Kotkat i Grankulla

05.11.2017

88 porrasta toivotti kotkanpoikaset ja valmentajien polvet tervetulleeksi Kauniaisten sunnuntaipäivään. Vastassa oli ennakkoon hieman pelonsekaisia tunteita herättävä SCH Salamat susirajalta sekä isäntäjoukkue GrIFK Green.

Kotkat - SCH Salamat 2-14

Liekö syynä olleen silmäluomia painavat unihiekat, paikallinen vesijohtovesi vai mikä, alkoi ottelu kuitenkin katastrofaalisella tavalla. SCH vyöryi päälle kuin traktorit Senaatintorille ja iski alle kolmessa minuutissa kolme maalia Kotkien maaliin.

Peli ei lähtenyt millään ketjulla käyntiin missään vaiheessa ensimmäisessä erässä, joten erätauolle valmennuksen unelmalukemilla 0-8.

Palopuheista ja pienestä toipumisajasta oli jotain apua, sillä toisessa erässä pääsimme peliin mukaan kahdella maalilla. Tästäkään erästä ei hirveästi muita mieltä lämmittäviä muistoja jäänyt ja seuraavalle tauolle lukemissa 2-12.

Kolmatta erää saatiinkin pelata alle kaksi minuuttia, kunnes tuomari vihelsi pelin poikki. Näin saatiin vieraanvaraisuutta osoittaen vartilla venynyt päivän otteluohjelma takaisin aikatauluun.

GrIFK Green - Kotkat 7-5

Kuten SCH :ta, niin myös Grania vastaan ottelu alkoi pahimmalla mahdollisella tavalla. Kaksi minuuttia pelattuna ja taululla numerot 2-0 kotijoukkueelle. Erän lopussa nähtiin kauden ensimmäinen vapaalyöntimaali mitä makoisimmalla tavalla - lämärillä suoraan ylämummoon!

Toinen erä oli hienoa taistelua molemmilta joukkueilta. Valitettavasti erän kaikista maaleista vastasi vihreäpaidat ja tauolle 5-1 -tilanteessa.

Päivän viimeiseen erään saatiinkin sitten jo siivet auki! Heti kättelyssä lyhyet syöttökuviot ja peliväline vastustajan maalivahdin taakse. Toinen taistelumaali heti 8 minuuttia myöhemmin, jonka jälkeen oli aika antaa vastustajalle tasoitusta taas kahden maalin edestä.

Erän viimeiset minuutit olivatkin sitten sitäkin jännittävempiä. 7-4 -kavennusmaali herätti joukkueen ennennäkemättömään taisteluvimmaan, joka johti lopulta ylivoimaisesti kauden hienoimpaan maaliin johtaneeseen kuvioon. Pallollinen pakki (valmentajien kauhuksi) kikkaili alimpana pelaajana itsensä vastustajasta irti, syöttö viereen puolustajaparille, jatkosyöttö vasempaan laitaan ja sieltä salamannopea syöttö keskelle - JA PALLO ON MAALISSA!

10 sekunissa ei enää ohi päässyt ja pöytäkirjaan harmillinen 7-5 -tappio.

Erityisesti isäntäjoukkuetta vastaan pelissä nähtiin poikien todellista taitotasoa. Syötöt löysivät perille, oli lajin edellyttämää liikettä sekä taisteluasennetta. Kuten pojillekin todettiin, voi pelaajat ollat ylpeitä itsestään ja jatkaa hyvien asioiden tekemistä taas 18. marraskuuta!