Henkilömustassa - #54 Aapo Tuohino

09.02.2023

Sunnuntaina 12.2.2023 Temppelillä pelattavan SuperSundayn alla Edaritoimitus pureutuu neljän pelaajan tarinaan, joista jokaisellla on jo nyt oma vahva jälki jätettynä seuran historiaan. Juttusarjan ensimmäisessä osassa valokeilassa 2006 syntynyt Aapo Tuohino.

Vaikka sillä kuuluisalla rakkaalla lapsella tuppaa lempinimiä löytymään, joukkueurheilussa lisänimet ansaitaan ja usein ne ovat merkki siitä, että jälki on tavalla tai toisella jätetty sekä vaikutus tehty. Seuran 06-syntyneiden lahjakkaan ikäluokan yksi kirkkaimmista helmistä on Aapo Tuohino, jonka tekojen kautta ansaittujen lisänimien määrä alkaa jo pelaajan ikävuodet huomioiden kertoa omaa tarinaansa siitä, minkälainen timantti P17 SM-sarjan joukkueesta on isommille areenoille saapumassa. “Tuohino-efekti” kertoo tarpeeksi asenteesta ja kyvyistä, Aapo ei koskaan vain saavu paikalle, vaan tuo aina väkevän panoksensa pöytään ja “The next one” on omiaan viittoittamaan polusta, jota Riku Kallunki ja nyt Fliigan Westend Indiansissa vakuuttava Leevi Auranen ovat omalla tekemisellään seurassa viime vuosina läpi käyneet. 

Kuluvalla kaudella Aapo Tuohino on luonnollisesti kuulunut P17 - joukkueen johtaviin pelaajiin, mutta sen lisäksi esiintynyt hurjalla tavalla laadukkaassa P22 1.divarissa, sekä vakuuttanut myös miesten Suomisarjan otteluissa. Ohessa superlupauksen lisänimen vyölleen ansaitusti sementoineen ja todellisen soturinluonteen omaavan Tuohinon ajatuksia omin sanoin. 

 

Moi Aapo, kerro lyhyesti taustasi sählyn parissa ja oletko kilpatasolla harrastanut muita lajeja? 

#54: Joskus ala-asteella harrastin lätkää ja fudista, mutta ei sitä nyt oikein lasketa. Kävin myös pari kuukautta tekemässä kuperkeikkoja taekwondossa. Salibandyssa taitaa mennä 11. kausi tällä hetkellä. Alotin MaWe:ssa (Malminkartanon Weivarit), siitä sitten PakViin (Pakilan Visa) ja sieltä tänne Vantaalle. Oiskohan Vantaassa nyt jo 6 tai 7 kautta häärinyt.  

Löytyykö joitain ikimuistoisimpia hetkiä/otteluita/turnauksia salibandyn parissa? Ja haluatko nostaa joitain saavutuksia esille? 

#54: No ekana tulee mieleen ainakin ensimmäinen kunnon turnaus Mawen kanssa (HFC), josta napsahti kulta. Sitten varmaan toi Mestareiden Cup, jossa Vantaassa. Tultiin hopealle, mikä oli aika jymypaukku. Meidät taidettiin laittaa rankingissa tokavikoiks ennen turnausta. Ja sitten vielä toi Swiss Games kulta (2022). Oli kiva käydä ulkomailla näyttää nimeä muille.   

Olet vahvasti ja ansaitusti osa U17 maajoukkuerinkiä. Mitä jalka oven välissä maajoukkuetoiminnassa merkitsee sinulle ja minkälaisia tavoitteita sinulla on sählyn parissa? 

#54: Kyllähän se tuo motivaatiota arkeen, kun tietää, että jotain on tehnyt oikein. Ylpeänä saa kantaa maajoukkuepaitaa, vaikka virallisia majupelejä ei vielä olla päästy pelaamaan. Tavoitteina on varmaankin kaataa Ruotsi MM-finaalissa ja ulkomailla pelaaminen ammatikseen. 

Onko pelinumerolle #54 jokin erityinen merkitys tai selitys? 

#54: Eka numero mulla oli #64, koska Mikael Granlund. Sitten pelasin #11, koska Markus Granlund. Sitten yks päivä multa kysyttiin PakVissa, että millä numerolla haluut pelata. #54 valikoitui numeroksi. Silloin ajattelin, että ei oo kovin käytetty numero, mutta joku päivä sitä tullaan käyttämään mun takia. 

Unelmakentällisesi SB Vantaan ajalta? 

MV: Albin Laine 
P: Aapo Tuohino 
H: Roope Herpola 

 

Lopuksi vielä P17 SM-sarjajoukkueen Coach Valtteri Uusitalon tiivistys suojatistaan: 

"Aapo on äärettömän kilpailuhenkinen, tavoitteellinen ja intohimoinen salibandyn suhteen - Pelaisi varmaan kaikki kolme SuperSundaynkin peliä, jos saisi luvan. Omaa ikäisekseen loistavan fysiikan, erinomaiset pallolliset taidot ja tekee jatkuvasti oikeita valintoja hyökkäys- sekä puolustuspäässä. Aapon potentiaali salibandyn suhteen on valtava, koska kehitettävääkin löytyy (kuten kaikilla 16-vuotiailla) ja Aapo on valmis joka päivä tekemään töitä, jotta saavuttaa unelmansa." 

*** #tulevaisuus ***

Edaritoimitus esittää kiitoksen Aapo Tuohinolle ja Valtteri Uusitalolle panoksestaan juttusarjan ensimmäisen osan valmistumiseen. Sarjan toinen osa julkaistaan huomenna perjantaina, jolloin framilla Riku Kallunki. 

*** #01600 ***

Sunnuntaina 12.2.2023 Myyrmäen Urheilutalolla SuperSunday, jolloin tulessa kaikki kolme seuran kärkijoukkuetta.

Otteluohjelma:

klo 12:30 SB Vantaa vs TPS P17 SM-sarja
klo 15:30 SB Vantaa vs Josba P22 1.div
klo 18:30 SB Vantaa vs Voima Suomisarja

21.04.2024Tomi Rastas - "Nautin kaudesta todella paljon"
18.04.2024Edarin avoimet harjoitukset
29.03.2024Divarinousu katkolla Edarille sunnuntaina
05.03.2024Edari runkosarjan voittoon
28.12.2023Edarilla vahva syyskausi - Isot tavoitteet odottavat keväässä
04.08.2023Jani Kukkola SB Vantaan riveihin
08.04.2023Miesten taustaryhmä 2023-24
03.04.2023Tomi Rastas Edarin valmentajaksi
12.02.2023Henkilömustassa - #11 Samuli Thamm
11.02.2023Henkilömustassa - #22 Toni Koskela C

Siirry arkistoon »