Aika: 4.2.2007 18.30
Paikka: Myyrmäen Urheilutalo
Sarja: Sarjapeli

SB Vantaa voittoon kärkiottelussa, lohkovoitto sinettiä vaille

SB Vantaa voitti kotonaan SC Hyvinkään II-divarin kärkiottelussa sunnuntaina lukemin 8-5 (2-3. 3-0, 3-2), ottelu oli vauhdikas ja hyvä tasoinen. Vantaan parempi liike ja laajempi ratkaisija osasto ratkaisi ottelun. Ottelu oli hyvätasoinen ja paikalla oli kiitettävästi katsojia.

SCH vei avauserän
Vantaa aloitti ottelun vahvasti ja painoi pelin vieraiden päätyyn. Marjanen laukoi isännille johtomaalin jo 13 sekunnin pelin jälkeen ja Sorvari lisäsi isäntien johtoa laukomalla viivalta 2-0 osuman, maalia edelsi isäntien tekemä hyvä maski vieraiden maalivahdin eteen ja Sorvarin takka laukaus painui sisään. Vantaa jatkoi tilanteiden luontia, mutta tulosta ei tullut, erän lopulla vieraat saivat kavennusosuman ja saivat uskoa peliinsä. Vantaa puolustus pelasi erän lopun huonosti ja vieraat pääsivät kuittaamaan pari helppoa lisäosumaa. Vaikka erä päättyi tappioon, loivat isännät erässä selvästi enemmän maalipaikkoja ja erä oli pelillisesti isänniltä hyvä viimeistä viittä minuuttia lukuun ottamatta. SCH hyödynsi paikkansa hyvin ja täten osoitti miksi se on sarjassa toisena.

Vantaa kääntää pelin toisessa erässä
Toiseen erään Vantaa tiivisti puolustuspeliään ja kokoonpanoon tehtiin pieniä muutoksia. Moilanen tasoitti erän alkupuolella ja Saariokari vei isännät 4-3 johtoon erän puolessa välissä sekavan tilanteen päätteeksi. Erän lopulla Karjalainen lisäsi isäntien johtoa, maalia edelsi hyvä karvauspeli ja sitä kautta vieraiden puolustukselle tuli paha virhe jonka isännät kuittasivat. Erä oli Vantaalta parempi kuin avauserä etenkin puolustuspelin osalta

Vantaa karkaa päätöserässä
Vantaa lähti pelaamaan tarkkaa puolustuspeliä myös päätöserään. Toteutus ei alkanut kovin hyvin kun SCH päästettiin kaventamaan erän alkuun, maalia edelsi sekava vaihe ja peliä olisi pitänyt rauhoittaa, kun näin ei tehty, hintana oli takaisku. Vantaa ei kuitenkaan vieraiden kavennuksesta säikähtänyt, vaan joukkue jatkoi rauhassa omaa peliään. Saariokari pääsi iskemään Juntusen nopeasta vaparista isännät uudelle karkumatkalle ja Sipilä lisäsi johtoa, näin ottelu oli saanut ratkaisun. Erän lopulla molemmat tekivät vielä maalin, isäntien ja ottelun päätösosumasta vastasi Sipilä.

Ottelu oli kärkipelin arvoinen, yleisöä paljon paikalla
SB Vantaa pelasi hyvän ottelun ja edellisen kierroksen tilastotappiosta joukkue oli saanut lisälatausta. Maalissa Lamppu torjui varmasti ja teki muutamia tärkeitä pelastuksia. Puolustajat avasivat peliä hyvin ja nöyrästi, hyökkäyksessä Saariokari ja Sipilä iskivät ratkaisevat osumat. SCH osoitti miksi se on sarjassa toisena, joukkue pyrki pelaamaan ja iski virheistä kovalla prosentilla. Ottelu oli hengeltään erittäin reilu ja katsomossa olleet lähes 300 katsojaa saivat nähdä vauhdikkaan ja viihdyttävän pelin.

Vantaalle oli tärkeää että nyt on saatu alle muutama kova ottelu (Matinkylä- ja SCH-pelit) jatkopelejä ajatellen. SB Vantaa toivottaa urheilulliselle SCH:n joukkueelle tsemppiä ja menestystä jatkopeleihin.