Toimintaopas (sivuja päivitetty 2/2021)

SB Vantaa on tehnyt Toimintaoppaan, josta selviää käytännön toimintaan liittyviä asioita sekä joukkueen eri toimihenkilöille että seuran jäsenille. Suosittelemme oppaaseen tutustumista kaikille seuran joukkueiden toimihenkilöille, jäsenille sekä junioripelaajien vanhemmille.

Avaa tästä pdf-muotoinen SB Vantaan Toimintaopas (päivitetty 2/2021).

Ohje - Lasten turvallisuutta lisäävät toimintatavat SB Vantaassa.

Tutustu myös SB Vantaan jäsenyys ja Pelaajaopas-sivuihin.

Salibandyliitto on julkaissut oman joukkueenjohtajan oppaansa jonka voit lukea tästä.

Tuomarit

Jos olet koulutuksen saanut tuomari ja haluat tuomariksi SB Vantaan harkkamatseihin, voit ilmoittautua SB Vantaan toiminnanjohtajalle. Tuomareille maksettavat korvaukset sarjapeleissä on kerrottu Salibandyn kilpailusäännöissä.

Tuomareita voi tilata myös Usbekista.

Salibandyliiton sarjapelien toimitsija- ja vastuujoukkueohjeet löytyvät tästä linkistä.

SB Vantaan valmennusopas ja pelikirjat

SB Vantaa käyttää myEWaytä ja Trelloa harjoitusten suunnittelussa. Lisätietoa valmennuspäälliköltä.

Aloittaville joukkueille ja salibandykouluille on tehty pelikirjat. Pelikirjat sisältävät kausisuunnitelmat sekä rungot kauden harjoituksille sekä harjoitusmalleja.

Pelisääntökeskustelut ja juniorijoukkueen pelisääntöjen tekeminen

Ohjeistusta ja vinkkejä joukkueen Pelisääntöjen tekemiseen ja pelisääntökeskustelujen vetämiseen löytyy Suomen Olympiakomitean sivuilta, josta voit tilata myös materiaalia.

Olympiakomitean (entinen VALO tai SLU) oppaat

Tästä voit tutustua Olympiakomitean Reilu peli ohjeistukseen eli Liikunnan ja urheilun eettiset periaatteet -oppaaseen, jonka mukaisesti seuramme juniorijoukkueiden edellytetään myös toimivan.

Talkootyösäännöt Valon sivuilta: Päätä oikein -aineisto ja sieltä kohta Seuran varainhankinta => Talkootyö.

Nettisivujen ylläpito

Ohjeita Kotisivukoneen nettisivujen ylläpitoon löydät nettisivujen hallinta-tilassa välilehdeltä Ohjeet.

Seuralla on myös oma nettisivujen ylläpito-opas pdf-muodossa, voit pyytää sen toimistolta.

Vakuutukset ja lisenssit

Pelaajien pitää lunastaa itselleen lisenssi eli passi ja vakuutus Salibandyliiton sääntöjen mukaan. Lisenssi on edellytys Salibandyliiton sarjapeleihin osallistumiselle. Lisää infoa löydät tästä linkistä.

Joukkueenjohtaja huolehtii, että jokaisella pelaajalla on voimassa oleva lisenssi ennenkuin pelaaja nimetään otteluun. Seuralta voi tarvittaessa pyytää lisenssin voimassaolon tarkistamista.

Salibandyliitto määrää valmentajille pakollisen Valmentajapassin. Seura lunastaa passin, kun valmentaja toimittaa henkilötietonsa Riitalle (nimi, osoite, henkilötunnus, puhelinnumero).

Tuplaturvavakuutus on Salibandyliiton kautta voimassa oleva vakuutus, joka kattaa toiminnanvastuuvakuutuk­sen sekä vapaaehtoistyöntekijöiden tapaturmavakuutukset. Lue lisää täältä.

Sinettiseurasta Tähtiseuraksi

SB Vantaa sai Nuori Suomi Sinetin keväällä 2007 merkiksi laadukkaasta ja monipuolisesta junioritoiminnastaan. Vuonna 2016 Valo ry valitsi SB Vantaan Vuoden 2016 Sinettiseuraksi ja palkitsi seuran kultaiselle sinetillä.

Urheilun järjestöjen yhdistettyä Nuoren Suomen ja Valon toiminta on siirtynyt Olympiakomitean alaisuuteen. Seurojen laatujärjestelmää on kehitetty uudeksi Tähtiseura-ohjelmaksi, jossa seura voi saada auditoinnin tuloksena Tähtiseura-statuksen joko Lasten ja nuorten, aikuisten tai huippu-urheilun alueella. SB Vantaalle myönnettiin Tähtiseurastatus Lasten ja nuorten toiminnasta keväällä 2018.

Lue lisää siitä, mistä Tähtiseura-laatujärjestelmässä on kyse ja mitä se merkitsee SB Vantaan toiminnassa.

Olympiakomitean sivuilta voit tutustua tarkemmin Tähtiseura-laatuohjelmaan.