Paikka: Myyrmäen Urheilutalo
Sarja: 1.div. itälohko

Avauspisteet tuskallisen pelin jälkeen

SB Vantaa – Hatsina   6 – 5 (2 – 1, 3 – 3, 1 – 1)

SB Vantaa avasi pistetilinsä divarissa tuskallisen pelin jälkeen voittamalla Hatsinan numeroin 6-5. Vantaa teki ottelussa hirmuisen määrän tyhmiä virheitä ja onnistui tämän takia pitämällä pitämään vieraat pelissä mukana. Tuskallisen illan kruunasi tuskatuomarikaksikko.

Avauserän Vantaa pelasi hyvin. Miehet ja pallo liikkuivat, syötöt pystyttiin antamaan helppoina. Moilanen tulitti aluksi isännät johtoon ja Ahola lisäsi johtoa tahtomaalilla. Hatsina kuittasi  Vantaan toisen maalin jälkeisessä vaihdossa.

Toisessa erässä Vantaa karkasi jo 5-2 johtoon, mutta sitä seurasi koomailuvaihe, jonka aikana vieraat lähestyivät kahdella helpolla maalilla taas maalin päähän. Isäntien maalintekijöitä olivat tässä erässä Sipilä, Pelkonen ja Hiltunen.

Päätöserä alkoi hyvin, kun Hiltunen iski heti erän alkuun. Tämän jälkeen isännät päästivät vieraat mukaan. Tapahtumaketjuun sisältyi huonoja syöttöjä omassa päässä, turha jäähy ja jäähyn seurauksena vieraiden maali. Lisää isäntien jäähyilyä ja vieraat pääsivät jatkuvasti ylivoimalle. Vantaa taisteli alivoimat hienosti ja itse asiassa isännät loivat alivoimallaan parhaat maalipaikat. Lopussa Vantaa otti aikalisän omasta vaparistaan ja joukkue malttoi pitää palloa ja pelata loppusekunnit varmasti pois.

SB Vantaa sai siis pistetilin auki, mutta joukkueelle tuntuu olevan tällä hetkellä ylivoimaisen vaikeaa tehdä asiat helposti. Aloittelijatason virheitä tulee jatkuvasti. Toinen ongelma on oman tehdyn maalin jälkeiset vaihdot, joiden jälkeen vastustaja iski taas kolmesti. Nämä ongelmat kielivät kokemuksen puutteesta. Yritystä ja taistelutahtoa joukkueelta ei kuitenkaan puutu ja kun kokemusta saadaan lisää, vähenevät virheetkin. Nyt saatiin pistetili auki ja siitä on hyvä lähteä parantamaan omaa peliä.

Vantaan parasta peliä esitti kentällinen Harjumaaskola – Lahtinen – Hiltunen, kentällisen saldo oli kolme tehtyä maalia eikä päästettyjä maaleja. Puolustajaparit Pelkonen – Törrö ja Riikonen – Lundström onnistuivat myös hyvin. Puolustajat saivat palloa liikkeelle edellistä peliä paremmin. Maalissa Helle pelasi hyvän ottelun ja esitti tukun tärkeitä torjuntoja etenkin ratkaisuhetkillä.

Tuomaritoiminta oli suureksi osaksi poukkoilevaa ja herätti paljon kysymyksiä.
Tuomareiden puolustukseksi on todettava että Vantaan saamat neljä 2 min. jäähyä olivat oikein tuomittuja: jäähyt tulivat isäntien mokien jälkeen, kun virheitä jouduttiin paikkaamaan rikkeillä ja isännät kaivoivat myös itse verta nenästään protestoinneillaan.

Seuraavaksi SB Vantaa kohtaa vieraissa Westend Indiansin Espoosta. Jännittävä ottelu pelataan su 21.10. klo 15.30 Leppävaarassa.
1 - 008:47Moilanen MikaEi syöttäjää
2 - 017:06Ahola ToniEi syöttäjää
2 - 117:42VastustajaEi syöttäjää
3 - 122:25Sipilä MikkoEi syöttäjää
3 - 224:52VastustajaEi syöttäjää
4 - 227:44Pelkonen JaakkoEi syöttäjää
5 - 229:51Hiltunen JoniEi syöttäjää
5 - 331:47VastustajaEi syöttäjää