Edari jyräsi HIFK:n yli

28.11.2011

SB Vantaa - HIFK 15-3 (3-2, 8-1, 4-0)
Tilastot

Sunnuntaina Myyrmäen Urheilutalolle saapunut mukavan runsaslukuinen yleisö pääsi todistamaan todellisia maalijuhlia, joissa pääosaa esitti kotijoukkue SB Vantaa, Helsingin IFK:n jäädessä täydellisen sivustaseuraajan rooliin. Vahvasti tällä kaudella kotiotteluissaan esiintynyt isäntäjoukkue rummutti lopulta taululle komeat 15-3 lukemat, eikä jättänyt HIFK:lle juurikaan mahdollisuuksia illan kamppailussa.

img_3218_640.jpgEdari rullasi HIFK:lta jalat alta jo ottelun toisessa erässä, eikä vierasjoukkue onnistunut todellista haastetta sarjan piikkipaikan takaisin itselleen ottaneelle vantaalaisryhmälle heittämään.

Ennakkoasetelmat

SB Vantaan viime aikojen vire on ollut suhteellisen vakuuttava, joukkue on onnistunut napsimaan tasaisesti voittoja ja peliesityksetkin ovat olleet melko hyvällä tasolla. Sarjataulukkoa on kuitenkin turha ennen peliä tuijotella, sieltä ei yhtään maalia otteluihin mukaan saada, eikä kärkijoukkueen haastajilla varmastikaan asenteessa vikaa ole, joten jokaisena iltana on oma tasonsa pystyttävä osoittamaan.

img_3330_640.jpgSB Vantaan riveistä puuttui mm. kaksi tärkeää puolustajaa, Henri Koivunen ja Teemu Kolari, näiden lisäksi muutaman pelaajan kohdalla pelikunto ratkesi vasta otteluaamuna.

Edarin maalia vartioi veskaritilastojen kärkinimi Ville Vornanen ja ensiesiintymisensä SB Vantaan kokoonpanossa teki loukkaantumisestaan toipunut maalivahti Sami Poikkeus.

Vierasjoukkue HIFK on ollut vahva kotikentällään, mutta vieraspeleistä ei pisteitä joukkueelle ole mukaan tarttunut.

Isokokoinen ja taisteleva stadilaisryhmä on kuitenkin vakiinnuttanut paikkaansa lohkon keskikastissa ja on muutamissa peleissä onnistunut kiusaamaan lohkon kärkijoukkueitakin.

img_3256_640.jpgFysiikkaansa vahvasti nojaavat kilpipaidat saavat paljon huomiota osakseen jo pelkästään nimen ja seuran logon ansiosta, peliesityksillä ei kuitenkaan vielä ole hirveästi palstatilaa ansaittu.

Ottelun ratkaisu

Avauserästä lähtien illan käsikirjoitus oli selvä, kotijoukkue hallitsi palloa ja vierailija pyrki rokottamaan isäntien virheistä ja iskemään nopeasti vastaan. SB Vantaa jäi vielä ensimmäisessä erässä hieman telineisiin, eikä joukkueen jalka liikkunut tarpeeksi raikkaasti. Edari osui avauserässä kolmesti ja HIFK tuli vielä erän loppuhetkillä maalin päähän IFK:n parhaimmistoon kuuluneen Teemu Jutilan osumalla.

Illan toinen kaksikymppinen tarjoilikin sitten HIFK:lle niin kylmää kyytiä, että vieläkin saattaa Petoluolan kulmilla paleltaa. Illan tähti Ari Huopalainen aloitti maalitalkoot ja tämän jälkeen käsiä nosteltiin kattoon maalin merkiksi tasaiseen tahtiin. Edari pommitti toisessa erässä yhteensä kahdeksan täysosumaa, vierailijoiden jäädessä yhteen maaliin.

img_3209_640.jpgOttelun kolmanteen erään lähdettiin selvissä lukemissa 11-3. Hienoja osumia toisessa erässä iskenyt vantaalaisryhmä hallitsi kolmannessakin erässä peliä täysin ja värkkäsi muutaman näyttävän osuman vielä kotiyleisön iloksi.

Joukkueelle on nostettava hattua asenteen säilymisestä läpi ottelun, vaikka vastustajalta selkäranka katkaistiin jo hyvin varhaisessa vaiheessa. Edarin liike ja pallollinen peli oli täyttä myrkkyä HIFK:lle ja vierailijoiden puolustusta sahattiin useaan otteeseen todelliseksi reikäjuustoksi.

Muuta

Ari Huopalainen nautti täysin rinnoin HIFK:n kurittamisesta, valmennustiimistä takaisin pelikentille palannut tähtipakki iski hurjat tehot 4+3 ja nousi lohkon puolustajien pistepörssin kärkeen. Nuori puolustaja Daniel Iles ampui ensimmäisen maalinsa Edarin riveissä. Seuran oma kasvatti on useamman vuoden ollut edustusjoukkueen mukana ja tervepäiselle nuorukaiselle maali oli hieno palkinto hyviimg_3251_640.jpgn tehdystä työstä.

Erikoista

HIFK koki jo toisen tappion saman viikon aikana Myyrmäen Urheilutalolla.  Keskiviikkona käsipallon SM-liigassa Atlas lähetti HIFK:n tyhjin käsin Urheilutalolta kotimatkalle ja nyt Edari hoiti hommansa tyylikkäästi Temppelin parketilla.