Otteluraportti - Edari voittoon rankkareilla

22.02.2020

SB Vantaa - Rangers 7-6rl.  (1-2, 1-1, 4-3, 0-0)
Tilastot

Miesten edustusjoukkueen vieraaksi perjantai-iltana saapui pudotuspelipaikassa kiinni oleva Kirkkonummi Rangers. Syyskaudella rangaistuslaukauskilpailuun asti tahkonneet kilpakumppanit hakivat ratkaisua tälläkin kertaa pisimmän mahdollisen kaavan kautta, rankkareiden jälkeen paksumman pistepussin nimiinsä korjasi taas SB Vantaa.

Ottelun avauserä uhkui isojen pelien kevään tuntua, panosten ollessa tapissa oli avauserän pelaaminen kummaltakin kyttäilevää, joskin illan vieras pelin hallinnan nimiinsä vei. Ottelun avausosumasta vastasi Rangers aikaan 11:35, maalintekijänä Samu Andersson takatolpilta. Kellojen näyttäessä aikaa 15:24 karkasi Rangers jo kahden maalin karkumatkalle, mutta heti seuraavassa vaihdossa naulasi Edari ja joukkueen kapteeni Toni Koskela.

Toiseen erään kotijoukkue terävöitti omaa pelaamistaan ja pelin tempokin kasvoi. Viiden tehopisteen iltaa viettänyt Samuli Alaluusua ampui lukemiksi 1-3 aikaan 26:19, Edarin toivottu ja ansaittu kavennus nähtiin erän viimeisillä minuuteilla, kun Jesse Tolvanen punnersi väkivahvasti maalille ja nosti pallon tyylikkäästi yläpeltiin.

Kolmannen erän alkuun nousi SB Vantaa tasoihin, kun Toni Koskela viimeisteli illan toisen maalinsa Samuli Raumannin syötöstä. Aikaan 46:00 vihellettiin pelin ensimmäinen rangaistus ja SB Vantaa ylivoimalle. Erikoistilanne ehti jauhaa puolitoista minuuttia, kunnes Lari Lundströmin tyylikäs viimeistely luukulta siirsi Edarin ensimmäistä kertaa johtoon. Vieraiden kuitti nähtiin pari minuuttia myöhemmin Emil Vehasen toimesta, mutta illan isäntä painoi edelleen kaasun pohjaan. Samuli Raumanni ampui aikaan 54:32 SB Vantaan taas johtoon ja vain reilu puoli minuuttia myöhemmin heilui jälleen verkko vieraspäässä. Riku Kallunki voitti vahvasti kaksinkamppailun omassa kenttäpäädyssä, tyylikäs kääntö löysi Lari Sorsan, joka tarjoili vielä Anton Aaltiolle maalinkulmalle, josta pallo hienosti reppuun. Vieraiden vaarallinen ylivoima pääsi kuitenkin puolitoista minuuttia ennen loppua hakemaan kavennusta ylivoimalla. Samuli Alaluusua astui parrasvaloihin tarjoilemalla ensiksi kuudella neljää vastaan kavennuksen ja vielä lopulta ajassa 59:31 kuudella viittä vastaan myös tasoituksen.

Ottelun jatkoaika ei maaleja tarjonnut, mutta rangaistuslaukauksissa SB Vantaa oli lopulta jatkovetäjillä parempi. SB Vantaan rankkarionnistujat olivat tyylikkäästi muutaman torjunut Niilo Nevalainen, maalin tehneet Leevi Auranen ja Samuli Raumanni, sekä kahdesti osunut ja myös ratkaisevan maalin viimeistellyt Jesse Tolvanen.

Palkitut

Vierasjoukkueen parhaana palkittiin Samuli Alaluusua. Wanda's ottelun nälkäisin pelaaja oli Toni Koskela, Lady Bodycare illan herrasmiespelaaja Anton Aaltio. Edarin ottelun MVP:ksi valittiin Jesse Tolvanen.

Erikoista

Kauden toinen rangaistuslaukauskilpailun voitto Rangersia vastaan nosti Edarin voittoputken nyt neljään peliin.

Muuta

SolidSportin kuukauden otteluna näytetty kamppailu tarjosi taatusti jännitystä lähettimien päähän. Monikameratuotannolla lähetetty ottelu tarjoili ansaitsemansa show'n.