Aika: 3.11.2007 14.00
Paikka: Myyrmäen Urheilutalo
Sarja: 1.div. itälohko

SB Vantaa – SB Savo    8 – 4 (3 – 1, 2 – 2, 3 – 1)

Lauantain ottelu SB Savoa vastaan oli lähes koko ottelun ajan SB Vantaan yksipuolista näytöstä, isännät kuittasivat varman voiton kauden pelillisesti parhaalla esityksellä. Vantaa osoitti SB Savolle, miksi joukkuetta on ennen kauden alkua veikattu sarjan parempaan puoliskoon.

Avauserä oli täysin SB Vantaan. Vain isäntien uskomattoman huono viimeistelytaito maalipaikoissa esti Vantaata ratkaisemasta peliä jo avauserässä. Joni Hiltunen iski ottelun avausmaalin vieraiden avustuksella ajassa 7.28. Avausmaalin jälkeen isännät loivat hirmuisen määrän maalipaikkoja, mutta kaikki ne tuhrittiin. Kun Vantaalle ei maalinteko maistunut, niin vieraat käyttivät erän ainoan paikkansa varmasti hyväkseen. SB Vantaan hyökkääjät olivat nousseet liian ylös, ja SB Savo pääsi kääntämään tilanteesta nopean ylivoimahyökkäyksen, joka toi tasoituksen. Erän lopulla Vantaa vihdoin osui ja kahdesti: ensin Sipilä iski Moilasen syötön sisään ylivoimalla ja seuraavassa vaihdossa Lahtinen nosti rystyltä isännille kolmannen osuman.

Toiseen erään SB Savo tuli paljon terävämmin. Vieraat saivat pelistä otteen ja samalla näennäishallinnan, mutta parhaat maalipaikat loi edelleen SB Vantaa. Vantaalaisten taas hukatessa tilanteensa Savo käytti paikkansa - ensin onnekas kavennus ja pian tasoitus hyvällä ohjauksella maalin edestä. Tämän jälkeen Vantaa sai vielä jäähyn ja vieraat tilaisuutensa. Isännät taistelivat kuitenkin alivoiman pois, ja tämän jälkeen Vantaa otti pelin haltuunsa. Erän päätösminuutilla Vaittinen iski ylivoimalla isännät taas johtoon ja erän päätössekunneilla Riikonen tuplasi johdon sisäänlyöntikuviolla, jota oli harjoiteltu.

Päätöserässä kentällä oli vain yksi joukkue. SB Vantaa pyöritti peliä ja SB Savo vikisi. Kun ajassa 46.31 Ahola iski isäntien 6-3 johtomaalin alkoi vieraiden selkäranka taipua. Erän vanhetessa Pelkonen lisäsi isäntien johtoa ja Moilanen sai tehtyä osuman. SB Savo kavensi vielä aivan pelin lopussa ylivoimalla, mutta peli oli jo silloin ratkennut.

SB Vantaan peli on parantunut tasaisen varmasti ja lauantain pelissä joukkue pelasi jo omalla tasollaan. Kaikki kentälliset pelasivat tasapainoisesti ja ratkaisijoita riitti laajalta rintamalta. Ainoa huono asia ottelussa oli Vantaan viimeistelytaito. Jos Vantaa olisi käyttänyt paikkansa samalla tavoin kuin SB Savo, olisivat loppunumerot ottelussa olleet luokkaa 16-4. Nyt huonon viimeistelyn takia vieraat pääsivät roikkumaan pelissä mukana tarpeettoman kauan. Jotain paikkojen hukkaamisesta kertoo kolme isännille tuomittua rankkaria, jotka kaikki Vantaa hukkasi. Ensin rankkariosumaa yritti Moilanen, sitten Riikonen ja lopuksi Hiltunen. Ottelun tuomarit selvisivät urakastaan mallikkaasti.

1 - 007:28Hiltunen JoniEi syöttäjää
1 - 114:55VastustajaEi syöttäjää
2 - 1 (yliv.)17:17Sipilä MikkoEi syöttäjää
3 - 117:47Lahtinen JonneEi syöttäjää
3 - 230:17VastustajaEi syöttäjää
3 - 333:06VastustajaEi syöttäjää
4 - 3 (yliv.)39:12Vaittinen MarkoEi syöttäjää
5 - 339:53Riikonen ToniEi syöttäjää