Aika: 21.2.2010 17.00
Paikka: Nummelanharjun koulu
Sarja: II divisioona

Tappioputki

Sunnuntaina 21.2.2010 joutui Vantaan ylpeys antautumaan jo toisen kerran kaudella, kun se kärsi kirvelevän jatkoaikatappion Vihdin Salisusille. Ottelu oli kaukana huippusalibandystä jo olosuhteidenkin puolesta, kun peli käytiin 70-lukulaisessa koulun liikuntasalissa Nummelanharjun koululla.

Edellinen ottelu Losbia vastaan oli ollut Vantaalta tahmea esitys eikä hyvin alkanut nytkään. Ajassa 1.23 sai Haaranen Jarmo lyödä pallon tyhjiin poikittaissyötöstä. Vantaa ei tästä kuitenkaan hätkähtänyt vaan siirtyi oikeutetusti n. 13 minuutissa 1-3 johtoon. Tekijöinä Zilliacus, Kolari ja Stark. Enemmänkin olisi maaleja Vantaan pitänyt pystyä tekemään, riittävästi paikkoja siihen oli. Aivan erän  loppuun ajassa 19.12 sai Vihti hieman onnekkaankin maalin, kun kaaripallon löi ilmasta sisään Miettinen Jarkko. Vantaan puolustus yritti estellä, mutta nyt kävi näin. Erätauolle siirryttiin siis Vantaan 2-3 johdossa.

Toinen erä alkoi Vantaalaisittain hyvin ja Kolari (2+0) sivalsi Zilliacuksen (1+1) tarjoilemana vierailijat 2-4 johtoon ajassa 21.11. Kuitenkin jo parin minuutin jälkeen Vantaalle tuomittiin jäähy Petteri Sarnakselle. Vihtiläisistä Haaranen Jarmo iski jo toisen maalissa saaden ampua lyöntilaukauksen keskeltä suoraan syötöstä ohi maalivahti Erikssonin. 4-4 tasoituksen Sudet saivat aikaan ajassa 29.49. Kiviharju kuitenkin karkasi ja yllätti ex-maajoukkue Ketosen siirtäen Vantaan jälleen johtoon. 5-5 tasoituksessa Susilla oli jälleen hieman tuuriakin mukana, kun puolittaisesta läpiajosta läheltä lähtenyt epäonnistunut laukaus livahti Vantaan maaliin.

Kolmas eräkään ei tuonut toivottua tulosta. Erää mentiin pitkään maalittomana molempien maalivahtien torjunnoilla. Ajassa 54.04 sai Vantaa viimein pelata ylivoimaansa, eikä erehtynyt.  Maalaajana Huopalainen. Ikävä sinänsä, että jo muutenkin heikosti pilliin tarttunut tuomarikaksikko auttoi osaltaan Vihdin tasoitusta. Kun olisi kuulunut viheltää Vantaalle kulmasta sisäänlyönti jostain kumman syytä vihellettiinkin toiseen suuntaan. Tässä vaiheessa Vihti käytti aikalisänsä, ajassa 57.30, ja otti maalivahtinsa pois. Tasoitus maali syntyi, jälleen, hieman onnekkaasti, kun pallo löysi tiensä ohi 3 Vantaalaispelurin ja Haaranen Jarmo sai lyödä kolmannen maalinsa tyhjiin. Edessä oli jatkoaika, kuten myös oli edellisessä Susi kamppailussa ollut.

Jatkoaikaa ei ehditty pelata kuin 30s. kun pallonmenetys keskialueelle johti ylivoimahyökkäykseen josta pienestä poikittaissyötöstä lähti nappikuti joka päätti ottelun.

Vantaa joutui lähtemään peliin kapealla materiaalilla useiden mm. flunssa-aallon iskettyä,  joista viimeisimmät olivat tulleet aamuisella. Ottelusta olisi silti voitto pitänyt pystyä kampeamaan, mutta järjestelmällisesti ja nöyrästi pelannut Salisudet veivät ottelun tällä kertaa. Vantaan peliä ei myöskään auttanut, että se ei päässyt kuin kerran pelaamaan ylivoimaa, vaikka vihtiläiset joutuivat läpi ottelun rikkomaan. Tästä hieman sapiskaa tuomari kaksikolle Lesch & Pajula.