Edarille niukka vierasvoitto Kirkkonummelta - Rangers II nurin maalilla

26.11.2015

RANGERS II - SB VANTAA 6-7  (1-1, 3-5, 2-1)
Tilastot

Miesten edustusjoukkue kohtasi keskiviikkoiltana Kirkkonummen väestönsuojassa vahvasti kotikaukalossaan tällä kaudella esiintyneen Rangers II:en. Iltapuhteesta haastavassa vieraskaukalossa tuli odotetun tiukka ja kotijoukkue Rangers II yllätti positiivisella tavalla aktiivisella sekä taitavalla pelaamisellaan.

Ennakkoasetelmat

Kaikki kauden kuusi sarjapistettään kotikentältä naarannut Rangers II taistelee tiukasti paikoista alemmassa keskikastissa. Seuran junioripuolelta tulevien vahvistusten myötä täksi kaudeksi 2.divariin nousseen joukkueen kokoonpano vaihtelee pelistä toiseen ja SB Vantaata vastaan Rangers II juoksutti kentälle varsin iskukykyisen ryhmän.

SB Vantaa matkusti Kirkkonummelle kolmen ottelun voittoputkessa ja puhdasta vierassaldoaan suojellen. Edellisellä kierroksella Edari murskasi toisen nousijajoukkueen LoHi:n kotikentällään peräti 19-5 ja vahvisti asemiaan sarjataulukon piikkipaikalla.

Ottelu

Ottelun avauserä kulki isäntien komennossa, mutta avausosumasta vastasi ajassa 15:17 vanhassa kotihallissaan pelannut Chris Starck, joka siirsi maalinedustalta SB Vantaan vierasjohtoon. Rangersin edustusjoukkueestakin tuttu Matias Sjöman onnistui kuitenkin tuomaan isännät tasoihin reilu minuutti myöhemmin ja ensimmäiselle erätauolle siirryttiin tasalukemissa 1-1, kotijoukkueen vahvasta hallinnasta huolimatta.

Toinen erä ehti vanheta vain puolitoista minuuttia, kun Rangers II siirtyi pelissä ensimmäistä kertaa johtoon. Edarin kuitti nähtiin kuitenkin reilu puoli minuuttia myöhemmin, maalintekijänä jälleen Starck ja syöttöpistekin merkittiin avausosuman tapaan Samuli Thammille. Kotijoukkue siirtyi ottelun puolivälissä jälleen kuskin paikalle Roope Tainion osumalla, mutta pari minuuttia myöhemmin iski SB Vantaa kahdesti puoleen minuuttiin, ensiksi Teemu Sorvari siiri nätisti pallon reppuun ylivoimalla Lasse Lundströmin syötöstä ja seuraavaksi Lauri Berg pääsi lyömään vieraat johtoon Sorvarin väkevän esityön päätteeksi. Toisen erän maalikarkelot saivat kuitenkin jatkoa, kun Rangers II punnersi jälleen tasoihin ajassa 34:04, mutta Sorvarin ja Valtteri Uusitalon iskettyä maalit mieheen 13 sekunnin sisään erän loppupuolella, siirryttiin toiselle erätauolle lukemissa 4-6.

Jos oli ottelun toinen erä tapahtumarikas, niin päätöserässäkin ajoittain melkoista sirkusta vietettiin. Rangers II nousi maalin päähän ajassa 42:42, mutta ajassa 45:44 SB Vantaan tehokas ylivoima siirsi vieraat jälleen kahden maalin päähän Isto Ohvanaisen osumalla. Tämän jälkeen alettiin passittamaan vantaalaisjoukkueen pelaajia oikein todenteolla jäähypenkin puolelle, Edari onnistui kuitenkin yhtä lukuun ottamatta hoitamaan päätöserän jokseenkin kyseenalaisetkin alivoimat pois taululta ja nappasi tärkeät sarjapisteet mukaansa numeroin 6-7.

Kotijoukkue Rangers II jätti itsestään terävän kuvan ja tulee erityisesti kotikaukalossaan olemaan hankala vastus jokaiselle vierailijalle. Edarin osalta keskiviikon ottelu jätti rutkasti parantemisen varaa aina valmistautumisesta lähtien, mutta silti sarjapisteiden mukaan kairaaminen hieman nihkeämmälläkin esityksellä on vahvan joukkueen merkki.

Erikoista

Edari jatkoi puhdasta vierassaldoaan hakemalla jo kauden viidennen vierasvoittonsa.

Muuta

Lasse Lundström nousi illan tehoilla 0+3 SB Vantaan sisäisen pistepörssin kärkeen, koko kauden saldo sarjan ehdottomiin tähtiyksilöihin kuuluvalla Lundströmillä on nyt 8+12=20.

Ottelun MVP

Edarin ottelun arvokkaimmaksi pelaajaksi valittiin Samuli Thamm. Ohessa kauden toisen MVP-tunnustuksen saaneen puolustajan kommentit.

Mikä erityisesti jäi mieleen tuosta voitokkaasta Kirkkonummen reissusta?

#11: Hattua on nostettava kotijoukkueelle, nousijajengi esiintyi varsin ennakkoluulottomasti, eikä olisi ollut suuri vääryys mikäli heidän suoritus olisi edes yhdellä sarjapisteellä palkittu. Meidän osalta on oltava ylpeä, että pystyttiin pisteet mukaan kampeamaan, vaikka lähellekään parhaaseen ei ylletty. Välillä pitää pystyä voittamaan vähän heikommallakin pelillä ja hienolla tavalla jengistä löytyy ratkaisijoita kun sellaisia kaivataan.

Alussa näytti että kotijoukkue vie peliä miten tahtoi, lopussa valotaululla kuitenkin komeili vierasjoukkueen voittolukema 6-7. Mitä alkuvihellyksen ja loppusummerin välisenä aikana tapahtui?

#11: Itse menisin aikaan ennen alkuvihellystä, meidän valmistautuminen jäi kyllä pahasti vajaaksi ja sen pystyi jo alkulämmöissä aistimaan. Siihen pyrittiin kyllä puuttumaan, mutta täysin telineissä oltiin ekalla kaksikymppisellä, onneksi pystyttiin rimpuilemaan tasurissa tauolle.  Väkevä YV ja parantunut pallollinen pelaaminen käänsivät peliä tokassa meille ja kolmannessa av-äijätkin saivatkin sitten heittäytyä oikein tosissaan pelille logon puolesta. Melko aaltoileva esitys kaikinpuolin, mutta parannettiin pelin vanhetessa ja oltiin lopulta sen yhden vaadittavan kaveria edellä.

Pelasit tällä kertaa ykköskentän puolustajana MVP-tittelin arvoisesti ja syötit mm. Chris Starckin kaksi kertaa maalintekoon. Miltä oma pelaaminen tuossa ketjussa tuntui?

#11: Kun sarjan parhaimpien pelaajien kanssa pääsee pelaamaan, niin haluaa itsekin onnistua, tämä näkyi tokassa erässä melkoisena turhautumisena omiin suorituksiin. Meni omalta osalta lataus siinä vähän yli, kun alku oli omalta osalta tosi vahva ja kovasti halusi onnistua kun melko timanttiseen paikkaan pääsi luutimaan. Tykkään kyllä noiden äijien kanssa pelata, treeneissä on kulkenut huomattavasti paremminkin.  Lundström pelastaa omalla osaamisellaan monesta pinteestä ja syöttöpisteitä tipahtelee puolivahingossa kun palloa Starckille toimittaa edes jokseenkin kelvolliseen paikkaan, nuoret veijarit Raumanni ja Puputti vetävät välillä vähän omia latujaan, mutta ovat kovia tekijöitä kumpainenkin. Uskon että omille kyvyille on tuossa nipussa vielä enemmänkin käyttöä, mutta toisaalta pelaaminen on tällä hetkellä aika siistiä ja siellä pelataan missä valmennus määrää.

Nyt on kahta vaille kaikki joukkueet kohdattu kerran eli puolimatkan krouvi lähestyy. Minkä arvosanan annat Edarille tässä vaiheessa kautta?

#11: Kyllä mä ainakin lähelle kiitettävää olevan arvosanan annan. Joukkuetta on koeteltu todella kovalla kädellä ja loukkaantumiset ovat riivanneet läpi syyskauden, silti ollaan sarjan piikkipaikalla. Välillä ollaan oltu jopa todella hyviä, mutta toisaalta ollaan osattu myös voittaa vähän heikommallakin pelillä, kuten eilen tapahtui. Tekeminen treeneissä on ollut pääsääntöisesti laadukasta ja uudet äijät ovat tulleet hienosti sisään jengiin. Kyllä mä tosi luottavaisena katson tulevaan, hyvää pohjaa keväälle ollaan rakentamassa, nyt ei vaan saa tekeminen rakoilla yhtään. Niin pelaat kuin treenaat.

Seuraavaksi vastaan asettuu kautensa upeasti aloittanut Indians II. Miten aiotte siitä ottelusta kerätä kaksi pistettä?

#11: Inkkarit on paha nippu, meidän pitää nostaa tasoa mikäli halutaan pisteet Temppelillä pitää. Nollataan päätä ja virkistetään kehoa tuleva viikonloppu, ensi viikon alusta vedetään taas työhaalarit päälle, jotta reilun viikon päästä kotiyleisön edessä kaukaloon hyppää virkeä sekä taisteleva Edari.