Tomi Rastas - "Nautin kaudesta todella paljon"

21.04.2024

SB Vantaan joukkue 23-24, oli erittäin mielenkiintoinen sekoitus nuoria lahjakkuuksia ja jo kannuksensa ansanneita konkareita. Isoin huolenaihe ennen kautta oli joukkueen ulkopuolisilla se, millä motivaatiolla konkarit pelaavat ja saavatko omat kasvatit mitään roolia joukkueesta. Yleisin kysymys minullekin oli, että "haluavatko teidän kokeneet pelaajat edes nousta" tai "Kukkola ja Rosendahl ei varmaan lähde reissupeleihin messiin?".

On totta, että itsekin jouduin paljon miettimään, miten saada kokeneet pelaajat mukaan pienemmällä harjoitusmäärällä. Toisaalta piti ottaa huomioon, miten taataan nuorille pelaajille tarpeeksi laadukasta harjoitusta, jotta he kehittyvät. Päädyimme siihen, että joukkueella on 3 harjoituskertaa, joista kokeneet pelaajat sitoutuvat käymään kahdessa. Nuoret pelaajat käyvät kolmessa + yhdessä junnuharjoituksessa. Nykyään pelaajat pääsarjatasolla lopettavat todella nuorina, kun on perhettä ja siviilityö. Vain nuoret, ammattilaiset/puoliammattilaiset pystyvät sitoutumaan harjoittelemaan sen 6-8 yhteisharjoitusta viikkoon. Kokeneilla pelaajilla on monesti pohjat kunnossa ja he ovat monesti elämäntapa-urheilijoita, jotka kyllä treenaavat harjoitustapahtumien ulkopuolella. 

SB Vantaan joukkue oli muuttunut edelliselle kaudelle paljon, kun moni pelaaja siirtyi joukkueeseen muualta; lähinnä HIFK.sta. Tälle kaudelle tuli lisää uusia pelaajia, monet minulle jo aiemmilta vuosilta tuttuja. En muista ikinä missään joukkueessa, että joukkueen yhteenhitsaus olisi tapahtunut niin nopeasti kuin meillä kävi. Sain apuvalmentajakseni luottomieheni Joni "Hilti" Hiltusen, jonka joukkueissa harvemmin kuppikuntia pääsee syntymään. Hänellä oli iso rooli joukkueen hengen kohottamisessa ja yhteenhitsauksessa. Pelaajista varsinkin Vantaa legendat Thamm ja Rautio olivat myös isossa roolissa siinä, miten uudet pääsivät sisään joukkueeseen. Treeneissä pelattiin paljon ja kilpailu oli kovaa, mutta pienten yhteenottojenkin jälkeen kaikki olivat treenien jälkeen hymyssä suin kopissa.

Kaudella meidän tavaramerkiksi muodostui pitkäkestoiset pallorallit vastustajan kenttäpuoliskolla. Syynä tähän oli pitkälti se, että jo ensimmäisistä peleistä lähtien vastustaja lähti pelaamaan 50% ”dösällä” meitä vastaan. Monesti vastustajat kuitenkin väsyivät intensiiviseen puolustuspeliin viimeistään kolmannessa erässä ja ottelut repsahtivat meidän monimaalisiin voittoihin. Piristävä poikkeus sääntöön oli Kuopion Welhot, joka sai ensimmäisessä kohtaamisessa meidän pelin sekaisin antamalla kovaa painetta. Welhojen lisäksi muut tappiot Suomisarjassa tulivat ToTea ja Blackbirdsiä vastaan. Blackbirds pelit (2 Suomisarja, 1 Suomen Cup ja 2 Divarikarsintapeliä) olivat kaudella kaikki todella tasaisia ja he olivat meille vaikea vastus.

Divarikarsintapelit päästiin aloittamaan suht ehjällä rosterilla ja tutuilla koostumuksilla. Kokeneet pelaajat syttyivät näihin peleihin selkeästi runkosarjaa paremmin, mutta myös nuoret Herpola ja Telkki olivat elementissään. Monet peleistä olivat maalin pelejä, mutta näissä tilanteissa meidän joukkueen kokemus näkyi. Pelaajat nostivat tasoaan aina, mitä tiukemmiksi pelit menivät. Karsintojen pelit 6 – 0 meille, ei välttämättä kerro koko totuutta. Varsinkin Pelicansia vastaan olimme ajoittain pinteessä

Henkilökohtaisesti nautin kaudesta todella paljon. Meidän taustatiimi oli todella yhtenäinen ja hallille oli aina kiva tulla. Erityiskiitos Jani Helinille, joka laittoi joukkueeseen koko sielunsa ja uhrasi monet yöunet… Janin isoin vahvuus managerina on se, että hän aidosti välittää pelaajista ja on valmis tekemään heidän puolesta mitä tahansa, vaikka se ei lukisikaan sopimuksessa.

Nyt olemme jo kovaa vauhtia kasaamassa ensi kauden joukkuetta ja tarkoitus olisi ettemme lähtisi divariin vain selviytymään. Nähdään ensi kaudella halleilla!

Konkarit todellakin halusivat nousta ja päättää kauden voitokkaasti ja he pelasivat myös reissupeleissä. Nuoria -06 ikäisiä pelaajia meillä pelasi kauden aikana peräti 5 kappaletta ja 1 -05, joten omia junioreitakin saatiin miesten maailmaan kiitettävästi mukaan.

21.04.2024Tomi Rastas - "Nautin kaudesta todella paljon"
18.04.2024Edarin avoimet harjoitukset
29.03.2024Divarinousu katkolla Edarille sunnuntaina
05.03.2024Edari runkosarjan voittoon
28.12.2023Edarilla vahva syyskausi - Isot tavoitteet odottavat keväässä
04.08.2023Jani Kukkola SB Vantaan riveihin
08.04.2023Miesten taustaryhmä 2023-24
03.04.2023Tomi Rastas Edarin valmentajaksi
12.02.2023Henkilömustassa - #11 Samuli Thamm
11.02.2023Henkilömustassa - #22 Toni Koskela C

Siirry arkistoon »