GrIFK - Miehet (3 - 8)

Aika: 31.1.2010 15.00
Paikka: Kauniaisten Väestönsuoja
Sarja: II divisioona


Tulosta ilman suurta puristusta, GrIFK-SB Vantaa 31.1.2010

Jo ennen ottelun alkua puskaradiosta oltiin kuultu, että Grankulla IFK oli scoutannut SB Vantaata. Kauniaisissa oltiin huomattu, että Vantaalla mahdollisuus jopa tavoitella lohkovoittoa... Ja halusivat kiusaa tietenkin tehdä. Kauniaisten ylpeydellä oli takana niukka tappio hyvinkääläisille, mutta tätä ennen 6 pisteitä kerryttänyttä ottelua. Viimekauden karsija joukkueella ei karsintoihin tänä vuonna asiaa ole. Vantaan vierailu päättyi isäntien 3-8 tappioon jossain vuoren uumenissa.

SB Vantaa avasi väkevästi. Välisalo toimitti palloa maalin taakse josta sen eteen toi Stark jonka toimitus maalille lopulta meni aina verkon perille saakka. Pelattuna vain 15 sekuntia. Vantaa otti pelin haltuunsa. Tennismies Kolari käytti mailaansa väärin ja tuomioksi tuli 2 minuuttinen ajassa 3.36. Isäntien ylivoima ei kuitenkaan ottanut tuulta purjeisiin. Maalin iski sen sijaan Vantaa. Katkaistu syöttö johti vastaiskuun Sorvari-Kiviharju parivaljakon jättäessä muut pölyjä nielemään. Sorvari tarjoili ja Kiviharju kiitti. Ahkerat 4 vs. 4 pelit näemmä tuottavat tulosta. 3 ottelussa perättäin teki Vantaa alivoimaosuman. Peli 0-2. Hieman alle minuutti edellisestä ja sama parivaljakko jälleen asialla. Maalista Paakkari antoi hyvän peliä edistäneen syötön josta Sorvari porhalsi eteenpäin, tarjoili irtautuneelle Kiviharjulle joka kisutti maalivahdin ja toimitti pallon maaliin. Ehkä hieman turhankin helppo alku tuuditti Vantaata uneen. Seuraavaksi nimittäin iski kotijoukkue. Vastaiskusta pallon varmasti poikittaissyötöstä latasi maaliin Ojamo Jussi ajassa 8.15. Yleisökin hieman heräsi. Puolitoista minuuttia edellisestä. Pentikäinen Esa känsi korkkiruuvimaisesti pallon tarkasti ylänurkkaan laidasta B-pisteen kohdin. Vielä huolimaton peli omassa päässä ja peli olikin taas tasan ajassa 11.19 tekijänä Leppälä Jarkko. Vantaa kuitenkin ryhdistyi ja otti pelin jälleen komentoonsa. Kuten monesti tästä seurasi vastustajalle ongelmia ja rangaistus ajassa 17.05. Vantaan ylivoima pyöri, muttei ensin näyttänyt tuovan tulosta. Vaihtopenkillä malttamattomasti kentälle pääsyä odotti Huopalainen, eikä syyttä. Kun mies kentälle pääsi lämäsi hän Sorvarin syötöstä kammo pommin ylänurkkaan hieman puolen kentän jälkeen. Siinä ei maalivahti Janne Salonen ehtinyt kissaa sanoa kun pallo pömpelissä ajassa 19.06. Komeat maalit jatkuivat kun kello näytti jo 20.00 ja vielä kaivettiin palloa GrIFK maalista. Stark lähti kiertämään kotijoukkueen puolustusta ja kaikki huusivat "vedä, vedä!" Ja Nikohan veti. Rivakasta kantista lähtenyt veto painui kuin oppikirjasta ristikulmaan Starkin liikkeeseen nähden. Peli 3-5 Vantaalle ja erätauko kutsui.

Vauhdikkaan ensimmäisen erän jälkeen oli toinen erä melko rutiininomaista pelailua. SB Vantaa pääsi  pelaamaan 2.erän puolivälissä pariinkin otteeseen ylivoimaan ,mutta nyt ruuti oli kosteaa eikä osumia tullut. Ajassa 36.52 nähtiin erän ensimmäinen osuma. Puolustajan tontilta noussut Jarkko Hassinen sai käyttösyöttönsä takaisin Samuli Thamilta (0+1) ja latasi pallon verkkoon. Liekö Jari laittanut pallon taskuun. 37.30 ja Huopalainen löysi vapaalyönti tilanteen jälkeen unohdetun Sorvarin joka kiitti tarjoilusta ja laittoi pallon verkkoon.

Kolmas erä mentiin samalla kaavalla. Ehkäpä isännät hieman ryhdistäytyivät ja saivat muutaman paikankin, mutta Paakkari maalissa piti. Mukaan mahtui erän loppuun ylivoiman tylsistänyt Urheiluruutu torjunta. El Capitan Henri Koivunen sai myös maalitilinsä auki erän lopulla ajassa 56.01 kun kova lyöntilaukaus meni maalivahdin läpi, vai miten se oli...  Syötön tarjoili jo aiemmin kauden avausmaalin tehnyt Hassinen.

SB Vantaa nappasi jo kauden 14:sta voittonsa ja säilytti mahdollisuutensa lohkovoittoon.  Voitto tuli hyvällä viimeistelyllä ja kokonaisuutena varmalla oman pään pelillä. Ehkä hieman rutiininomainen maku pelistä jäin, mutta hyvä näin jos tällaisiin tuloksiin rutiinillakin päästää. GrIFK palkitsi Vantaan parhaana Huopalaisen (1+2). Muista mainittakoon pisteitä lingonneet Kiviharju (2+1), Stark (2+0), Hassinen (1+1) ja mainitaan nyt vielä Sorvarikin vaikka tekikin maalintekijäksi ostetuksi hyökkääjäksi  vaatimattomasti vain yhden maalin (1+3).                                  

-J.E

Maalit:
MaaliAikaMaalintekijäSyöttäjä
0 - 100:15Stark NikoEi syöttäjää
0 - 2 (aliv.)05:00Kiviharju SampoEi syöttäjää
0 - 305:56Kiviharju SampoEi syöttäjää
1 - 308:15VastustajaEi syöttäjää
2 - 309:49VastustajaEi syöttäjää
3 - 311:19VastustajaEi syöttäjää
3 - 419:06Huopalainen AriEi syöttäjää
3 - 519:59Stark NikoEi syöttäjää
3 - 636:52Hassinen JarkkoEi syöttäjää
3 - 737:30Sorvari TeemuEi syöttäjää
3 - 854:15Koivunen Henri Ei syöttäjää
Jäähyt:
AikaRangaistu pelaajaRangaistus
03:36Kolari Teemu2 min
17:05Vastustaja2 min
28:46Vastustaja2 min
31:08Vastustaja2 min
37:50Kolari Teemu2 min
50:15Hassinen Jarkko2 min
56:01Kiviharju Sampo2 min
Torjunnat:
Paakkari Aleksi: 16 torjuntaa
Vastustaja: 29 torjuntaa
Kokoonpano:
No.PelaajaPelipaikka
2Kolari Teemu
Puolustaja
3Siika-Aho Aki
Hyökkääjä
7Koivunen Henri
Puolustaja
8Sarnas Petteri
Hyökkääjä
11Thamm Samuli
Hyökkääjä
14Ahola Toni
Hyökkääjä
15Zilliacus Henrik
Hyökkääjä
17Sorvari Teemu
Hyökkääjä
18Uusitalo Valtteri
Hyökkääjä
29Huopalainen Ari
Puolustaja
30Eriksson Juha
Maalivahti
39Paakkari Aleksi
Maalivahti
40Iles Daniel
Puolustaja
65Välisalo Lassi
Puolustaja
66Korpi Antti
Hyökkääjä
86Stark Niko
Hyökkääjä
96Kiviharju Sampo
Hyökkääjä
-Hassinen Jarkko
Puolustaja
-Rosti Pasi
Päävalmentaja
-Saari Toni
Valmentaja
-Uurtamo Jussi
Puolustaja