SB Vantaa Atakki Tiger Sport Areenalla 12.2.2023

13.02.2023

Tiikerit Punainen – SB Vantaa Atakki ja Oilers Tornados – SB Vantaa Atakki

Turnauspäivän ohjelma oli mielenkiintoinen: ensimmäisessä pelissä vastaan tuli tasaisen lohkon viimeinen joukkue, ja toisessa kohdattiin sarjakärki.

Ottelu Tiikereitä vastaan alkoi Atakilla hyvin. Pojat olivat alusta asti hereillä, ja peli-ilme oli sen mukainen. Noin kuuden minuutin pelin jälkeen Velmeri karvasi pallon taitavasti itselleen ja syötti Severille, joka niittasi Atakin johtoon. Velmeri sai samassa erässä syöttöpisteen myös Aleksin tekemään maaliin, jonka myötä Atakki pääsi tauolle kahden maalin johtoasemassa.

Toisessa erässä Atakin ote jatkui pirteänä. Reilun kolmen minuutin jälkeen Leevi pääsi tälläämään Vilhon oivaltavasta syötöstä kauniin maalin. Muutaman minuutin päästä Aleksi iski jo päivän toisen maalinsa, tällä kertaa parin pompun kautta. Ennen erän loppumista Tiikerit pääsivät ylivoimalle. Atakki pelasi hyvää ja aktiivista alivoimaa, kunnes Tiikerit pääsi laukomaan numeroiksi 1-4.

Kolmannessa erässä kummankin joukkueen kurinalaisuuden taso laski jonkin verran. Tuloksena oli vauhdikasta peliä päästä toiseen ja sen myötä potentiaalisia tilanteita toisensa jälkeen. Erää jouduttiin pelaamaan kuitenkin melkein kymmenen minuuttia, ennen kuin Jesse vapautti Rasmuksen maalintekoon. Maali jäi erän ainoaksi, joten Atakki vei pelin numeroin 1-5.

Atakilta varsinkin ensimmäinen ja toinen erä olivat tasapainoista ja vauhdikasta säbää. Tiikereillä oli usein vaikeuksia avata peliä, kun Atakin aktiivinen prässi iski päälle välillä päädystä asti ja viimeistään keskialueella. Atakki pystyi pyörittämään peliä Tiikereiden päässä pitkiä aikoja, ja laukaukset suuntautuivat hyvällä prosentilla kohti maalia ja pitivät Tiikereiden maalivahdit lämpiminä. Näytti siltä, että Eerikkilän leiri oli tuonut Atakin otteisiin pykälän verran lisäterävyyttä.

Toinen peli pelattiin Oilers Tornadosia vastaan. Läpi ottelun hyvin liikkunut ja hyvin palloa liikuttanut Oilers sai otteluun hyvän alun, kun se pääsi jo reilun kahden minuutin pelin jälkeen johtoon. Maali jätti jonkin verran jossiteltavaa, sillä tarkemmalla tuomarilinjalla Atakille olisi hyvinkin voitu antaa vapaalyönti, sen verran mailoihin tuli iskua ennen maalia. Oilers sai maalista hyvän vaihteen päälle ja iski ensimmäiseen erään vielä kolme maalia lisää.

Oilers näytti jo karkaavan, mutta Atakin kundit ajattelivat toisin. Toisen erän toisella minuutilla Rasmus rikkoi kuparisen jäätävällä viimeistelyllä lähietäisyydeltä. Maali lisäsi uskoa takaa-ajoon. Erän loppupuolella Atakki sai vapaalyönnin Oilersin maalin edestä. Jepu siirsi tyylikkäästi Vilholle, joka ampui pallon verkon perille.

Kolmatta erää oli kulunut vain kolmetoista sekuntia, kun Velmeri toi Severin syötöstä Atakin jo maalin päähän Oilersista. Alle kahden minuutin päästä Miska teki Atakin painostuksen ja monien hyvien yritysten jälkeen tasoitusmaalin, johon Leevi antoi syötön. Atakki oli noussut sarjakärkeä vastaan neljän maalin takaa tasoihin, mikä kertoo paljon pelaajien luonteesta, ja toki valmennuksenkin. Harmillisesti Oilers pystyi vielä iskemään voittomaalin, joten pisteet lähtivät tällä kerralla Espooseen.

Päivä tarjosi hyvää Atakin näköistä vauhtisäbää, ja myös vastustajat pelasivat viihdyttävästi. Atakki hävisi vain yhden erän ja voitti viisi. Tällä kertaa se riitti yhteen voittoon ja yhteen häviöön. Atakki on päivän jälkeen yhä lohkon vähiten maaleja päästänyt joukkue. Se kertoo paljon maalivahtien ja puolustamisen tasosta. Erityinen maininta pitää antaa taisteluilmeestä, jolla Atakki tuli toisessa pelissä tasoihin. Luottamus omiin kykyihin ja yhteistyöhön kesti vaikeankin hetken yli. Keskittyminen pysyi pelissä, kuten pelimiehillä pitääkin pysyä.
 
17.09.2023Puffet Cup 16.9.2023
16.04.2023Atakin kevään viimeinen sarjapeli Campolla 15.4.2023
03.04.2023Amagen pelit Rusalla 1.4.2023
02.04.2023Atakin aprillipäivän pelit Rusalla
19.03.2023Amagen pelit Myllypurossa 18.3.2023
13.03.2023Atakki Ruskeasuolla 12.3.2023
13.02.2023SB Vantaa Atakki Tiger Sport Areenalla 12.2.2023
30.01.2023SB Vantaa Atakki Esport Areenassa 29.1.2023
30.01.2023Anastan jatkolohkon pelit 5-6
14.01.2023Otteluraportti Panthers White - Sb Vantaa Anasta

Siirry arkistoon »