaukaus ja rystylaukaus litistämällä

Maalintekosektorit

Maalivahtipeli

Maalivahdin perusasento

Pallon mukana liikkuminen

Vastaantuleminen

Sivuttaisliike

Ja vielä kaikki kertauksena maalivahtipelistä

Mailan valinta

Kun ostat uuden salibandymailan, on suurimmassa osassa mailoista tarjolla eri pituuksia ja erilaisia varren jäykkyyksiä. Kuinka pitkän mailan haluat, on tietenkin yksilöllistä, mutta olla olevassa taulukossa on suositeltavia yhdistelmiä. Suuntaa antava neuvo salibandymailan pituuteen on napasi korkeus. Maila tulee loppua muutama senttimetri navan yläpuolelle. Emme suosittele mailan varren katkaisemista lyhentämistarkoituksessa, sillä se vaikuttaa mailan ominaisuuksiin, mm. jäykkyyteen.

Nykyisin urheiluliikkeistä, mm. Intersport Sellosta, josta saat jäsenkortilla myös jäsenalennuksen mailoista ja muistakin tuotteista, saa pienimmillekin lapsille sopivan pituisia mailoja kohtuuhintaan. 

Vartalon pituus cm: 
Mailan pituus cm:
185- 100
175-185 95
165-175 91/92
155-165 85/87
145-155 80
135-145 75
125-135 70
115-125 65
105-115 60

 

Lue lisää mailan ominaisuuksista tästä linkistä.

Lisenssi ja vakuutusasiaa

Jokaisella salibandyliiton alaisissa sarjoissa pelaavalla juniorilla sekä pääsarjatason pelaajalla tulee olla lunastettuna lisenssi. Pääsääntöisesti lisenssin hankkii pelaaja itse. Joukkueenjohtajan tulee varmistua, että kaikilla joukkueen pelaajilla on lisenssi voimassa ennenkuin pelaaja nimetään ottelun pelaajaksi (merkitään pelaajaluetteloon). Lisenssitietoa liiton sivuilta http://floorball.fi/palvelut/lisenssit/lisenssit/

Seura hankkii valmentajille V-lisenssin, jonka liitto on määrännyt pakolliseksi valmentajille. Lisenssin hankkimista varten seura tarvitsee valmentajan osoitteen, henkilötunnuksen täydellisenä sekä puhelinnumeron. Toimita nämä tiedot Riitalle. Lisenssi ei sisällä vakuutusta.

Riitalta tai Erikalta voit tarkistaa pelaajien lisenssitiedot ja lisenssin voimassaolon. Lisenssikortti pitää myös pitää mukana peleissä.

Valmentajat, toimihenkilöt ja muut vapaaehtoistyöntekijät, jotka toimivat seuran tai sen joukkueen tapahtumissa, on vakuutettu SLUn ja Salibandyliiton ottamalla Tuplaturva-vakuutuksella

Tutustu Salibandyliiton sivuihin, joilta saat tietoa lisensseistä, pelaajasiirroista, yli-ikäisten ilmoitusmenettelystä.

Vahingon satuttua

Jos olet ottanut Salibandyliiton lisenssiin sisältyvän vakuutuksen, olet vakuutettu Pohjolan Sporttiturvalla. Vakuutettu hakee itse korvauksia Pohjolasta tai siitä vakuutusyhtiöstä, josta on vakuutuksen ottanut.

Lisätietoja ja ohjeita lisenssivakuutuksesta ja Pohjolan Sporttiturva-vakuutuksesta Salibandyliiton sivuilta lisenssin tuoteselosteesta.

1. Pohjolan hoitolaitosyhteistyökumppanit löydät OP-Pohjolan sivuilta.  

2. Täytä Urheiluvahinkoilmoitus puhelimitse numerossa 0303 0303 (arkisin klo 8 - 18) tai tästä linkistä Pohjolan nettisivuilla, jonka jälkeen valitse

  • Henkilöasiakkaat: Vahingot, Henkilövahingot, Tapaturma urheilussa
  • Näytölle avautuu ohjeistus korvauksen hakemisesta sekä linkki sähköiseen vahinkoilmoituslomakkeeseen.

3. Korvauksen haun periaatteet, kun haet korvausta lisenssivakuutuksesta

Korvauksenhakija maksaa hoitokulut ensin itse ja hakee Kelasta sairausvakuutuslain mukaiset korvaukset. Kelasta on haettava korvaukset 6 kuukauden kuluessa siitä, kun kulut on maksettu.

Useimmat hoitolaitokset hoitavat sairausvakuutuksen osuuden Kelasta puolestasi. Tällöin korvaushakemuksen liitteeksi riittävät kopiot alkuperäisistä kuiteista. Ota mukaan Kela-kortti.

Saatuasi Kelasta korvauksen, toimita Kelan antama alkuperäinen korvauslaskelma sekä kopiot Kelaan toimitetuista kuiteista.

Liitä mukaan alkuperäiset kuitit kuluista, joista Kela ei maksa korvausta sekä lääkkeiden alkuperäiset maksukuitit, reseptit tai niiden kopiot.

Pelaajasiirrot ja muut seuran nimenkirjoittajan allekirjoitusta vaativat ilmoitukset

Pelaajasiirtoihin ja muihin ilmoituksiin, joihin tarvitaan seuran nimenkirjoittajan allekirjoitus: toimita allekirjoitettavat dokumentit mieluiten skannattuna sähköpostin liitetiedostona osoitteella sbvantaa@sbvantaa.fi.

Allekirjoitukset hoitaa ensisijaisesti seuran puheenjohtaja Riitta Hellgren, puh. 050 344 3296. 

SB Vantaan jäsenyys

Voit lukea jäsenyydestä ja jäseneduista Seurainfon alta kohdasta Jäsenyys ja jäsenedut.

Tutustu myös Joukkueen toimintaoppaaseen, jossa on kerrottu seurasta ja mm. pelaajaa koskevista säännöistä.

Seuran sääntöjen lisäksi lisenssipelaajia koskevat Salibandyliiton säännöt, mm. sarjamääräykset, joihin voit tutustua Salibandyliiton sivuilla sekä mm. salibandyn kilpailusäännöt sekä salibandyn pelisäännöt

Mahdolliset pelaajan toiminnasta seuralle langetut sakkorangaistukset peritään maksut aiheuttaneelta pelaajalta. Samoin joukkueelle langetut rahalliset sanktiot tms. seura perii joukkueelta.