P15 kauden 21-22 yhteenveto

26.06.2022

Kausi 2021–2022 on nyt ohi ja on aika laittaa ajatuksia kaudesta paperille.

Syyskauden mietteet löytyvät P15 joukkueen kauden 2021-2022 välitilinpäätös , joten hypätään suoraan kevään tapahtumiin.


Kevätkausi oli joukkueella vaihteleva ja vaikka pelillisesti mentiin kevään aikana paljon eteenpäin ja myös varmuutta tuli pelaamiseen, niin otteet peleissä ailahtelivat samankin päivän aikana yllättävän paljon. 

Ailahtelusta ja eteenpäin menosta kertoo hyvin myös se, että keväällä voitettiin joukkueita, joille hävittiin syksyllä ja toisinpäin.

Molemmissa ikäluokissa (P15 ja P16) peleihin tuli varmuutta ja pystyttiin kovatasoisia joukkueita vastaan antamaan lähes aina hyvä vastus. Sarjapelien lohkosijoituket olivat juuri sellaisia, mihin ailahtevat pelit oikeuttivat. Oikeastaan silloin, kun peli olisi ollut voitettavissa, sattui se huono päivä, eikä pelattu omalla tasollamme.

Tammikuun loppupuolella kävimme jälleen haistelemassa maajoukkuetie-toimintaa Eerikkilässä. Leirillä saivat jälleen uusia asioita niin valmentajat kuin pelaajat. Vaikka syksyn leiriin nähden tavoitteissa oltiin menty eteenpäin paljon, niin pelit Eerikkilässä eivät tulosten perusteella menneet hyvin. Paljon oli silti hyviä asioita ja pelillistä tekemistä parannettu. Edellisen illan kovat sarjapelit eivät tosin helpottaneet meidän leiriotteita.

Harkkapelejä pelattiin kauden aikana niin kotikentällä kuin myös vieraissa. Välillä käytiin pelaamassa pienellä rosterilla pelit ja temmon ollessa kova, näkyi se myös pelissä. Vastustajat olivat pääosin tuttuja sarjapeleistä, mutta mukaan mahtui myös uusia tuttavuuksia, jopa muista ikäluokista. Tulokset vaihtelivat sarjapelien tapaan myös näissä peleissä.

Kaikenlaisista tilanteista johtuen, emme lähteneet keväällä mihinkään pidemmälle turnauksiin, vaan päätettiin jäämään pääkaupunkiseudulle niin HJC: iin kuin Puffet Cupiin.

Puffet Cupissa pelien taso oli edellisiin turnauksiin nähden todella kova ja vaikka molemmat joukkueet pelasivat hyviä pelejä, niin tällä kerralla ei mitalipeleihin ollut asiaa.

Helsinki Junior Challengessa pelattiin jälleen vaihtelevasti ja pienellä onnella sekä huolellisuudella saumat olisivat olleet parempaankin tulokseen. Molemmissa ikäluokissa vain ruotsalainen IS Saga oli meitä huomattavasti parempi joukkue. Molemmissa ikäluokissa jäi kuitenkin luu käteen, kun hävittiin vielä P15 ikäluokan pronssiottelu.


Kevätkausi oli nousujohteinen pelillisesti ja eteenpäin mentiin monella osa-alueella. Ne asiat mihin eniten keskityttiin, päästiin hyvään onnistumisprosenttiin. Joukkue pystyy haastamaan kovatasoisia joukkueita, kunhan psyykkinen puoli vielä vahvistuu lisää.

Joukkueen kiinnostavuutta lisäsi somessa näkyminen lähes jokaisen treenin ja pelin jälkeen. Kiinnostus pelien seuraamista kohtaan kasvoi, kun suurin osa peleistä striimattiin ja näistä saatiin myös tunnustusta seuralta kauden päättäjäisissä.

Tämän kauden päätöstä juhlittiin kunnolla Nurmijärven Vauhtifarmilla. Pieni sade ei meitä haitannut kun taisteltiin taistelukentän herruudesta jousipyssypelissä. Osa uskaltautui esteradalle sateesta huolimatta ja kunnon saunomiset, uinnit ja ruokailu ennen palkintojen jakoja kruunasivat päivän.

Kesätreenit jatkuivat juhannukseen saakka ja heinäkuussa levätään ja tehdään omatoimisia treenejä. Kausi 2022–2023 aloitellaan elokuun alussa.

Kuluneella kaudella kaudella joukkueessa pelasi 31 poikaa, jotka ahersivat treenien lisäksi 104 peliä kauden aikana. Paljon mahtui kauteen uusia kokemuksia ja muistoja, niin maajoukkuetieleirien, päättäjäisten kuin myös TFT:n ja Tupla cupin mitalien myötä. Kesä ja aika näyttää, mitä tehdään ja mihin joukkue menee, mutta pieniä muutoksia on ainakin luvassa. Mielenkiintoinen kausi on joka tapauksessa luvassa, sillä meitä on kysytty myös valtakunnalliseen treenipelisarjaan mukaan.

Hyvää kesän jatkoa!

21.04.2024P17 Mälarenergy Cupissa
26.06.2022P15 kauden 21-22 yhteenveto
11.02.2022P15-joukkue maajoukkuetieleirillä Eerikkilässä
02.01.2022P15 joukkueen kauden 2021-2022 välitilinpäätös
14.11.2021P15 joukkueen lokakuun viimeiset sarjapelit
03.10.2021P15 joukkueen syyskuun viimeiset harkkapelit
25.09.2021P15 joukkueelle pronssia Tupla cupista
25.08.2021P15 Ensimmäinen MAAJOUKKUETIE- tapahtuma takana
03.04.2021Yhteenveto P07:n kaudesta
26.11.202007 Red iskussa jatkosarjaan

Siirry arkistoon »