Aika: 8.3.2007 20.00
Paikka: Myyrmäen Urheilutalo
Sarja: Jatkosarja

SB Vantaa tyrmäsi Laakan

Täystyrmäys! Loistoesitys! Nämä ovat oikeita sanoja kuvaamaan SB Vantaan esitystä kotipelissä Laakaa vastaan. Peli päättyi Vantaan murskavoittoon numeroin 11-2. Vantaa pelasi kauden parhaan pelinsä: kaksinkamppailut voitettiin, jalka liikkui, palloa liikutettiin kovalla rytmillä ja puolustuspeli oli rautaa. Kuvaavinta ottelun tapahtumille on, että vieraiden ylivoimaisesti paras pelaaja oli maalivahti Stenroos, joka pelasti vieraat täydelliseltä selkäsaunalta. Lisäksi Laakan tekemät kaksi osumaa olivat tuuriosumia.

Vantaa aloitti ottelun terävästi ja siirtyi nopeasti 2-0 johtoon Pelkosen ja Moilasen osumilla. Tämän jälkeen Laakalla oli hieman otetta, mutta Moilanen täräytti erän puolessa välissä isännät 3-0 johtoon. Vielä erän lopussa sama mies iski isäntien neljännen osuman. Vieraiden aikalisäkään ei muuttanut pelin luonnetta, vaan isännät pitivät otteen hallussaan. Erä oli Vantaalta erinomainen: puolustuspeli hyvää, maalipaikat käytettiin ja vieraiden karvausyritykset purettiin nopeilla syötöillä.

Toisen erän alkuun Juntunen vei isännät jo 5-0 johtoon maltillisen ylivoimapelin jälkeen. Tämän jälkeen alkoi SB Vantaan tuhlailujako ja lukuisia maalipaikkoja tuhrittiin. Laaka pääsi kuin varkain tekemään kaksi onnekasta kavennusosumaa; osittain sen takia että isäntien karvauspeli passivoitui hetkeksi. Moilanen lopetti kuitenkin vieraiden pyristelyt iskemällä rankkarista tyylikkäästi isäntien kuudennen osuman. Vantaan pelaajat innostuivat näyttäviin yksilösuorituksiin ja tämä sytytti kotiyleisön suosionosoituksiin. Laakan pelaajia pyöriteltiin mielin määrin. Pelillisesti ihan hyvä erä, tuloksellisesti ei.

Päätöserän isännät pelasivat kärsivällisesti. SB Vantaa piti palloa. Lopullisen niitin vieraille antoi Heltimoinen, joka täräytti hirmukudin ylänurkkaan ajassa 47.28. Tämänkin jälkeen Vantaa pelasi kurinalaisesti. Pelaajat innostuivat tekemään hyökkäyspäässä näyttäviä yksilösuorituksia, joilla yleisö otettiin haltuun. Vantaa iski erässä vielä neljästi vieraiden pelihalujen lopahdettua. Päätösnumerot 11-2 Vantaa iski kuudella neljää vastaan. Joukkue otti ylivoimalla veskarin pois ja jauhoi paikan Moilaselle, joka ei erehtynyt. Päätöserä oli Vantaan hallussa alusta loppuun ja pelillisesti sekä tuloksellisesti erinomainen.

Ottelu oli siis Vantaalta kauden paras, kaikki pelin osa-alueet olivat kunnossa. Isäntien ja illan hahmo oli "vaatimattomat" tehot 5+3 iskenyt Moilanen, mutta Vantaa onnistui ottelussa jälleen kerran nimenomaan joukkueena. Katsomossa oli myös divarikarsijoiden valmentajia, jotka katselivat naamat valkoisina Vantaan esitystä.

SB Vantaa jatkaa taistoaan sunnuntaina 11.3. Säkylässä KaKoa vastaan. Ottelussa on mahdollisuus varmistaa karsintapaikka I-divariin. Viikon päästä taistot jatkuvat lauantaina vieraspelillä USB:ta vastaan, jatkosarjan päättää kotipeli sunnuntaina 18.3. FoSua vastaan. Siitä pelistä ei panosta tule puuttumaan!

1 - 002:40Pelkonen JaakkoEi syöttäjää
2 - 005:31Moilanen MikaEi syöttäjää
3 - 010:45Moilanen MikaEi syöttäjää
4 - 016:01Moilanen MikaEi syöttäjää
5 - 0 (yliv.)21:13Juntunen KyöstiEi syöttäjää
5 - 127:48VastustajaEi syöttäjää
5 - 233:04VastustajaEi syöttäjää
6 - 2 (rang.)33:46Moilanen MikaEi syöttäjää