Aika: 28.2.2010 18.30
Paikka: Myyrmäen Urheilutalo
Sarja: II divisioona

Takaisin voittojen tielle

Sunnuntaina 28.2.2010 keräsi SB Vantaa jälleen rivinsä ja palautti kunnin Temppeliin ottamalla 10-7 voiton Puotinkylän Valtista. Pelin raportin voisi ottaa ainakin osittain suoraan edellisestä kohtaamisesta, loppulukujenkin ollessa samat Vantaalle.

Peli alkoi jähmeästi, Vantaan joukkue näytti kuin olisi kauden ensimmäistä ottelua pelannut.  Kankeus ja epävarmuus leimasi ottelun alkua ja niinpä ylivoimalla pääsi Valtti laukomaan pallon maskissa olleen Paakkarin selän taakse ajassa 5.21. Tämän jälkeen Valtti sai useammankin mahdollisuuden, mutta onneksi epäonnistui lisämaalien teossa. Ajassa 15.21 Miikka Linden toimitti palloa maalille ja Samuli Thamm (1+2) iski pallon ilmasta sisään. Seuraavaksi Linden kunnostautui maalinteossa ja yllätti Valtti vahti Jarkko Iisakan. Hyvää työtä maskipelaamisella teki Henrik Zilliacus, syöttö Starkille. 19.44 ja 2-2. Vapaalyönti vieraille omasta päästä ja oltiin jo ilmeisesti osin erätauolla sen verran estelyittä pääsi Valtti peluri toimittamaan palloa maalille.

Toinen erä oli Vantaan. 21.17 ja Petteri Sarnas nousi väkevästi oikealta laidalta ja laukoi pallon maaliin. Puolitoista minuuttia tästä ja Vantaa pääsi ylivoima hyökkäykseen alivoimalla eikä Linden (2+1) erehtynyt. Syötön tarjoili pakkipari Välisalo ja peli 4-2 Vantaalle. Valtti pääsi kaventamaan 27.49 4-3, mutta Vantaa kuittasi nopeasti. Ajassa 28.16 toimitti kapteeni Koivunen palloa voimalla maalille ja maalin edestä sen verkkoon väänsi likaisentyön ystävä Antti Taskinen. Zilliacus, Kiviharju ja Sorvari iskivät maalin mieheen ja pelin Vantaalle 8-3. Tämä riitti hieman haparoiden pelanneelle maalivahti Iisakalle ja maaliin Vesa Tallqvist, näin kävi myös edellisessä kamppailussa. Aika oli siis 39.15 ja näissä luvuissa viimeiseen erään.

Kolmannen erän vei Valtti nimiinsä 2-4 luvuin, mutta Vantaa onneksi ottelun. Kolmas erä oli heikkoa peliä jota osiltaan sotki poikkeuksellisen heikko tuomari työskentely joka oli hukassa läpi ottelun, molempien joukkueiden mielestä. Sekavassa Hurlum hei meininingeissä 52.44 Valtti pääsi jo 2 maalin päähän, mutta Zilliacuksen toinen maali ajassa 56.27 katkaisi Valtin parhaan taistelumoraalin.

Pisteet Vantaalle, pitkälti hienosti pelatun toisen erän. Kolmannessa erässä peli oli heikkoa ja vastustaja päästettiin miltei takaisin peliin. Ottelu oli toinen myös putkeen jossa Vantaalle vihellettiin vastustajaa enemmin jäähyjä, vaikka tilanne olisi pitänyt, ihan millä vain laseilla katsottuna, olla juuri päinvastainen. Muutenkin tuomaritoiminta oli todella ala-arvoista ja toivoisi ettei edes 2. divisioona tasolla joutuisi vastaavaa enää näkemään. Tuomareiden tehtävä ei ole miellyttää ketään, mutta pelin koossa ja hallussa pitäminen on heidän tehtävänsä.