Otteluennakko - Divarikausi käyntiin Mosalla

19.09.2020

Harvinaisen pitkäksi venyneen ottelutauon jälkeen miesten Divarikausi rysäytetään kertaheitolla käyntiin lauantaina, kun kaikki sarjan 14 joukkuetta pääsevät avaamaan sarjakautensa. SB Vantaa vierailee siellä, mihin viime kausi poikkeusolojen takia päätettiin, eli Mosahallissa ja EV Akatemian vieraana.

Siitä jatketaan, mihin viime kausi päätettiin, kun palloilusarjat lyötiin säppiin Koronaviruksen takia. Maaliskuussa oli vielä täydessä käynnissä SB Vantaan ja EV Akatemian välinen putoamiskarsintasarja, jossa lauantain kotijoukkue EV Akatemia oli onnistunut Mosalla tasoittamaan voitot 1–1:een. Nyt puoli vuotta myöhemmin samat joukkueet asettuvat vastakkain, kun Divarikausi 2020-21 saadaan polkaistua käyntiin. Viime kauden runkosarjan sijalle 13 sijoittunut EV Akatemia nojaa hyvin paljon samoihin teeseihin, kuin aiempinakin kausina. Nuori ja energinen ryhmä saa, varsinkin syyskaudella, laadukkaita vahvistuksia EräViikinkien liigajoukkueesta ja pystyy hyvänä päivänään voittamaan minkä tahansa jengin Divarissa. Kovalla kuormalla läpi kauden vetävä nuori ryhmä toteuttaa laadukkaasti omaa pelisuunnitelmaansa ja tulee tarjoamaan vantaalaisryhmälle kovan haasteen heti sarjakauden alkuun.

Edarin osalta kulunut kesä on sujunut muutosten merkeissä. Muutaman runkopelaajan lopetettua ja valmennuksen vaihduttua lähtee SB Vantaa uusiutuneella ilmeellä tulevaan kauteen. Kesän siirtomarkkinoilta haaviin tarttui huomattavan iso vonkale, kun Länsi-Vantaan salibandyn kirkkaimpiin helmiin lukeutuva Tommi Rosendahl tekee vihdoin paluun SB Vantaan paitaan. Tämän lisäksi mm. preseasonilla terävästi esiintynyt hyökkääjä Aleksi Rekola ja nousukaudelta vihollisen riveistä tuttu Niilo Hautala ovat ehdottomasti seuraamisen arvoisia kavereita. Hieman synkempiäkin pilviä Edariryhmän yllä sarja-avauksen alla kuitenkin leijailee, viime kevään todellinen hahmo ja EV Akatemiaa mielinmäärin kurittanut Jesse Tolvanen on pitkään sivussa loukkaantumisen takia ja viime kauden pörssikärki Asko Santero joutuu myös huilaamaan avausviikonlopun pelit.

Viime kaudella joukkueet kohtasivat runkosarjassa kahdesti ja putoamiskarsinnassa kahdesti. Voitot keskinäisissä kohtaamisissa tasattiin lukemin 2-2.

 

Seuraa heitä:

EV Akatemia: #39 Santeri Kainulainen – 23-vuotias Erä-kasvatti lukeutuu Divarin parhaisiin maalivahteihin ja nähdään paljon myös liigajoukkueen mukana. Peittää hyvin ja on EV Akatemian vahvan veskariosaston ykkösnimi.

SB Vantaa: #19 Tommi Rosendahl – ”Nyt mä tulin kotiin”. Kauan ja hartaasti odotettu uutinen, kun Taikuri tekee paluun SB Vantaan riveihin. 144 Salibandyliigan runkosarjan ottelua, joissa 114 (45+69) tehopistettä. Divarissa kymmenen vuoden takaa 34 ottelua tehoin 17+30=47 SB Vantaan ja Indiansin riveissä. Viimeiset kolme kautta täydellistä dominointia Etelä-Suomen 2.divarissa AC HaKin paidassa. Paluu kotikulmille Länsi-Vantaan väreihin, paluuottelu myös vanhassa kotihallissa Mosalla, edusti Tapanilan Erää yhteensä viiden kauden ajan vuosina 2011-16 ennen seurafuusiota, josta syntyi EräViikingit.

 

EV Akatemia vs SB Vantaa lauantaina 19.9.2020 klo 17:00 @ Mosahalli

09.04.2021Edarin katseet kohti uutta kautta - "uutta tarinaa kohti"
13.03.2021Kesän salibandy- ja liikuntaleirit: Myyrmäki, Varisto ja Kivistö
13.03.2021Katso Edarin matsit suorana Solidsportin kautta
20.10.2020Otteluennakko - Kausi käyntiin uudestaan
02.10.2020Tiedote - Miesten Divari-joukkue asetettu karanteeniin
01.10.2020Tuomas Puhakka Edariin
23.09.2020Otteluennakko - Turku away
21.09.2020Otteluraportti - ÅIF parempi kotistartissa
20.09.2020Otteluennakko - Kotiavaus Energia Areenalla
19.09.2020Otteluraportti - Divarikausi voitolla käyntiin

Siirry arkistoon »