Naisten edarille neljä pistettä kotiin Masalasta

27.10.2019

Naisten edustusjoukkueen toinen turnaus pelattiin Masalassa lauantaina 26.10. Ensimmäisestä turnauksesta oli mukaan tullut laiha pistesaalis, joten SB Vantaan saapui hallille hyvin motivoituneena kohentamaan pistepussiaan.

Northern Starsia vastaan hyvä alku siivitti voittoon

Päivän ensimmäisessä pelissä vastaan astui Northern Stars. Nälkäinen Vantaa olikin hereillä ensimmäisestä vaihdosta lähtien, kun jo ajassa 00:44 joukkue siirtyi 0-1 johtoon. Maali syntyi nuoruuden ja kokemuksen yhdistelmänä, kun B-ikäinen Emilia Sibelius syötti tyylikkään poikittaisyötön ja kokeneen kaartin Heli Haapasalmi laukoi etuyläpesään. Ottelu lähti siis erittäin hyvin käyntiin. Muita maaleja ei ensimmäiseen erään kuitenkaan nähty.

Toinen erä lähti käyntiin melkein yhtä hyvin kun, Jannica Lappalainen veti Marika Eskolan viivatiputuksesta lukemiksi 0-2. Tästä eteenpäin toisessa erässä maaleja syntyi vuorotahtiin ja Northern Star onnistui myös ylivoimalla. Vantaan maaleista vastasivat Anni Hartikka ja Anu Ruokonen, joista jälkimmäinen oli Anun upea karvausriisto vastustan maalin edessä ja välitön sijoitus verkon perille.  Erätauolle mentiin lukemissa 2-4.

Kolmannen erän ensimmäisen maalin teki Anu Ruokonen ja Vantaa karkasi jo kolmen maalin johtoon. Northern Stars ei luovuttanut vaan pystyi vielä kaventamaan, mutta Vantaalla pysyi ottelun tahtipuikko koko ajan käsissä ja kavennus kuitattiin melko nopeasti, kun Anni Hartikka onnistui toistamiseen maalin teossa. Kokonaisuutena ottelu oli joukkueelta tasapainoinen suoritus, vaikka parantamisen varaa vielä jäikin. Vantaan maalilla pelannut Heini Vanne torjui 22 kertaa ja pelasi totuttuun tapaansa myös tasapainoisen pelin.

Hyvä toinen erä kaatoi FLOB:in

Päivän toiseen peliin vastaan asteli FLOB. Erikoiseksi vastustajan teki se, että Vantaan valmentaja Anssi Kiviharju on aloittanut valmentaja uransa juuri kyseisen joukkueen valmentajana ja joukkueessa pelaa edelleen pelaajia tuolta valmennusajalta, vaikka siitä onkin jo tovi vierähtänyt. Vantaa aloitti tämänkin ottelun yhtä räväkästi kuin ensimmäisen ja ajassa 00:30 syntyi ottelun avausmaali, kun Anni Hartikka teki maalin Jolanda Laakkosen syötöstä. FLOB:in kokenut pelaajakaarti ei tästä hätkähtänyt vaan teki ottelun kaksi seuraavaa maalia ja siirtyi 1-2 johtoon. Vantaan joukkueen kapteeni Anu Ruokonen kuittasi johtomaalin 11 sekuntia myöhemmin Henrikka Väistön syötöstä, mutta pian sen jälkeen FLOB siirtyi jälleen johtoon ja erätauolle mentiin FLOB:in johdossa.

Toiseen erään kentälle asteli selvästi määrätietoisempi Vantaa ja erä oli selvästi Vantaan erä. Vantaa teki yhteensä neljä maalia erään ja FLOB:in aikalisäkään ei auttanut vaan ensimmäistä otteluaan Vantaan paidassa pelaavan Kiia Kaverisen vartioiman Vantaan maaliin ei mennyt palloakaan erän aikana.

Kolmanteen erään FLOB nosti karvaustaan ja saikin luotua muutamia vaarallisia maalipaikkoja, mutta Kiia Kaverinen veti näissä tilanteissa pidemmän korren. Erän ainoaksi tilastomerkinnäksi jäi SB Vantaan jäähy. Näin ollen ottelu päättyi numeroihin 6-3 ja pisteet Vantaalle.

Toinen turnaus oli kokonaisuutena selvästi parempi kuin ensimmäinen ja ensimmäisessä turnauksessa vaivannut tehottomuus oli poissa. Maaleja saatiin kumpaankin otteluun 6 kappaletta. Onnistumia tuli laajalla rintamalla kaikkien kenttien onnistuttua maalinteossa. Positiivista on myös, että Vantaan naisten joukkueen junioriyhteistyön myötä naisten joukkueessa pelaavat Henriikka Väistö ja Emilia Sibelius pelasivat hienosti ja kumpikin syötti yhden maaleista.