Valmennusinfo

SB Vantaa tarjoaa valmentajilleen kehittyvän valmennusympäristön sekä mahdollisuuden edetä valmentajan polulla. Tiiviin yhteisömme myötä pääset kehittämään itseäsi ja oppimaan muilta. Perehdytämme aina uudet valmentajat tehtävään olit sitte kokenut konkari tai vasta valmennusta aloittava keltanokka sekä tarjoamme suunnittelua ja päivittäisvalmennusta tukevaa valmennusmateriaali seuramme valmentajille.

Käytämme Trello palvelua harjoittelun suunnittelun sekä harjoitustoiminnan dokumentointiin. Jokaisella joukkueella on oma Trello taulu. Perehdytämme uudet valmentajat Trellon käyttöön.

Valmennustuki

Seuran valmennuspäällikkö on mukana seuran valmentajien valmennusarjessa säännöllisesti. Valmennuspäällikkö käy kausittain läpi joukkueiden valmennustiimien kanssa joukkueen valmennussuunnitelmat jotka pohjautuvat seuran valmennuslinjaan. Valmennuspäällikkö käy kauden aikana juniorijoukkueiden harjoitus- ja pelitapahtumissa seuraamassa harjoituksia ja otteluita sekä keskustelemassa valmentajien kanssa joukkueen valmennustoiminnasta. Valmentajat voivat myös erikseen pyytää apua kaipaamaansa asiaan.

Valmennuskoulutus

Seura tukee valmentajien kouluttamista ja kustantaa mm. SSBL:n I-tason koulutuksen sekä muita valmennustyötä tukevia koulutuksia sopimuksen mukaan kaikille seuran valmentajille. Valmennus- ja lajitaitoja kehitetään myös säännöllisillä seuran sisäisillä koulutuksilla 2-3 kertaa kauden aikana. Valmentajat voivat myös lainata seuralta salibandyn ja valmennuksen opaskirjoja ja videoita seuran toimistolta.

Seuran valmentajilta vaaditaan omien taitojen kehittämistä, mitä seura tukee määrätietoisesti mm. edellä mainittujen asioiden avulla. SB Vantaan valmentajan tulisi kehittää itseään ja saavuttaa alla oleva koulutustaso tietyn ajanjakson aikana.

  • Aloittava/ensimmäisen vuoden valmentaja: Säbämestarikoulutus
  • Ensimmäisen/toisen vuoden valmentaja: SSBL I-taso
  • Kolmannen/neljännen vuoden (vastuu)valmentaja: SSBL II-taso
  • SM/A, B, C ikäluokkien (vastuu)valmentaja: SSBL II-taso/HVT/muu
  • Aikuisten pääsarjatason joukkueet ja SM/A ja B ikäluokkien vastuuvalmentaja HVT/VAT/liikunta-alan koulutus (valmennusoppi)

Valmentajalisenssi ja MyEWay-nettipalvelu

Salibandyliitto vaatii sarjassa pelaavien joukkueiden valmentajilta valmentajapassin (lisenssin). SB Vantaa maksaa valmentajiensa passit. Passi sisältää käyttöoikeuden MyEWay- palveluun, joista löytyy mm. Salibandyliiton valmennuslinja, harjoitemalleja ja apua harjoitteiden suunnitteluun.

Apua nettipalvelun käyttöönottoon voit pyytää seuran toiminnanjohtajalta Jukka Weliniltä (jukka.welin@sbvantaa.fi, tai p. 045 350 9955) tai sbvantaa@sbvantaa.fi.

Linkkejä valmennuksen tueksi