SB Vantaan yhteiset tapahtumat

Maanantai  28.5.2018 17:30Seuran sääntömääräinen kevätkokous

Pelatut ottelut

24.3.2018 18:00
Edari - Rangers7 - 8 » 24.3.2018 14:00
ÅIF - Naiset4 - 2 »

Valmennusinfo

Juniorivalmentajien tukena SB Vantaassa toimivat seuraavat henkilöt:

Tuula Rovamo, juniorivalmennuspäällikkö

Tuula toimii SB Vantaan päätoimisena työntekijänä ja hoitaa valmennustuen lisäksi moni seuran toimintaan liittyviä juoksevia asioita.

Koulutukseltaan Tuula on lähihoitaja ja liikuntaneuvoja. Lisäksi hän on suorittanut useita salibandyyn ja muuhun liikuntaan liittyviä kursseja. Kokemusta hänellä on salibandyvalmennuksen lisäksi useiden muiden lajien ohjaamisesta erityisesti lapsille ja nuorille. Kokemusta lajista pelaajana Tuulalla on 12 vuoden ajalta.

Valmennuskerho

Valmennuskerho on tarkoitettu kaikille seuran valmentajille, sekä salibandykouluohjaajille että salibandyvalmennuksesta kiinnostuneille seuran toimijoille tai valmentajiksi haluaville. Valmennuskerhossa vaihdetaan ajatuksia salibandystä ja pyritään oppimaan uutta ja kehittämään omaa lajiosaamista. Valmennuskerhon vuoden tapaamiset sisältävät eri teemoja joita yhdessä käymme läpi kerhon tapahtumissa. 


Maalivahtivalmennus

SB Vantaan juniorimaalivahdeille tarkoitettu maalivahtivalmennus, jossa opetellaan ja kehitytään maalivahtipelaamiseen liittyvissä osa-alueissa.  Maalivahtivalmennuksesta tiedotetaan joukkueille maalivahtivalmennussivulla sekä sähköpostitse.

Oheisvalmennusklinikka

SB Vantaa tukee joukkueiden monipuolista harjoittelua tarjoamalla joukkueiden valmentajille oheisvalmennusopetusta.

Oheisvalmennusopetuksen sisällöstä vastaa Tuula Rovamo.

Jokainen joukkue on vuorollaan mukana oheisvalmennusklinikassa. Oheisvalmennusklinikan tarkoituksena on opettaa valmentajille erilaisten oheisharjoitteiden vetämistä lapsille ja nuorille.

Oheisvalmennusklinikkavuorolla Tuula vetää joukkueille erilaisia oheisharjoitteita ja samalla valmentajat saavat malleja, miten mm. nuoren urheilijan nopeutta, ketteryyttä, voimaa, liikkuvuutta, tasapainoa ja koordinaatiota voidaan kehittää. Joukkueille annetaan monipuolisen harjoittelun malleja, joita he pystyvät hyödyntämään käytännön valmennustyössään.

Valmennusklinikkajakson aikana Tuula ohjaa klinikkavuorojen lisäksi joukkueille monipuolisia alku- ja loppuverryttelyjä. Monipuolisilla ja hyvin suunnitelluilla alku- ja loppuverryttelyillä joukkueen harjoitteluun tulee yleistä liikunnallisuutta tukevia elementtejä. Motoristen taitojen monipuolinen kehittäminen parantaa lasten ja nuorten lajitaitojen oppimiskykyä. Motorisilta kyvyiltään parhaat ovat parhaita myös lajitaidoissa.


Valmennustuki

 

Tuula Rovamo käy kauden aikana joukkueiden harjoitustapahtumissa keskustelemassa valmentajien kanssa ja antamassa vinkkejä salibandyharjoitteluun. Valmentajat voivat myös erikseen pyytää apua kaipaamaansa asiaan. Yhteydenotot Tuulaan.


Valmennuskoulutus

Seura tukee valmentajien kouluttamista ja kustantaa SSBL:n I-tason koulutuksen, ja lisäksi muita koulutuksia kaikille seuran valmentajille. Valmennus- ja lajitaitoja kehitetään myös muissa koulutuksissa ja valmennuskerhossa.

Joukkueet voivat myös lainata seuralta Salibandyn opaskirjoja ja videoita, lisätiedot Tuulalta. Seuralla on myös valmennuskirjallisuutta, sekä salibandykäyttöön räätälöity erittäin hyvälaatuinen kovalevylle tallentava videokamera laajakulmalinssin, jalustan ja vara-akun kanssa.

Seuralla on myös joukkueiden yhteiskäyttöön hankittuja harjoitusvälineitä oheisharjoittelun tueksi.

 

Ensimmäisen/toisen vuoden valmentaja:
SSBL I-taso

kolmannen/neljännen vuoden (vastuu)valmentaja:
SSBL II-taso

SM/A, B, C ikäluokkien (vastuu)valmentaja:
SSBL II-taso/HVT/muu

Seuran valmentajilta vaaditaan omien taitojen kehittämistä, mitä seura tukee määrätietoisesti mm. edellä mainittujen asioiden avulla. SB Vantaan valmentajan tulisi kehittää itseään ja saavuttaa seuraavanlainen koulutustaso tietyn ajanjakson aikana.

Valmentajalisenssi

Salibandyliitto vaatii sarjassa pelaavien joukkueiden valmentajilta valmentaja- eli V-lisenssin. Lisenssiin sisältyy Salibandylehden vuosikerta. SB Vantaa maksaa valmentajiensa lisenssit. Lisenssin lunastamiseksi tarvitsemme valmentajan henkilötiedot, jotka voit toimittaa meille tällä lomakkeella http://www.sbvantaa.fi/lomake.html?id=40.

 

Harjoitusmateriaali

Seuralla on erilaista valmennuskirjallisuutta ja harjoitemalleja ja DVD-materiaalia, joita voit pyytää lainaksi Tuulalta.

Seura on myös ostanut kaikille valmentajilleen ja salibandykoulujen ohjaajille käyttöoikeuden Innosportin http://www.innosport.fi/ salibandyn ja fyysisen harjoittelun kirjastoihin, joista löytyy harjoitemalleja ja apua harjoitteiden suunnitteluun.

Tunnukset ja opastuksen tämän nettipalvelun käyttöön voit pyytää Tuulalta.

Salibandykouluille ja aloittaville juniorijoukkueille on tehty koko kauden kattavat harjoitussuunnitelmat, joka sisältää teemat ja harjoitusmallit tuntikohtaisesti kauden harjoituksiin.