Pelaajaopas

Mailan valinta

Salibandymailoista tarjolla eri pituuksia ja erilaisia varren jäykkyyksiä. Kuinka pitkän mailan haluat, on tietenkin yksilöllistä, mutta olla olevassa taulukossa on suositeltavia yhdistelmiä. Suuntaa antava neuvo salibandymailan pituuteen on napasi korkeus. Maila tulee loppua n. 5-10 senttimetriä navan yläpuolelle. Emme suosittele mailan varren katkaisemista lyhentämistarkoituksessa, sillä se vaikuttaa mailan ominaisuuksiin, mm. jäykkyyteen.

Vartalon pituus cm:
Mailan pituus cm:
185- 100
175-185 95
165-175 91/92
155-165 85/87
145-155 80
135-145 75
125-135 70
115-125 65
105-115 60

Lisenssi ja vakuutusasiaa

Jokaisella salibandyliiton alaisissa sarjoissa pelaavalla juniorilla sekä pääsarjatason pelaajalla tulee olla lunastettuna lisenssi. Pääsääntöisesti lisenssin hankkii pelaaja itse. Joukkueenjohtajan tulee varmistua, että kaikilla joukkueen pelaajilla on lisenssi voimassa ennen kuin pelaaja nimetään ottelun pelaajaksi.

Seura hankkii valmentajille V-lisenssin, jonka liitto on määrännyt pakolliseksi valmentajille. Lisenssin hankkimista varten seura tarvitsee valmentajan osoitteen, henkilötunnuksen täydellisenä sekä puhelinnumeron. Toimita nämä tiedot Riitalle. lisenssi ei sisällä vakuutusta.

Riitalta tai Jukalta voit tarkistaa pelaajien lisenssitiedot ja lisenssin voimassaolon.

Valmentajat, toimihenkilöt ja muut vapaaehtoistyöntekijät, jotka toimivat seuran tai sen joukkueen tapahtumissa, on vakuutettu SLUn ja Salibandyliiton ottamalla Tuplaturva-vakuutuksella

Tutustu Salibandyliiton sivuihin, joilta saat tietoa lisensseistä, pelaajasiirroista, yli-ikäisten ilmoitusmenettelystä.

Vahingon satuttua

Jos olet ottanut Salibandyliiton lisenssiin sisältyvän vakuutuksen, olet vakuutettu Pohjolan Sporttiturvalla. Vakuutettu hakee itse korvauksia Pohjolasta tai siitä vakuutusyhtiöstä, josta on vakuutuksen ottanut.

1. Pohjolan hoitolaitosyhteistyökumppanit löydät OP-Pohjolan sivuilta.

2. Täytä Urheiluvahinkoilmoitus puhelimitse numerossa 0303 0303 (arkisin klo 8 - 18) tai tästä linkistä Pohjolan nettisivuilla, jonka jälkeen valitse

  • Henkilöasiakkaat: Vahingot, Henkilövahingot, Tapaturma urheilussa
  • Näytölle avautuu ohjeistus korvauksen hakemisesta sekä linkki sähköiseen vahinkoilmoituslomakkeeseen.

3. Korvauksen haun periaatteet, kun haet korvausta lisenssivakuutuksesta

Korvauksenhakija maksaa hoitokulut ensin itse ja hakee Kelasta sairausvakuutuslain mukaiset korvaukset. Kelasta on haettava korvaukset 6 kuukauden kuluessa siitä, kun kulut on maksettu.

Useimmat hoitolaitokset hoitavat sairausvakuutuksen osuuden Kelasta puolestasi. Tällöin korvaushakemuksen liitteeksi riittävät kopiot alkuperäisistä kuiteista. Ota mukaan Kela-kortti.

Saatuasi Kelasta korvauksen, toimita Kelan antama alkuperäinen korvauslaskelma sekä kopiot Kelaan toimitetuista kuiteista.

Liitä mukaan alkuperäiset kuitit kuluista, joista Kela ei maksa korvausta sekä lääkkeiden alkuperäiset maksukuitit, reseptit tai niiden kopiot.

Pelaajasiirrot ja muut seuran nimenkirjoittajan allekirjoitusta vaativat ilmoitukset

Pelaajasiirtoihin ja muihin ilmoituksiin, joihin tarvitaan seuran nimenkirjoittajan allekirjoitus: toimita allekirjoitettavat dokumentit mieluiten skannattuna sähköpostin liitetiedostona osoitteella sbvantaa@sbvantaa.fi.

Allekirjoitukset hoitaa ensisijaisesti seuran puheenjohtaja Riitta Hellgren, puh. 050 344 3296.