Henkilömustassa - #22 Toni Koskela C

11.02.2023

Edaria onnisti kesän 2017 siirtomarkkinoilla isomman kerran, kun kotimaisen liigan ja Sveitsissä vietetyn ajan jälkeen Toni Koskela teki paluun sinne, mistä kaikki aikoinaan alkoi. Heti kaudella 2017-18 maali- ja pistepörssin voittaja osoitti myös kopin puolella johtajanluonteensa. Nyt vuonna 2023 Koskela on yksi pitkäaikaisimmista kapteeneista seurassa ja kaikkien aikojen seuran sisäisessä pistepörssissä ei enää montaa nimeä edelle kiilaa. 

Terve Kossu, kerro taustasi sählyn parissa ja oletko kilpatasolla harrastanut muita lajeja? 

C: Aloitin jalkapallon VJS:ssä 7-vuotiaana ja muistaakseni 9-vuotiaana joukkueestamme tehtiin myös salibandyjoukkue, että off seasonilla saatiin harjoiteltua muutakin kuin jalkapalloa tms.  

Pelasin jalkapalloa vielä 15 vuotiaana  sm-tasolla, kunnes piti valita toinen, koska 8 tapahtumaa viikossa oli liikaa. Valitsin salibandyn koska olin siinä suhteessa jalkapalloon selkeästi parempi.  

Sählyura alkoi VFT:ssä, joka siirtyi SB Vantaaseen. Väliin mahtuu pari seuraa, mutta voisi sanoa, että SB Vantaassa ura alkoi ja hyvin todennäköisesti myös päättyy.  

Ikimuistoisimmat hetket salibandyssa? Haluatko nostaa jotain saavutuksia esille? 

C: Kirkkaimpina muistoina varmaan edelleen Indiansissa nousu salibandyliigaan. 2-vuotisen projektin ensimmäisenä vuotena ja ensimmäisellä liigakaudella play offeihin pääsy ja vaikka ensimmäisellä kierroksella tuli Classicilta käkättimeen, oli se hieno kokemus. Myös kausi Sveitsin liigassa oli täynnä hienoja hetkiä ja oppia.  
 

Kuulut siitä harvinaiseen ryhmään, että olet ollut nostamassa joukkueita sekä liigaan, että divariin. Löytyykö nousujoukkueiden tarinoista jotain yhteneväisyyksiä? 

C: Aika lailla erilaiset joukkueet ja projektit mutta molemmissa joukkueissa oli ainakin joukkuehenki ja meininki viimeisen päälle.  
 

Olet toiminut useamman vuoden jo Edarin itseoikeutettuna kapteenina. Mitä kapteenin tehtävä sinulle merkitsee ja muuttaako se jotain pelirutiineissasi? 

C: Mahtava kunnia on ollut jokaisena vuotena ottaa tehtävä vastaan ja siinä roolissa toimia. Joukkue on aina ollut täynnä hyviä tyyppejä ja johtavia pelaajia joten ollut helppoa vaikka mukaan mahtuu myös paljon alamäkiä.  

Ei varmaan ainakaan tässä vaiheessa muuta rutiineja, luulen että tekisin melkein kaiken samalla tavalla oli hihassa nauhaa tai ei.  

Hyvä syöttö vai huono laukaus?  

C: Hyvä syöttö helposti.  

Unelmakentällisesi sählyuralta? 
 
C: Varmaan koko uran aikana yhteensä eniten pelattuja otteluita ja vaihtoja tällä ketjulla.  

Kemia oli loistava ja kaikki pääsivät käyttämään luonnollisesti omia vahvuuksiaan.  

Auranen - Lundström - Koskela 

      Iles - Raumanni 
 

Monivuotinen pelikaveri Samuli Thamm kertoo Koskelasta näin:

"'Usein kysytään minkälainen on hyvä kapteeni ja aina yhtä oikeaa vastausta on vaikea antaa. Helpointa se olisi varmaan tiivistää sanomalla "sellainen kuin Kossu". Koskela on kaukalossa ehdottomasti pelillinen ja pelitavallinen liideri, tyyppi kenen kanssa jokaisen on helppo pelata ja joka tekee vierellä olevista parempia. Ihmisenä taas Kossu on hyvän jätkän perikuva, rehellinen jalat määssä tyyppi, jonka arvomaailma on ainakin itsellä enemmän kuin helppo allekirjoittaa. Ollaan Kossun kanssa koettu paljon kaukalossa ja sen ulkopuolella, on kunnia saada kutsua Tonia ystäväksi. Seuran mittapuulla yksi niistä henkilöistä ja pelaajaurista, joita voi huoletta esitellä vaikka nuorille tulevaisuuden tähdille".

*** #tähti ***

Sunnuntaina 12.2.2023 Myyrmäen Urheilutalolla SuperSunday, jolloin tulessa kaikki kolme seuran kärkijoukkuetta.

Otteluohjelma:

klo 12:30 SB Vantaa vs TPS P17 SM-sarja
klo 15:30 SB Vantaa vs Josba P22 1.div
klo 18:30 SB Vantaa vs Voima Suomisarja

28.12.2023Edarilla vahva syyskausi - Isot tavoitteet odottavat keväässä
19.12.2023Ilmoittautuminen kevään harrasteryhmiin on käynnissä!
18.12.2023Sääntömääräinen syyskokous 2.1.2024 klo 17
10.11.2023Naisten edustuksen kuulumisia
04.09.2023Uudet 2016- ja 2017-syntyneiden salibandyjoukkueet
04.09.2023Syksyn harrasteryhmät ja lasten uudet salibandyjoukkueet, ilmoittaudu nyt!
18.08.2023Roope Herpola U19-maajoukkueen otteluissa Energia Areenalla 1.-2.9
15.08.2023Salibandykoulu ja nuorten säbä Martinlaakson koululla
04.08.2023Jani Kukkola SB Vantaan riveihin
06.06.2023Naisten edustuksen kuulumisia

Siirry arkistoon »