Paikka: Myyrmäen Urheilutalo
Sarja: 1.div. itälohko

SB Vantaa löi Laaka

SB Vantaa – Laaka    5 – 4 (1 – 1, 3 – 1, 1 – 2)

SB Vantaa voitti Laakan kotonaan tiukan taistelun jälkeen lukemin 5-4. Ottelun ratkaisijaksi nousi hyvin pelanneesta junioriosastosta Tomi Palin

Avauserä oli sekavaa pelaamista puolin ja toisin. Etenkin kolmella kentällä pelannut kotijoukkue ei päässyt pelirytmistä kiinni. Laaka hallitsikin erää ajoittain selvästi, mutta isäntien maalissa Helle esitti muutaman huippupelastuksen. Toni Ahola iski ottelun avausmaalin, mutta Laaka kuittasi nopeasti. Näin erätauolle tasanumeroin 1-1.

Toinen erä oli isänniltä pelin paras. Joukkue hallitsi peliä selvästi - etenkin erän jälkimmäisen puoliskon. Laaka meni 2-1 johtoon onnekkaasti: puolustajan laukaus muutti maalin edessä isäntien pakista suuntaa. Vantaa tasoitti pelin puolessa välissä, kun Ahola tasoitti pelin kauniin syöttöketjun lopuksi. Tasoituksen jälkeen Vantaan hallinta jatkui, ja vieraat joutuivat rikkomaan ottaen kaksi jäähyä. Vantaa kuittasi molemmat jäähyt hyvien ylivoimien päätteeksi. Ensin Vaittinen iski maalin edestä Sipilän syötöstä ja erän lopussa Vaittinen tarjoili vapaaksi jääneelle Palinille, joka iski isännät 4-2 johtoon.

Päätöserässä Vantaa ei saanut tehtyä ratkaisua muutamista loistopaikoista huolimatta. Niinpä erän puolessa välissä Laaka käytti tilaisuutensa ja iski maalin edestä kaksi osumaa nousten näin tasoihin. Vantaa ei vieraiden tasoitusta säikähtänyt, vaan joukkue pelasi rauhallisesti. Palin iski ajassa 56.48 ratkaisun Vaittisen syötöstä. Erän lopussa Laaka sai vielä jäähyn, ja isännät pelasivat sekunnit kellosta pois. Näin Vantaalle voitto, jota voidaan pitää pelitapahtumiin nähden ansaittuna.

Vantaan puolustuspeli toimii, mutta maalinteko ja pelien ratkaiseminen omana etsikkoaikana tökkii. Maalivahti Helle pelasi taas loistopelin. Puolustuksen paras oli Pelkonen, hyökkäyksessä onnistuvat Palin, Vaittinen, Ahola ja koko ajan hyvin joukkueelle pelaava Hiltunen. Hyvän arvosanan voi antaa myös ensimmäistä divaripeliään pelanneelle Jiri Tikkaselle sekä Tuomas Savukoskelle. Myös tehokaksikko Sipilä – Moilanen pelasi parhaan pelinsä maaottelutauon jälkeen.

Tuomarikaksikko Wahe – Sallinen selvisi illastaan hyvin. Muutamia haparointeja oli suunnan näytön kanssa, mutta yleislinja oli selkeä ja joukkueiden oli helppo sisäistää se.

SB Vantaan taistelu jatkuu tällä viikolla kolmella vieraspelillä. Tiistaina 4.12. joukkue kohtaa Sipoossa ÅIF:n, lauantaina 8.12. matkataan Riihimäelle kohtaamaan Laaka uudelleen. Viikon päättää sunnuntain vieraspeli Mikkelissä Hatsinaa vastaan.
1 - 015:19Ahola ToniEi syöttäjää
1 - 116:52VastustajaEi syöttäjää
1 - 226:07VastustajaEi syöttäjää
2 - 230:05Ahola ToniEi syöttäjää
3 - 2 (yliv.)35:17Vaittinen MarkoEi syöttäjää
4 - 2 (yliv.)39:50Palin TomiEi syöttäjää
4 - 349:05VastustajaEi syöttäjää
4 - 451:54VastustajaEi syöttäjää