Aika: 28.11.2009 15.30
Paikka: Arena Center Ruskeasuo
Sarja: II divisioona

SB Vantaa koki kauden ensimmäisen pistemenetyksen lauantaina Ruskeasuolla. Isäntänä toiminut One Season Wonder järjesteli yllätystä ja meinasi viedä molemmat pisteet. Onneksi kuitenkin toinen mukaan edes tarttui, kyllä se edes oltiin ansaittu.

Vantaa lähti peliin ehkä tuleva saunailta hieman mielessä, sillä ensimmäisessä erässä joukkueen peli oli turhan hidasta ja OSW tuli peliin hyvällä liikkeellä. Isännät menivät ottelussa johtoon ajassa 3.55 ja lisäsivät johtoaan ajassa 6.06. Tässä vaiheessa peli siis 2-0. Kyllä Vantaalla paikkoja oli, tuntui vain ettei sisään saatu. Viimeisin terävyys uupui. Onneksi kaksikko Uuskoski&Kiviharju onnistuivat. Ensin Uuskoski (1+2) teki näyttävän kuvion päätteeksi tolpalta 2-1 ajassa 16.34. Kiviharju (1+1) karkasi Uuskosken syötöstä läpi ja nosti pallon varmasti maalin kattoon ajassa 18.50. Numeroissa 2-2 edettiin siis erätauolle.

Toiseen erään Vantaa lisäsi liikettä ja OSW:n jalka tuntui taas painavan, heilläkin kuulemma oli lentsua ollut. Peli näytti Vantaalla paremmalta ja pallonhallinta siirtyi oikeastaan käytännössä loppuotteluksi Vantaalle. OSW, joka tilastojen valossa oli paras alivoimajoukkue joutui ottamaan jäähyn ajassa 23.56. Vantaan sarjan tehokkain ylivoima puolestaan teki maalin 24.42, asialla Sorvari. Kun vielä ajassa 25.06 Stark lisäsi Vantaan johdon 2-4 odotti moni pelin jo ratkeavan. Tosin kuitenkin kävi. OSW pelasi omaa peliään kytäten vastaiskun paikkoja. Sellaisesta pääsi OSW:n Miro Ranta laukomaan 3-4 kavennuksen ohi maalissa sarja debytoinnin tehneen Sampo Ronkaisen. Vantaa loi tukuittain maalipaikkoja, mutta sisään oli vaikeuksia saada, tiedä sitten miten myöhemmin illalla onnistui. OSW:n onnistumisprosentit sen sijaan olivat kohdallaan ja luvut 4-4 olivat tosiasia 34.53. Turhautumista oli hieman ilmassa. Onneksi Välisalo onnistui hyökkääjän paikalla pelatessaan sijoittamaan pallon oikeaan ylänurkkaan Aholan kerätessä syöttöpisteen, pelattu 38.31. Vantaan maalinjohdossa lähdettiin kolmanteen erään.

Kolmaskin erä alkoi, minne toinen jäi. Vantaa piti palloa, OSW kyykki omassa päässä ja kyttäsi virheitä. Iso maali nähtiin ajassa 45.11, kun OSW pelitapahtumiin nähden laukoi tasoitusmaalin. Vantaa pyöritti, mutta pallo karttoi maalia. Toki osansa oli myös OSW:n maalinsuulla häärineellä Leevi Sundbergillä, mutta olisi palloa sisään pitänyt saada.

Sitten Vantaan ilta synkkeni. Ajassa 57.13 hukassa muutenkin olleet tuomarikaksikko Kontunen/ Schuravlef menivät antamaan aiheettoman estämisrangaistuksen Montoselle. OSW:n ylivoima on sarjassa ollut myös tehokasta ja nytkin pallo maalin edustalle jääneestä reboundista ajassa 58.17. Samassa ajassa oli Vantaalla aikalisän paikka.

Maalivahtia lähdettiin ottamaan pois kun pallo saataisiin. Pallo saatiin ja Ronkainen riensi pois. Mutta pelin kuvaan sopien hieman huono syöttö ja pallo OSW:lle. Ensimmäisen laukauksen ehti Huopalainen torjumaan, mutta toinen oli liikaa ja pallo jaloista tyhjään maaliin ajassa 58.29. OSW:n penkki tuuletti. Vantaa ei kuitenkaan aikonut myydä nahkaansa halvalla. Maalivahtia pois ja palloa maalille. Homma toimi, jo ajassa 58.57 maalintekijäksi merkittiin Zilliacus (2+1) ja syöttäjäksi Huopalainen (0+2). Kello kuitenkin kävi armotta. 59.49 ja tasoihin! Samat tekijät kuin edellisessä. Kun jatkoajalla ei tällä kertaa maalia saatu aikaa pisteet menivät jakoon. Puolet vaihtopenkistä olivat jo kerran miltei tuulettamassa, sen verran hyvä paikka Uuskoskella oli, mutta pallo kuulemma juuri pomppasi. =)

Näin kausi puolessa välissä ja vain yksi piste menetetty. Hieman huolestuttavaa ehkä kuitenkin on Vantaan esitykset ennakolta heikompia joukkueita vastaan. Aikataulussa kuitenkin ollaan ja sarjakärjessä joten ei peli nyt aivan huonosti kulkenut ole. OSW pelistä oli kyllä 2 pistettä tarjolla, mutta kun katsoo ottelun pöytäkirjaa niin täytyy olla pisteeseen lopussa tyytyväinen.