Valmennusinfo

Juniorivalmentajien tukena SB Vantaassa toimivat seuraavat henkilöt:

Mikko Kujama, valmennuspäällikkö

Mikko toimii SB vantaassa päätoimisena työtekijänä hän vastaa A-D-juniori ikäluokkien koordinoinnista sekä tukee ja auttaa valmentajia heidän valmennustyössä. Valmennustuen lisäksi Mikko hoitaa monia seuran toimintaan liittyviä juoksevia asioita.

Mikko on koulutukseltaan liikuntaneuvoja sekä käynyt ravintola-alan perustutkinnon. Lisäksi Mikko on käyyt useita eri lajien koulutuksia ja kursseja. Kokemusta löytyy myös lasten ja nuoren parissa työskentelystä sekä ohjaustehtävistä myös muiden palloilulajien parissa.

Tuula Rovamo, juniorivalmennuspäällikkö

Tuula toimii SB vantaassa päätoimisena työtekijänä hän vastaa E-F-juniorit ikäluokkien koordinoinnista sekä tukee ja auttaa valmentajia heidän valmennustyössä. Valmennustuen lisäksi Tuula hoitaa monia seuran toimintaan liittyviä juoksevia asioita.

Koulutukseltaan Tuula on lähihoitaja, liikuntaneuvoja sekä ammattivalmentaja. Lisäksi hän on suorittanut useita salibandyyn, liikuntaan ja urheiluun liittyviä kursseja. Kokemusta hänellä on salibandyvalmennuksen lisäksi useiden muiden lajien ohjaamisesta erityisesti lapsille ja nuorille. Kokemusta lajista pelaajana Tuulalla on 12 vuoden ajalta.

Erika Svahn, harrastepäällikkö

Erika toimii SB Vantaassa päätoimisena työtekijänä hän vastaa G-junioritoiminnan koordinoinnista ja tukee ja auttaa valmentajia valmennustyössä. G-junioreiden lisäksi Erika vastaa koko seuran harrastetoiminnan suunnittelusta ja toteuttamisesta sekä hoitaa monia seuran toimintaan liittyviä juoksevia asioita.

Erika on suorittanut liikunnan ammattitutkinnon sekä opiskelee työn ohessa sportti merkonomiksi.

Valmennuskerho

Valmennuskerho on tarkoitettu kaikille seuran valmentajille, sekä salibandykouluohjaajille että salibandyvalmennuksesta kiinnostuneille seuran toimijoille tai valmentajiksi haluaville. Valmennuskerhossa vaihdetaan ajatuksia salibandystä ja pyritään oppimaan uutta ja kehittämään omaa lajiosaamista. Valmennuskerhon vuoden tapaamiset sisältävät eri teemoja joita yhdessä käymme läpi kerhon tapahtumissa.  

Maalivahtivalmennus

SB Vantaan juniorimaalivahdeille tarkoitettu maalivahtivalmennus, jossa opetellaan ja kehitytään maalivahtipelaamiseen liittyvissä osa-alueissa.  Maalivahtivalmennuksesta tiedotetaan joukkueille maalivahtivalmennussivulla sekä sähköpostitse.

Valmennustuki

Valmennuspäälliköt käyvät kauden aikana A-F-juniorijoukkueiden harjoitustapahtumissa keskustelemassa valmentajien kanssa ja antamassa vinkkejä salibandyharjoitteluun. Valmentajat voivat myös erikseen pyytää apua kaipaamaansa asiaan. Yhteydenotot valmennuspäälliköihin.

Valmennuskoulutus

Seura tukee valmentajien kouluttamista ja kustantaa SSBL:n I-tason koulutuksen, ja lisäksi muita koulutuksia kaikille seuran valmentajille. Valmennus- ja lajitaitoja kehitetään myös muissa koulutuksissa ja valmennuskerhossa. 

Joukkueet voivat myös lainata seuralta Salibandyn opaskirjoja ja videoita, lisätiedot valmennuspäälliköiltä. Seuralla on myös valmennuskirjallisuutta, sekä salibandykäyttöön räätälöity erittäin hyvälaatuinen kovalevylle tallentava videokamera laajakulmalinssin, jalustan ja vara-akun kanssa. 

Seuralla on myös joukkueiden yhteiskäyttöön hankittuja harjoitusvälineitä oheisharjoittelun tueksi.

Ensimmäisen/toisen vuoden valmentaja:
SSBL I-taso 

kolmannen/neljännen vuoden (vastuu)valmentaja:
SSBL II-taso

SM/A, B, C ikäluokkien (vastuu)valmentaja:
SSBL II-taso/HVT/muu

Seuran valmentajilta vaaditaan omien taitojen kehittämistä, mitä seura tukee määrätietoisesti mm. edellä mainittujen asioiden avulla. SB Vantaan valmentajan tulisi kehittää itseään ja saavuttaa seuraavanlainen koulutustaso tietyn ajanjakson aikana. 

Valmentajalisenssi

Salibandyliitto vaatii sarjassa pelaavien joukkueiden valmentajilta valmentaja- eli V-lisenssin. Lisenssiin sisältyy Salibandylehden vuosikerta. SB Vantaa maksaa valmentajiensa lisenssit. Lisenssin lunastamiseksi tarvitsemme valmentajan henkilötiedot, jotka voit toimittaa meille tällä lomakkeella http://www.sbvantaa.fi/lomake.html?id=40.

Harjoitusmateriaali

Seuralla on erilaista valmennuskirjallisuutta ja harjoitemalleja ja DVD-materiaalia, joita voit pyytää lainaksi valmennuspäälliköiltä. 

Valmentajalisenssiin kuuluu käyttöoikeudet Innosportin http://www.innosport.fi/ salibandyn ja fyysisen harjoittelun kirjastoihin, joista löytyy harjoitemalleja ja apua harjoitteiden suunnitteluun.

Opastuksen tämän nettipalvelun käyttöön voit pyytää valmennuspäälliköiltä.

Salibandykouluille ja aloittaville juniorijoukkueille on tehty koko kauden kattavat harjoitussuunnitelmat, joka sisältää teemat ja harjoitusmallit tuntikohtaisesti kauden harjoituksiin.