Aika: 24.2.2007 18.30
Paikka: Myyrmäen Urheilutalo
Sarja: Sarjapeli

SB Vantaa puttaili kotivoittoon runkosarjan päätöspelissä

SB Vantaa voitti FBC Elitin runkosarjan päätöskierroksen sekavassa ottelussa lukemin 11-7. Vantaan pelaajien ajatukset olivat jo täysin jatkopeleissä ja se näkyi itse ottelussa. Vantaalta puuttuivat ottelusta sairauden takia Saariokari sekä A-junnujen peleihin lähetetyt Moilanen, Ahola, Välisalo ja Holstila, täten ketjut poikkesivat selvästi normaalista. Ottelu noudatti viime pelien kaavaa, yksi hyvä erä ja kaksi huonoa, tällä kertaa paras erä oli toinen erä.

Avauserä meni isänniltä velttoillessa ja siinä sivussa muutama osuma tehden ja myös päästäen, erän lopulla Vantaa iski nopeasti kahdesti ja erä tauolle isännät pääsivät 4-2 johdossa.

Toiseen erään saatiin peliin vähän ryhtiä ja samalla vieraat keskittyivät jäähyjen ottamiseen sekä kitinään. Vantaa hyödynsi vieraiden sekoilut ja karkasi 8-3 johtoon.

Päätöserä oli uskomattoman huono ja joukkueen ajatukset olivat jo runkosarjaan ”päätösgaalassa”. Mitään ei tehty oikein, virheet seurasivat toistaan ja Elit tuli nopeasti 8-7 tilanteeseen. Tämän jälkeen isännät terästäytyivät ja iskivät nopeasti kolme osumaa ja pelin pakettiin, runkosarja päättyi siis kauden huonoimpaan erään ja suurimpaan takaisku määrään.

Vantaan pelaajien ajatukset ovat siis jo pitkään olleet jatkopelissä ja se näkyi illan ottelussa huonona keskittymisenä. Isäntien parhaat pelaajat ottelussa olivat Juntunen, Krok, Sipilä ja jatkuvasti peliään parantava Harjumaaskola. Elitin pelaajat ja etenkin valmennusjohto kävivät tilanteeseen nähden pelin aikana yllättävän kuumana, mutta pelin jälkeen paiskattiin reilusti kättä ja kitinät jäivät siihen, pelin henki on siis Karjaalla ymmärretty oikein. Paikalle oli saapunut myös muutama Elitin kannattaja, he jaksoivat pitää koko pelin ääntä ja kannustaa omiaan, sarjan kannalta on hyvä että Elit onnistui säilymään sarjassa.