Henkilömustassa - #12 Riku Kallunki

10.02.2023

SB Vantaasta on ponnistanut useampia pelaajia aina liigakentille asti, valtaosalla päätös hakeutua kirkkaampiin valoihin on tapahtunut viimeisten juniorivuosien aikana. Kuluvan vuosituhannen alkuvuosien lahjakkaiden ikäluokkien se kirkkain helmi, on kuitenkin pysynyt kasvattajaseurassaan ja rakentanut urapolkuaan maltillisesti oman seuran logo rinnassa. Nyt 21-vuotias hyökkääjä on kasvanut seurassa absoluuttisesta junioritähdestä superlupaukseksi. Isojen odotusten alla ja ehkä jopa hieman etuajassa, nuorukainen nousi Edarin Divarinousuun päättyneenä keväänä 2019 aivan valtavaan rooliin ja vähintäänkin jo osoitti tasonsa maan toiseksi korkeimmalla sarjatasolla. Palloilulahjakkuus, arvot kohdillaan, iso sydän ja maalintekijän luonne marinoituna hurjalla rightin puolen laukauksella on sellainen yhtälö, jolla Riku Kallunki on jo nyt jättänyt oman vahvan jälkensä SB Vantaan historiaan. 

Kuluvalla kaudella Suomisarjajoukkueen ratkaisupelaajiin kuuluva Riku Kallunki on ansaitusti toiminut P22 1.divarijoukkueen kapteenina, dominoiden vanhempien poikajunioreiden sarjaa mielin määrin. 

Moi Riku, kerro taustasi sählyn parissa? 

#12: Joo taisin mennä 3 vai 4 vuotiaana käymään SB Vantaan sählykerhossa ja oisko ollu vuoden sisään kun siirryin sitten -00 Milleniumiin, kun omalle ikäluokalle ei ollut jengiä vielä. Siitä asti sitten menty seurassa tähän pisteeseen asti, nopeella matikalla tää ois 18. kausi meneillään! 

Ikimuistoisemmat hetket/ottelut/turnaukset salibandyssa? Haluatko nostaa jotain saavutuksia esille? 

#12: Kyl pitää divarinousu mainita ja junnuvuosilta liiton maajoukkutie-tapahtumat varmaan jääny mieleen parhaiten, jengin turnausvoittojen lisäksi. 

Seuran 01-syntyneiden ikäluokka on ollut varsin kovatasoinen ja tuottanut useampiakin laatupelaajia sählymaailmalle. Minkälaisia muistoja juniorivuosista sinulla on? 

#12: On kyllä jääny huikeita muistoja, päällimmäisenä varmaan C2SM- kausi. Oli toi B-Divariki kohtuu kova sarja, missä oltiin. Harmi vaan, että noista äijistä voi laskea yhellä kädellä, kui monta pelaa vielä kilpailullisesti. 

Nousit keväällä 2019 hyvinkin ratkaisevaan rooliin, kun Edari tanssi lopulta aina divarinousuun asti. Mitä muistoja tuosta keväästä? 

#12: Oli itellä tosi vuoristorata kausi ja loppua kohden sai sit onnistumisii jonkun verran, joka poiki sitte pleijareissa aika hyvin. Oli kyl makee olla mukana, ku oli kaikki oikeet palaset kohallaan ja Temppelin tunnelma oli ihan älytön! 

Onko pelinumerolle #12 jokin erityinen merkitys tai selitys? 

#12: Jos muistan tarinan oikein, niin ekat pelinumerot kun sai valita, niin silloinen hyvä kaveri pelas 8 ja 12 oli lähin vapaa. Toki kävi hirvee hillo, että oon kans syntyny 12. joulukuuta. Se on sit jääny vuodesta toiseen, kun tajus myöhemmin, että joku tarkotus tolla on! 

Minkälaisella mailalla syntyy tehot 2+4 Suomisarjan pelissä? 

#12: Tää on aina vähä mielenkiintonen kysymys, et millä mailalla, parhaillaan voi vaihtuu joka vaihtoon eri maila eri spekseillä kesken matsin. Mut 2+4 torstaina tuli Fatpipen Raw Concept 27 flex 104cm varrella. Lapana toimi fh2 jabi, pinkkinä. 

Unelmakentällisesi  sählyssä? 

#12: Unelmakenttä kyl koostuu junnuvuosien dominoinnista eli joko:  

 
Kallunki - Kaartinen - Paldanius  

tai:  

Kallunki - Vesala - Paldanius 

 
Pakkiparina molempien alla toimisi duo: 

Korhola – Rouhiainen 

 

Lopuksi vielä P22-joukkueen Coach Bum ja pelikaveri Edarista tiivistää nuoren legendan konkarin silmin: 

Vuosien aikana on tullut nähtyä paljon lupaavia nuoria ja pelaajia, joilla on käytännössä kaikki ne eväät, jolla mennään sählyssä pitkälle. Rikun kohdalla näkee kilometrin päähän, että kaverin arvot ovat kohdillaan ja urheilua katsotaan juuri oikeanlaisten linssien läpi. Lajitaidot ja talentti ovat ilmeisiä, mutta se mikä tekee Rikusta spesiaalin, on se himo ja nälkä, jolla Kallunki haluaa olla arvokas joukkueelle. Rikun ympärillä on joukkuekaverien hyvä olla, vaatimustaso itseään kohtaan on niin kova, että Rikun esimerkkiä on helppo muiden kopioida. Tää jätkä voi mennä lajin parissa kuinka pitkälle tahansa ja mun mielestä on äärimmäisen arvokasta, että Riku tekee sen juuri omalla tyylillään ja aikataululla, joka palvelee niitä arvoja, joita selkä suorana joka päivä #12 toteuttaa ryhmässä. Äärimmäisen hieno nuori mies ja johtaja. Valmentajan silmin unelmapalanen joukkueessa, ratkaisupelaaja, joka ei vuoda mihinkään suuntaan."

*** #tämähetki ***

Sunnuntaina 12.2.2023 Myyrmäen Urheilutalolla SuperSunday, jolloin tulessa kaikki kolme seuran kärkijoukkuetta.

Otteluohjelma:

klo 12:30 SB Vantaa vs TPS P17 SM-sarja
klo 15:30 SB Vantaa vs Josba P22 1.div
klo 18:30 SB Vantaa vs Voima Suomisarja

 

21.04.2024Tomi Rastas - "Nautin kaudesta todella paljon"
18.04.2024Edarin avoimet harjoitukset
29.03.2024Divarinousu katkolla Edarille sunnuntaina
05.03.2024Edari runkosarjan voittoon
28.12.2023Edarilla vahva syyskausi - Isot tavoitteet odottavat keväässä
04.08.2023Jani Kukkola SB Vantaan riveihin
08.04.2023Miesten taustaryhmä 2023-24
03.04.2023Tomi Rastas Edarin valmentajaksi
12.02.2023Henkilömustassa - #11 Samuli Thamm
11.02.2023Henkilömustassa - #22 Toni Koskela C

Siirry arkistoon »