Tiukalla kamppailulla kauden alkuun

09.10.2018

Lauantaina 6.10. kello 18:00 ottelun erotuomari vihelsi kauden avausottelun käyntiin. SB Vantaalla oli vastassaan Rovaniemen Santa's United.

Heti kolmannella peliminuutilla kotijoukkue otti toistuvasta väärästä pelitavasta kahden minuutin jäähyn.  SB Vantaan hyvästä ylivoimapyörityksestä ja useista vetopaikoista huolimatta Santa's United onnistui pitämään oman maalinsa puhtaana alivoiman ajan. Ensimmäinen erä kului tasaisissa tunnelmissa, kunnes ajassa 14:35 Saara Puurunen laukoi keskiviivan tuntumasta oikeaan yläkulmaan pelin avausmaalin Sofia Niemen syötöstä. Heti perään Santa's United kuitenkin tasoitti ottelun, ja erätauolle lähdettiin tasalukemissa.

Heti toisen erän alkuun Santa's teki maalin ja eteni johtoasemaan. SB Vantaa kuitenkin tuli takaa ohi, kun Elisa Kosonen laukoi Kaisa Nykäsen syötöstä pelin tasalukemiin ja perään Bea Karling iski Kaisa Kantokorven syötöstä pelin kolmeen kahteen. Kotijoukkue onnistui kuitenkin jälleen maalinteossa, minkä seurauksena kolmanteen erään mentiin 3-3 lukemissa.

Maalinteko jatkui myös kolmannessa erässä molempien joukkueiden tahoilta. Santa's United eteni johtoon tehden maalin heti kolmannen erän alkuun. SB Vantaa pääsi maalihuumaan uudestaan, kun Bea Karling laukoi toisen maalinsa Tiia Rännälin syötöstä. Heti tämän perään Nykänen syötti ja Rännäli laukoi keskikentästä vasempaan yläkulmaan vieden joukkueen johtoasemaan. SB Vantaan harmiksi kotijoukkue onnistui kuitenkin vielä tasoittamaan ottelun viimeisillä peliminuuteilla, joten edessä oli jatkoaika.

Jatkoajalla kumallakin joukkueella oli maalipaikkoja. Kuitenkaan kumpikaan joukkue ei niitä hyödyntänyt, minkä seurauksena edessä oli rangaistuslaukauskilpailu. Molempien joukkueiden maalivahdit torjuivat loistavasti ja hyvistä yrityksistä huolimatta Vantaa ei onnistunut saamaanpalloa Santa'sin verkkoon. Kotijoukkue veti siis tällä kertaa pidemmän korren rankkareissa onnistuen tekemään kaksi maalia. Näin ollen SB Vantaa sai kotiinviemisiksi vain yhden pisteen.