Kotkien ja Haukkojen toinen turnaus

31.10.2018

Lauantaiaamuna Haukkojen matka suuntautui Tiger Sportiin, jossa ohjelmassa oli E1 ikäluokan ylemmän haastajasarjan turnaus.

Vaikka joukkueesta putosi kentällisen verran poikia pois, niin kasassa oli kaksi täyttä kentällistä.

Haukat - Oilers Pantterit 14-2

Ensimmäisessä pelissä vastaan asettui Oilers Pantterit, joka ei herättänyt ennen peliä valmennuksessa minkäänlaista muistikuvaa joukkueesta. Kun joukkueet pääsivät kentälle, niin tajusimme kohtaavamme vielä Puffet cupissa Loiske Jellonat nimellä pelanneen joukkueen.

Ottelun alku ei ollut kovin kaunista katseltavaa; vauhti oli verkkaista ja pallo poltti lavassa turhan paljon. Vaikka peli ei ollut sitä mitä valmennus olisi halunnut nähdä, niin tehokkaita pojat kuitenkin olivat, sillä 10 minuutin kohdalla johdettiin jo 5-0.

Mitä pidemmälle ottelu eteni, niin sitä paremmin pojat pelasivat. Tilanteita luotiin niin taidolla, tuurilla kuin tsempilläkin ja varsinkin maalin edessä oltiin todella aktiivisia ja tehokkaita.

Pelin puolivälissä pojille iski hyvänolon tunne ja Oilers päästettiin iskemään lepsuilun jälkeen kavennus. Tämän jälkeen mentiinkin yli kuusi minuuttia ilman maalia.

Kolmannen erän alussa toimitsijapöydällä riitti hommia kun vastustaja iski toistamiseen ajassa 30.46. Tämän jälkeen alkoi mustapaitaisen Haukka-ryhmän show, kun palloa kaivettiin espoolaisten verkosta viisi kertaa vain 44 sekuntiin  (31.21, 31.29, 31.41, 31.56 ja 32.05), joten peli keskeytettiin 12 maalin eroon.

Puolustuspäässä oli sen verran vähän tilanteita, ettei kahteen päästettyyn maaliin voida olla tyytyväisiä. Toisinaan sorruttiin jälleen turhan paljon yksinyrittämiseen, mutta kun oltiin tehokkaita hyökkäyspäässä, niin parempi voitti.

EräViikingit sininen - Haukat 2-14

Toiseen otteluun lähdettiin kevyen viiden tunnin tauon jälkeen haastamaan verivihollistamme EräViikingit sinistä.

Vaikka otteluun saatiin parit tuoreet jalat, niin tuskin kukaan olisi uskonut, että pojat ovat täysin hereillä noin pitkän tauon jälkeen.

Ensimmäisen kerran pallo oli maalissa kun pelikello näytti aikaa 0.18 ja kun pojat jatkoivat siitä mihin edellisessä pelissä jäivät, niin taululla komeili ajassa 9.38 peräti 7-1 johto.

Tämän jälkeen ottelu hieman tasaantui, vaikka saimme useita hyviä pyörityksiä hyökkäyspäässä. Kun taas puolustajat innostuivat myös turhan innokkaasti hyökkäämään, niin vastustajakin pääsi useasti vastahyökkäyksiin. Puolustuksessa uhrauduttiin pelissä muuten hienosti, mutta muurin tekeminen oli jotenkin niin pirun hankalaa ja se oli yhtä reikäinen kuin emmental-juusto.

Hieno voitto pojilta suuresta ja mahtavasta EräViikingistä.

Kiitokset vielä kaikille toimitsijoina olleille ja varsinkin teille, jotka otitte isoa roolia useamman pelin verran pöydän takana!

Lauantain hyvien tulosten jälkeen lähdettiin Kotkilla kokeilemaan taitojamme Ruskeasuolle D2-ikäluokan turnaukseen.

Ensimmäisen turnauksen jälkeen tiesimme, että päivän vastustajat tulevat olemaan todella kovia ja sitä he myös olivatkin.

SB-Pro - Kotkat 13-1

Tiedettiin, että vastaan tulee kova joukkue, mutta ihan näin huonoa alkua ei osattu odottaa kun pallo oli meidän maalissa jo 50 sekunnin pelin jälkeen.

Erä eteni nurmijärveläisten halliten erää selvästi vaikka muutama terävä hyökkäys saatiin itsekin luotua.

Toisen erän alkuun asti jaksettiin edes vähän taistella, mutta sitten iski musta neljä minuuttinen, jonka aikana vastustaja iski viidesti. 17 sekuntia tästä viimeisestä maalista saatiin rikottua kuparinen, joka oli kuitenkin laiha lohtu.

Kolmannen erän alkuun päästettiin kaksi maalia ja peli oli ohi.

Kotkat - Oilers Twins 1-14

Toisessa ottelussa vastaan asettui oman ikäluokan kilpasarjajoukkue, joten nyt vastustajan kokoeroon ei voinut piiloutua.

Ottelun alku näytti jo paljon lupaavammalta, mutta erässä tulleet pari nopeaa maalia katkaisivat laakista kotkanpoikien selkärangan, jonka jälkeen kentällä ei ollut kuin yksi joukkue.

Varsinkin toisen erän loppupuolella pojat kävivät vuorotellen ottamassa miinusmerkin tehotilastoon ja kaiken kruunasi ehkä kaikkien aikojen huonoin ylivoima koskaan.

Pelistä ei jäänyt pojille kuin huono mieli oman veskarin yksin jättämisestä taistelemaan tuulimyllyjä vastaan.

Ensi viikonloppuna kokeillaan uudestaan paremmalla menestyksellä.