Paikka: Myyrmäen Urheilutalo
Sarja: II divisioona

Sarjakauden avaustappio 14.2.2010

Sunnuntaina kävi Lohjan Salibandy hakemassa "helpot" pisteen Vantaan tähän asti lähes pyhästä temppelistä. Helpot siinä mielessä, että SB Vantaa ei missään vaiheessa päässyt omalle tasolleen ja pelasi kokolailla kurittomasti.

Ottelu ei olisi voinut juuri paremmin Vantaan kannalta alkaa kun jo 57 sekunnin kohdalla Samuli Thamm (0+1 Kolari) laukoi kotijoukkueen riemukkaasti johtoon. Siihenpä riemun hetket sitten ottelussa jäivätkin. Pelistä näkyi pieni jäykkyys molemmilla joukkueilla, kärkikamppailuhan kyseessä sentään oli. Vantaan peli ei ottanut auetakseen ja Losb karvasi hyvin ja puolusti kurinalaisesti. Ajassa 16.00 tuomittiin lohjalaisille, täysin ansaittu rangaistuslaukaus kun Ari Huopalainen oli pakotettu rikkomaan harhasyötöstä läpi päässyttä lohjalaista. Tämä kestettiin kiitos maalissa pelanneen Aleksi Paakkarin. Ensin rangaistuslaukauksen torjuminen ja vielä ylivoiman tylsyttäminen. Aivan loppuun ei erää kestetty sillä ajassa 19.23 pääsi vierailijoiden Petri Aaltonen lataamaan numerot tasoihin. Lukemissa 1-1 siirryttiin siis toiseen erään.

Toisessa erässä pelin ote siirtyi yhä vahvemmin vierailijoille ja ajoittain näytti kuin Vantaa olisi tervassa talsinut. Ilman Aleksin huippuvirettä oli peli voitu hävitä jo toisessa erässä. Vantaakin sai oman mahdollisuutensa ylivoimalla, mutta ei kulkenut sekään tällä kertaa. Lohjalaiset sen sijaan onnistuivat erän loppupuolella. Kauden avausottelunsa pelannut Miikka Linden (6 RM) oli passitettu boxiin, kun vieraiden Jerry Ståhlberg veivasi ilmaveivillä maalin takaa pallon verkkoon. Vantaa-lasein katsottuna näytti korkealta mailalta, mutta yhtä kaikki sitä vartenhan tuomarit kentällä ovat. Peli 1-2 vieraille ajassa 35.08. Näissä lukemissa siirryttiin myös erätauolle.

Ei tuonut toinenkaan erätauko parannusta peliin. Heti erän alkuun pääsi Losb kääntämään pelin nopealla vastahyökkäyksellä ja Samuli Reijonen viimeisteli poikittaissyötöstä unelmavedolla. Peli jo 1-3.  Sakari Montonen (0+1 Ahola) toi Vantaan taas maalinpäähän ajassa 49.00, mutta jo seuraavassa vaihdossa soi omissa ja  peli 2-4 ajassa 49.57. Tekijänä toistamiseen osunut Petri Aaltonen. Tämä riitti sillä vaikka Henrik Zilliacus kavensi pelin 3-4 vapaalyöntikuviosta Thammin (1+1)  syötöstä ajassa 54.26 ei Vantaa lähemmäs päässyt. Muutaman hyvän paikan toki saatiin luotua, mutta viimeistely ontui. Näin Lohjalaiset saivat revanssinsa ja pisteen mukaansa luvuin 3-4.

Jo Tiikereitä vastaan ollutta tahmeutta oli jälleen havaittavissa ja Vantaan kone ei lähtenyt käyntiin. Osittain varmasti myös vastustajan hyvyyttä, mutta pitkälti jostain muustakin kiikasti. Puhtaat parit saavat vain maalissa Vantaata varsinkin 2. viimeistä erää pystyssä pitänyt Aleksi Paakkari ja puolustuksesta Lassi Välisalo (big hitsien ansiosta). Vantaan tehopyssyt olivat tänään melko vetisiä ja onnistumisia jäi kaipaamaan monelta. Vierailijoista jäi ärsyttävyydellään ja viiksillään mieleen Jolkkonen, muuten tasaista suoritusta. Kuitenkin suhteellisen järkevää ja ennen kaikkea kurinalaista puolustusta. Sitä Vantaakin olisi tarvinnut. Toivottavasti tappio palauttaa kunnon duunari meiningin Vantaa peliin ja seuraavassa ottelussa Vihdin Salisusista tehdään turkkeja!