SB Vantaa Red 05 voitti salibandyn EA-liigan kultaa Esport Arenalla

25.04.2019

SB Vantaa Red 05 voitti salibandyn A-finaalin kultaa lyötyään finaalissa Oilers Hopen. Odotettu finaali SB Vantaa Redin ja Oilers Hopen välillä pelattiin Esport Arenalla 24.4.2019 klo 19:30. Molemmat joukkueet etenivät finaaliin kovatasoisesta A-lohkosta, joten finaali oli jo toinen kohtaaminen näiden joukkueiden välillä.

ea_finaali1.JPG

Ensimmäinen ottelu päättyi dramaattisten vaiheiden jälkeen tasapeliin 4-4. SB Vantaa tasoitti silloin pelin viimeisellä sekunnilla pelatessaan vajaalla ja ilman maalivahtia. Dramatiikka ei puuttunut joukkueiden toisestakaan kohtaamisesta. Tuomari ei ollut lainkaan väärässä, kun hän ottelun jälkeen mainitsi että nitrot olisivat varmasti olleet katsomossa tarpeen.  

”Joukkueemme on hitsautunut hyvin yhteen ja pelasimme joukkueena vahvan pelin. Oma peli kulki hyvin ja nousujohteisesti, joten olen tyytyväinen”, analysoi valmentaja Olli Kasper.

”Tämä oli meille todellinen voitto. Lähdimme haastajina finaaliin, mutta pystyimme pelaamaan hyvällä tasolla läpi ottelun”, jatkoi valmentaja Roger Sandell.

penkki.jpg

Avauserä alkoi tasaisissa merkeissä. Oilers hallitsi pallollista peliä ja onnistui alkuminuuteilla tekemään avausmaalin. Tasoitusta ei odoteltu kauaa, kun SB Vantaan Robert Sandell katkoi Oilersin hyökkäyksen ja vapautti Anttoni Huopaniemen maalintekoon. Oilers siirtyi kuitenkin avauserän puolessa välissä jälleen johtoon. Puolustaja Taavi Haapala tasoitti ottelun ylänurkkalaukauksella hienon kuvion päätteeksi kapteeni Jani Sepin syötöstä.

SB Vantaa loi enemmän tilanteita Oilersin maalille, mutta Oilersin tiivis ja uhrautuva puolustus piti. Erän lopussa Joona Havu iski vielä SB Vantaan johtoon. Huopaniemi kasvatti johtoa päätöserässä. Oilers sai luotua hyviä tilanteita ja onnistui kaventamaan tilanteeksi 4–3. Oilersin vahva paineistus jatkui ja hetkeä myöhemmin peli oli jälleen tasan 4-4.

SB Vantaa jatkoi johtoaseman menetyksestä huolimatta hyvää pelaamista. Viimeisen viiden minuutin aikana Niko Laine sai pallon oikeaan laitaan ja pelasi pallon ykkösellä mainiosti Rasmus Vanhalalle, joka otti pallon taitavasti haltuun ja laukoi lähes suoraan syötöstä SB Vantaan 5–4-johtoon.

Oilers ei kuitenkaan luovuttanut. Vaikka Vantaalaiset saivat Oilersin aikalisän jälkeen pidettyä vastustajan hyökkäykset kurissa, niin yksi hyvä laukaus tasoitti pelin. Peliaikaa oli tasoitusmaalin syntyessä alle kaksi minuuttia jäljellä. Vain 11 sekuntia ennen päätösvihellystä Havu onnistui jälleen ohittamaan hyvin pelanneen Oilersin maalivahdin ja kaikki näytti menevän SB Vantaan suunnitelmien mukaisesti. Kulta oli jo varmasti monen mielessä. Oilers onnistui tämän jälkeen hienon kuvion päätteeksi saamaan pallon vielä kerran maaliin ottelun viimeisillä sekunneilla joukkueen pelatessa ilman maalivahtia.

joukkue.jpg

Huikea trilleri päättyi rangaistuslaukauksiin. Siihen ladattiin sitten kaikki osaaminen. Huikean kamppailun päättivät huikeat rangaistuslaukaukset. Maalivahdit ottivat hienoja torjuntoja ja pelaajat osoittivat juonikkuutta ja taitoa. SB Vantaa onnistui kahteen kertaan ohittamaan Oilersin maalivahdin ja vei näin rangaistuslaukauskisan 2-1 ja koko ottelun 7-6.

SB Vantaan parhaimpiin pelaajiin kuului maalivahti Lauri Sirkiä. Hän venyi ratkaisuhetkillä huipputorjuntoihin.

”Täysillä raastettiin vaihdosta toiseen ja on hienoa juhlia vihdoinkin kultaa”, SB Vantaan valmennukseen kuuluva Petri Talvikangas riemuitsi.

”Pelasimme joukkueena, eikä vastustaja saanut otetta meistä. Huikea peli ja hieno yleisö”, jatkoi Kasper.

pokaali.JPG

 

 

12.03.2020SB Vantaa keskeyttää toimintansa koronaviruksen leviämisen hidastamiseksi
12.03.2020Salibandyliiton sarjat on pysäytetty koronaviruksen vuoksi
20.02.2020Lastenteatteri Tatu ja Patu syömään - liput myynnissä
01.01.2020Salibandypainotteinen liikuntaleiri hiihtolomalla Pähkiksessä
15.05.2019SB Vantaa Redin kauden 2019-2020 joukkue valittu
06.05.2019SB Vantaa Red 05 voitti Oilers Junior Games turnauksesta hopeaa
25.04.2019SB Vantaa Red 05 voitti salibandyn EA-liigan kultaa Esport Arenalla
15.03.2019Tryout 2019 aikataulut
28.01.2019SB Vantaa P05 Redille jo viides voitto peräkkäin
28.11.2018SB Vantaa P05 Red ja Systempoint Oy ovat solmineet yhteistyösopimuksen

Siirry arkistoon »