Edarille lisää sopimuksia - Siitonen jatkaa, veskariosasto täydentyy

16.07.2021

Miesten edustusjoukkue on kiinnittänyt riveihinsä viime kaudella kapteenistoon kuuluneen Matti Siitosen. Tämän lisäksi Edarin maalivahtiosasto täydentyy seuran A-junioreista nostetulla Mikael Häiväläisellä ja SBS Modosta siirtyvällä Samuli Kinnusella.

27-vuotias Matti Siitonen on edustanut SB Vantaata nyt kolmen kauden ajan ja ottanut oman vahvan paikkansa joukkueessa. Nousukauden 2018-19 hahmoihin kuulunut Siitonen vakuutti myös Divaritasolla ja tulee Suomisarjassa kuulumaan vantaalaisryhmän ehdottomiin ydinhahmoihin. Vahvasti sekä sentterinä, että puolustajana operoiva Siitonen takoi kaudella 2018-19 27 ottelussa tehot 4+24=28, kaksi kautta Divarissa toivat 51 ottelua ja pisteet 5+14=19. Matti Siitonen on edustanut myös Erä Akatemiaa Divaritasolla kaudella 2015-16.

19-vuotias Mikael Häiväläinen on seuran omia kasvatteja ja kahden viime kauden ajan kannatellut seuran A-junioreiden joukkuetta. Peittävä maalivahti on junioritasolla vakuuttanut ja urapolun kannalta nyt on oikea hetki osoittaa tasonsa miesten tasolla.

28-vuotias Samuli Kinnunen saapuu SB Vantaaseen SBS MODO:n riveistä. Alemmilla sarjatasoilla esiintynyt maalivahti liittyy nyt Suomisarjan vantaalaisryhmään kokeilemaan kannuksiaan ylemmillä sarjaportailla.

 

Coach Bumin kommentit uusista sopimuksista:

Varakapteeni Siitonen jatkaa Edarissa, minkälainen rooli Masalla on jengissä?

BB: Siitonen on yksi viime vuosien hienoimmista Edarisignauksista. Kaukalossa äärimmäisen voitontahtoinen soturi, välillä läikkyy jopa ylikin, mutta mieluummin liikaa kuin vajaaksi. Tunnetta pitää olla. Joukkueen keskuudessa ja kopissa Masa on erittäin pidetty velikulta ja näin valmentajan silmin myös todella pelifiksu kaveri. Ymmärtää lajia ja pieniä nyansseja, tästä myös osoituksena hienot meriitit juniorivalmennuspuolella.

Sentteri vai puolustaja, molempia on nähty?

BB: Katsotaan sitä vielä lähempänä, Masa on siitä arvokas pelaaja, että voi vetää paikalla kuin paikalla ja aina tiedetään mitä saadaan. Omaa ison potentiaalin pisteiden tekoon Suomisarjassa. Jos sentterinä vetää, niin ainakin laiturit saavat nauttia melko mukavasta tarjoilusta. Siitä on itellänikin kokemusta nousukaudelta.

Maalivahtiosasto täydentyy kahdella nimellä. Kommenttisi näistä?

BB: Häiväläinen on mulle hyvinkin tuttu veskari A-junioreiden puolelta. On siellä ehdottomasti tasonsa osoittanut ja niissä sarjoissa missään ollaan A:n kanssa oltu, kuulunut sarjan parhaimpiin maalivahteihin. Täysin oikea askel ottaa nyt paikka Edarimiehistössä ja ainakin kuluneen kesän osalta Miksu on vastannut huutoon hienosti. Mulla on luottoa nuoreen mieheen, vaikka varmasti paljon opittavaa tulee, kun miesten tasolle siirrytään.

Samuli Kinnunen on hyvä lisä meidän veskaripakettiin. Ahkera treenaaja ja hyvä koppiäijä. Kinnusella taas hyppy alemmilta sarjatasoilta nyt melkoisen laadukkaaseen sarjaan, se tuo omat haasteensa ja eritoten maalivahdin pitää niitä omia juttuja miettiä. Samat vahvuudet ei välttämättä Suomisarjassa päde, mitkä alemmilla tasoilla toimii. Mutta on hyvin sitoutunut hommaan ja laadukkaassa harjoittelussa varmasti hyvä ura-askel hänelle tämä siirto.

Edarin sopimustilanne 16.7.2021:

#1 Niilo Nevalainen
#12 Riku Kallunki
#13 Samuli Raumanni
#20 Benjamin Iles
#22 Toni Koskela
#23 Sami Verkkoperä
#34 Hafiz Zubir (Classic Utd, Suomisarja)
#35 Mikael Häiväläinen (SB Vantaa A-jun)
#44 Samuli Kinnunen (SBS MODO, 3.div)
#55 Matti Siitonen
#57 Tero Koski
#66 Chris Starck
#86 Niko Stark (HIFK, 2.div)
#88 Joni Parkkunen

(Suluissa pelaajan viime kauden seura, jos ei Edari)

16.09.2022The King stays King - Keni Rautio jatkaa Edarissa
15.09.2022Edaripuolustukseen kaksi vahvistusta - Sipilä palaa Vantaalle
14.09.2022Edariin neljä jatkosopimusta - Kapteeni Koskela jatkaa
11.09.2022Nuorille lupauksille Edaridiilejä, Axel Salonen siirtyy Vantaalle
05.08.2022Jussi Laamanen vahvistaa Edaria
27.07.2022Edariin kolme uutta sopimusta
29.06.2022Micke Sievänen vahvistaa Edaria
24.06.2022Kolme Edarilegendaa jatkaa joukkueessa
23.06.2022Juho Niinikoski SB Vantaan riveihin
22.06.2022Arttu Turunen jatkaa, Valli palaa Edariin

Siirry arkistoon »