Matinkylä - Miehet (4 - 3)

Aika: 27.1.2007 12.00
Paikka: THT-Center
Sarja: Sarjapeli


SB Vantaalle tilastotappio, loppusarjapaikka varmistui silti

SB Vantaa kärsi kauden ensimmäisen tappion kun Matinkylä löi kotonaan vieraat jatkoajan jälkeen lukemin 4-3, viikonlopun tavoite kuitenkin toteutui kun loppusarjapaikka varmistui SC Sählyn häviön myötä. SB Vantaan kauden ensimmäisen tappion taustalla olivat onnettaren täydellinen pyllistäminen joukkueelle, luokaton viimeistely ja laukaisutarkkuus, vastuun siirtely sekä vastustajan erinomainen ja uhrautuva puolustuspelaaminen.

Avauserä Matinkylän pientä hallintaa
Vantaa tuli avauserään löysästi ja joukkueen puolustus- ja avauspeli oli luokatonta, niinpä Matinkylä sai maalitilanteita turhankin paljon, mutta Fyhr piti torjunnoillaan takaiskut vain kahdessa. Vantaa teki ottelun avausmaalin kun Saariokarin hyvästä syötöstä Marjanen pääsi lyömään pallon tyhjiin nopean hyökkäyksen päätteeksi. Maalin jälkeen Vantaan puolustuspeli löystyi entisestään ja Matinkylä pääsi iskemään kahdesti, täten tauolle numeroista 2-1.

Vantaa ottaa hallinnan toisessa erässä
Toisen erään vieraat saivat puolustusasenteen kuntoon ja vähitellen vieraat ottivat pelin hallinnan itselleen yhä selvemmin, Matinkylän tyytyessä kyttäämään vastaiskuja. Vaikka Vantaa vei erää, ei ensimmäiseen 15 minuuttiin montaa vaarallista vetoa saatu aikaan, koska joukkue ei jostain syystä laukonut juuri ollenkaan tai ratkaiseva syöttö oli luokaton, lisäksi Matinkylän uhrautuva puolustus peitti harvat laukaisuyritykset hyvin. Erä viimeisen viiden minuutin aikana vieraat alkoivat laukoa enemmän ja isännät alkoivat väsyä, jotenkin vieraat onnistuivat kuitenkin tuhrimaan kaikki loistopaikkansa, näin erä päättyi maalittomana.

Vantaa ottaa pelin täysin haltuunsa päätöserässä
Päätöserän alkuun Vantaa joutui alivoimalle ja tämän tilaisuuden isännät käyttivät siirtyen näin 3-1 johtoon. Vantaa uskoi kuitenkin omaan peliin ja punnersi pelin nopeasti tasoihin Juntusen kahdella maalilla, tämän jälkeen Vantaa painoi tiukasti päälle isäntien tyytyessä vain puolustamaan. Vantaa ei kuitenkaan saanut voittomaalia aikaiseksi kun vastuuta siirreltiin tai laukaukset ammuttiin taivaan tuuliin, näin oli edessä jatkoaika.

Jatkoaikamaali täydellinen joulumaali
Jatkoajalla ratkaisu tuli heti, aloituksen jälkeen Vantaan puolustaja avasi vastustajalle, jonka veto muutti suuntaa jostakin ja leijui maaliin yli hölmistyneen maalivahti Fyhrin ja se siitä, täydellisempää joulumaalia saa hakea.

Pelissä paljon hyvääkin
Ottelun avauserä oli Vantaalta surkea, mutta toinen ja varsinkin kolmas erä pelillisesti kohtuullisen hyviä, vain maalinteko tökki, pelillisesti joukkue on palannut tällä kaudella monta heikompaa ottelua. Erityisen hyvää oli että joukkue malttoi pelata omaa peliään vaikka oli tappiolla, eikä turhaan höntyilyyn ja hätäilyyn syyllistytty. Onnistujia vierailta olivat maalivahti Fyhr joka pelasi erinomaisen pelin ja teki monta hyvää torjuntaa, sekä Juntunen tehden kaksi osumaa lisäksi Saariokari ja Sipilä rakensivat peliä hyvin, Janne Pyykkö johti puolustusta isännän ottein. Matinkylä kuitenkin ansaitsi voittonsa uhrautuvalla joukkuepelillä sekä maalipaikkojen paremmalla käytöllä. Pelin jälkeen Vantaan pukukopissa oli levollinen tunnelma ja vähän naurattikin, joukkueen ajatukset olivat jotakuinkin ”joskus käy näin ja tätä urheilu on, omaa peliä pelataan silti jatkossakin”, tästä on hyvä lähteä pienellä lisäkiukulla ensi sunnuntain kärkipeliin Hyvinkäätä vastaan kotona.

 

Maalit:
MaaliAikaMaalintekijäSyöttäjä
0 - 105:12Marjanen MatiasEi syöttäjää
1 - 107:12VastustajaEi syöttäjää
2 - 1 (yliv.)10:11VastustajaEi syöttäjää
3 - 1 (yliv.)45:05VastustajaEi syöttäjää
3 - 246:50Juntunen KyöstiEi syöttäjää
3 - 348:33Juntunen KyöstiEi syöttäjää
4 - 3 (ja)60:11VastustajaEi syöttäjää
Jäähyt:
AikaRangaistu pelaajaRangaistus
16:21Vastustaja2 min
18:50Pyykkö Timo2 min
22:40Leinonen Sami2 min
42:15Pelkonen Jaakko2 min
45:57Vastustaja2 min
Torjunnat:
Tuntematon pelaaja: 0 torjuntaa
Vastustaja: 0 torjuntaa
Kokoonpano:
No.PelaajaPelipaikka
2Pyykkö Timo
Puolustaja
7Marjanen Matias
Hyökkääjä
8Pyykkö Janne
Puolustaja
10Leinonen Sami
Puolustaja
11Moilanen Mika
Hyökkääjä
12Sipilä Mikko
Hyökkääjä
14Ahola Toni
Hyökkääjä
16Lahtinen Jonne
Hyökkääjä
16Harjumaaskola Tomi
Hyökkääjä
20Heltimoinen Matti
Puolustaja
20Sorvari Jaakko
Puolustaja
22Saariokari Sebastian
Hyökkääjä
31Fyhr Janne
Maalivahti
79Karjalainen Tatu
Hyökkääjä
83Pelkonen Jaakko
Puolustaja
94Lamppu Tommi
Maalivahti
-B R
Valmentaja
-Juntunen Kyösti
Hyökkääjä
-Käck Mika
Valmentaja
-Laaksonen Terho
Päävalmentaja
-P M
Huoltaja