Aika: 6.2.2010 17.45
Paikka: Tikkurilan Urheilutalo
Sarja: II divisioona

Tiikerit – SB Vantaa 6.2.2010

SB Vantaan n. 30 minuutin riuhtaisu teki Tikkurilan Tiikereistä kissanpentuja Tiikeri Areenalla. Tahmeasti alkanut peli päättyi lopulta SB Vantaan selvään 5-10 vierasvoittoon. Samalla täyttyi myös tavoite paikallisherruudesta.

Ilmeisesti valmistautuminen ei kaikilta osin mennyt täysin putkeen sen verran nihkeää ja huolimatonta avauserän peli oli. Isäntäjoukkue siirtyi nopeasti 1-0 johtoon ajassa 01.13 kun pallonmenetyksen jälkeen Palonen Mikko pääsi vapaasti ampumaan. Ajassa 9.56 oli sama mies jälleen asialla ja jälleen omalla alueella menetetystä pallosta tilanne lähti. Pienellä kentällä virheet kostautuivat nopeasti. Kapteenina toiminut Samuli Thamm aloitti SBV:n nousun. Thamm apui pallon verkkoon suosikki paikalta b-pisteen tuntumasta ajassa 10.31. Syötön tarjoili keskushyökkääjänä esiintynyt Teemu Kolari. 14.50 ja Janne Uuskoski latasi ranteensa lukkoon ja pallon maaliin. Syöttöpisteen keräsi "Jari" Hassinen. Erän viimeisen maalin viimeisteli kuitenkin Tiikerit. Maalissa Eriksson oli jo ehtinyt torjua pariin otteeseen hyökkäyksen, kun puolustajan tontilta Hietanen Mikko onnistui maalinteossa. Tästä SBV kuitenkin alkoi herätä ja vaikeudet alkoivat kasautua Tiikeri päätyy. Ajassa 17.24 Tiikereille jäähy ja ajassa 19.04 toinen. Maaleja ei ehditty erässä enempää kuitenkaan tehdä, niinpä erätauolle lähdettiin Tiikereiden 3-2 johdossa.

Erätauolla valmennusjohto ripitti pelaajat paremmin hereille ja tekemään asiat kuten sovittu oli. Erä päästiin aloittamaan SBV:n  ylivoimalla. Vain 26s. jälkeen Uuskoski iski jälleen, syöttöpiste Thammille. Ajassa 28.14 sai SBV yllättävää apua, kun Tiikereiden puolustus sähläsi pallon omaan maaliin. Onnistui SB ilman apujakin. Kiviharju passasi ja Stark sai laittaa pallon maaliin. Tiikerit sai omat mahdollisuutensa kun ajassa 33.30 sai Toni Ahola rangaistuksen. Eriksson oli kuitenkin laittanut tulpan maalinsuulle ja otti tarvittavat kopit alivoimalla. 37.10 ja voittomaaliksi jääneen maalin iski Lassi Välisalo. Nosto vasemmalta laidalta pysähtyminen puoleenkenttään ja yläkropan lihasten jännitys riitti lähettämään pallon oikeaan ylänurkkaan. Syöttö Hassiselle (0+2). Erän loppuun vielä rangaistus Tiikereille. Näin SB Vantaa pääsi lähtemään hyvistä asetelmista 3-6 johdossa ja pelaamaan ylivoimaa kolmanteen erään.

Kolmas erä alkoi hyvin ja ylivoiman lähestyessä loppuaan löysi Thamm laidalta Montosen joka latasi pallon verkkoon ajassa 40.44. Sitten kapteenina esiintynyt Thamm näytti esimerkkiä muille ja taisteli pallon vanhanaikaisella maaliin. Tässä vaiheessa Tiikerit käytti aikalisänsä. Se ei kuitenkaan auttanut. Ajassa 44.01 tuomittiin SBV:lle rangaistuslaukaus. Sitä asteli ampumaan Thamm. Tiikerit kokeili maalivahtiarpaa ja vaihtoi rangaistuslaukauksen ajaksi maaliin Juha Ottelinin, mitä ei virheellisesti ole pöytäkirjaan merkitty. Rauhallinen kuljetus, pieni vienti sivulle, nopea pyrähdys ja nosto maaliin. Knalli täyteen Thammille (3+2). Koko vitjan Stark-Uuskoski-Kiviharju komealla pallon liikuttelulla SB sain numerot jo 3-10:neen ajassa 49.41. Tekijänä Kiviharju (1+1) ja syötön korjasi  Stark (1+1). Tämän jälkeen selät valitettavasti suoristuivat jälleen ja Tiikerit pääsivät kaunistelemaan kahdesti lukuja.

Voitto 5-10 siis SB Vantaalle kera Vantaan herruuden (HaKia ei lasketa pelaamaan). 30 minuutin peli riitti SBV:lle paikallispelin voittoon. Tiikerit lähti pienessä kaukalossaan sumputtamaan peliä ja iskemään vastaiskuilla, mutta vain ensimmäisessä erässä, sekin pitkälti SBV:n huolimattomuuden takia, taktiikka toimi. Toinen erä ja kolmannen erän alkupuolisko oli hyvää peliä SB Vantaalta, mutta ote heltisi kun peli oli jo turhankin aikaisessa vaiheessa selvä. Kapteenina toiminut Samuli Thamm näytti hyvää ja tehokasta (3+2) esimerkkiä muille ja teki töitä molempiin suuntiin. Pienten poissaolojen takia paljon vastuuta jakautui vantaan  4:lle puolustajalle Hassinen, Iles, Montonen ja Välisalo. Muut nimet olivat totutun varmoja otteissaan, mutta huomioitavaa on nuoren Daniel Ileksen ennakkoluuloton esitys etenkin toisessa ja kolmannessa erässä. Ensimmäisessä erässä taisi keppi vielä hieman täristä.