Edarin katseet kohti uutta kautta - "uutta tarinaa kohti"

09.04.2021

Miesten edustusjoukkueen Divarikausi 2020-21 päättyi massiiviseen pettymykseen, kun sarjaan mukaan nostettu Hawks oli lopulta putoamiskarsintasarjassa parempi otteluvoitoin 2-1. Kevätkaudella mahtivireessä ollut Edari haastoi runkosarjassa tasapäisesti jopa Divarin finaaleissa nähtyä kaksikkoa, mutta lopulta haasteita täynnä olleelta kaudelta jäi kokemusten, sekä muistojen ohella vain luu käteen.

Edari on kääntänyt kuitenkin jo vahvasti katseensa kohti tulevaa ja uusi sarjataso Suomi-sarja tarjoaa vantaalaisryhmälle mielenkiintoisen haasteen salibandykaudella 2021-22. Joukkueen taustoja on vahvistettu viime kaudesta ja vastuuvalmentajan tontilla nähdään tulevallakin kaudella Samuli Thamm.

Mikäli haluat olla osa Edaria, yhteydenotot valmennukseen:
Samuli Thamm / samuli.thamm@gmail.com / 050 5302703

 

Ohessa coach Thammin yhteenveto menneestä ja hieman ajatuksia tulevasta:

Samuli Thamm, tapahtumarikas salibandykausi on paketissa ja pöly laskeutunut jo menneen Divarikauden päälle. Kommenttisi menneestä kaudesta?

BumBum: Ei oltu yksin haaastavien olosuhteiden edessä, mutta olipahan tarina. Rosteri eli läpi kauden, tavoitteita jouduttiin hieman tarkistamaan kesken matkan ja lopulta päädyttiin luomaan sellainen gameplan, että oltaisiin selvitty kuivin jaloin sarjasta ulos. Siinä ei kuitenkaan onnistuttu, joten päällimmäisenä fiiliksenä tavattoman iso pettymys, vaikka hiljalleen ne monet positiiviset asiat nostavat päätään muistoissa. Saatiin kuitenkin pelata ja kilpailla, ja ennen kaikkea pystyttiin tarjoamaan monelle hienolle urheilijalle se mahdollisuus vähintäänkin erikoisina aikoina.

Mikä meni mönkään, joukkue kuitenkin pystyi haastamaan sarjan kiistattomia kärkijoukkueita runkosarjassa?

BB: Omissa papereissa vastuun kannan minä. Valmennus teki muutamia virhearvioita ennen kauden alkua ja runkosarjan alkupuolella. Töitä tehtiin laadukkaasti ja elementit pärjätä olivat olemassa, mutta hiukan haukattiin sitä itseään, kun lähdimme turhan railakkaasti avaamaan omaa peliämme. Kauteen lähdettiin projektina, näin jälkikäteen ajateltuna olisi pisteistä pitänyt ruveta kylmäverisesti pelaamaan heti ensikierroksista lähtien. Runkosarjassa voitimme kuitenkin toisen finaalijoukkueista, liigaan nousseen sarjan ylivoimaisen ykkösjengin Karhut haastoimme jatkoajalle asti Temppelillä. Sarjan suurimman ennakkosuosikin voitimme kotona ja kevään pleijareissa hienosti esiintynyt Liminka joutui myös kotimatkalle tyhjin käsin Myyrmäestä. Kyllä ne kaikki mahdollisuudet siellä oli olemassa, ei vaan osattu voittaa pelejä tarpeeksi aikaisin runkosarjassa.

Runkosarjan viimeinen kierros ja putoamiskarsintasarja Hawksia vastaan tarjosivat isosti draamaa. Kommenttisi tästä?

BB: Runkosarjan viimeinen kierros tarjosi kaikki ne tunneskaalat, mitä urheilu pitää sisällään. Oli hienoa saada kokea se. Joukkue osoitti laatunsa ja vahvuutensa, kun Pirkat hoitui tyylipuhtaasti himassa. Saatiin vielä se oljenkorsi, mikä mun mielestä ansaittiinkin. Hawks-sarjassa taas pelattiin jo aikamoisen isoista asioista. Ykköspeli täysin meille, ei mitään ongelmaa siinä. Kakkos- ja kolmospeli taas menivät enemmän Haukkojen käsikirjoituksen mukaan. Tiedettiin mitä oli tulossa, hyvin mun mielestä myös vastattiin siihen, mutta maalin pelit kääntyivät nyt molemmat viholliselle. Ratkaisupelin viimeisten minuuttien käänteet kirvelevät vieläkin aika isosti, koettiin mielestäni siinä vääryyttä, mutta se on osa urheilua. Nyt kävi näin ja Hawksille onnittelut sarjapaikan säilyttämisestä.

Isossa kuvassa, miten vetäisit kauden yhteen teidän silmin?

BB: Osalle meistä nämä kaksi Divarikautta ovat palkinto pitkästä työstä Edarissa. Hienoa, että äijät saivat sen kokea, erityisen iso kiitos ja kumarrus Aleksi Paakkarille, jonka 13 vuoden työtä SB Vantaan hyväksi ei voi vaan tarpeeksi kiittää. Upea ihminen ja urheilija. Lari Sorsa tuli maalta aikanaan meille, ansaitsi paikkansa liigatasolla ja palasi takaisin Edariin nostamaan joukkueen sinne, minne se kuuluu. Kaksi kautta järkyttävän kovilla tehoilla Divaritasolla puolustajan paikalta. Iso respect ja kiitos yhteisestä matkasta. Leevi Auranen pelasi ensiksi kakkosdivarin läpi ja sama tapahtui lopulta myös Divarissa, iso kunnia ollut tehdä Leevin kanssa töitä useamman vuoden ajan ja matka jatkuu täysin ansaitusti, sekä aikataulussa kohti isompia stadikoita. Huikaiseva yksilö ja joukkuepelaaja. Joukkueen rosteria myllättiin kauden aikana aika isolla kädellä, enkä voi tarpeeksi isoin kirjaimin kiittää varsinkin ulkomailta mukaan tullutta kolmikkoa. Samuli Granlund, Keni Rautio ja Tuomas Savukoski olisivat mahtuneet käytännössä minne tahansa pelaamaan, oli hienoa että kaverit valitsivat meidät. Huipputyyppejä jokainen ja toivat mittaamattoman arvon sekä kaukaloon, että myös kopin puolelle. Hieno oli nähdä myös Kevin Starckin paluu Edariin, jotain meillä tehdään varmasti oikein, että pelaajat saavat meiltä stepin isompiin kehiin ja samoin, että aiemmin meillä pelanneet haluavat Edariin takaisin palata. Se on minulle iso arvo.

Luonnollisesti se kaikista isoin kiitos kuitenkin kuuluu tukijoillemme, jotka näinä erityisen haastavina aikoina lähtivät mukaan tarinaamme ja mahdollistivat matkamme pääsarjatasolla. Nöyrin kiitos.

Tuleva kausi tarjoaa Edarille täysin uuden ympäristön, Suomi-sarjan. Ajatuksia tästä?

BB: Jo kakkosdivari aikoina myös meidän suunnasta toivottiin muutosta sarjajärjestelmiin, jotta se tukee paremmin matkaa kohti Divaria. Nyt sellainen on saatu ja isolla mielenkiinnolla mukaan tuohon settiin. Käsittääkseni Suomi-sarjan historian ensimmäinen mestaruus on edelleen jakamatta, se on hyvä palkinto tavoitella.

Millä eväillä Edari hyökkää kohti Suomi-sarjaa?

BB: Kaksi kautta Divarissa opettivat ja hioivat toimintamallejamme kohti sitä, missä pelaajien on entistäkin parempi olla ja urheilla. Olosuhteet, taustat, työmoraali ja tavoitteet ovat varmasti mintissä. Turha rimaa on niiden suhteen yhtään laskea. Joukkueessa tulee jo aiemminkin mainituista syistä tapahtumaan hieman muutoksia, mutta jälleen aukeaa mahdollisuus uusille tarinoille, sekä vastuunkantajille. Ryhmässä on jonkin verran tilaa uusille kasvoille ja erityisesti nyt etsitään hyviä tyyppejä, joiden kanssa uutta Edaria ja tarinaa luodaan.

Sinulle tuleva kausi on numero 14 Edarin riveissä, mitä toivot tulevalta kaudelta?

BB: Länsi-Vantaa on koti ja Edarilla iso paikka sydämessä. Oma matka valmentajana on vasta alussa ja vaikka paljon tuli jo nyt menneenä kautena opittua, niin nälkäisenä ja nöyränä suhtaudun tulevaan. Pelaajien ja paikallisen urheilukulttuurin takia tätä tehdään, esimerkiksi Chris Starckin ja Tero Kosken kaltaiset pitkät pelaajaurat Edarissa kertovat siitä, että ukot viihtyvät täällä. Se on iso arvo. Itse toivon, että tulevankin kauden joukkueessa se sama henki elää ja hallille on jokaiseen tapahtumaan hieno tulla. Uutta tarinaa kohti.

IMG_20210406_185726.jpg

 

Edari yhteystiedot:
Vastuuvalmentaja Samuli Thamm
samuli.thamm@gmail.com / 050 5302703

13.05.2021Ensimmäiset pelaajakiinnitykset julki - Kallunki ja Nevalainen jatkavat Edarissa
29.04.2021Uusia tyttöjen ja poikien salibandyjoukkueita käyntiin toukokuussa
16.04.2021SB Vantaa valittu maajoukkuetie-toimintaan
09.04.2021Edarin katseet kohti uutta kautta - "uutta tarinaa kohti"
25.03.2021Haku kauden 2021-2022 joukkueisiin on käynnissä
13.03.2021Salibandykoulut 12-vuotiaille ja nuoremmille
13.03.2021Kesän salibandy- ja liikuntaleirit: Varisto ja Kivistö
16.04.2021Juha Kuosa naisten edustuksen valmentajaksi
11.04.2021Sinustako naisten edustuksen pelaaja?
26.03.2021Maaliskuun ajan voimassa olleet tilojen käytön rajoitukset jatkuvat Vantaalla 30.4. saakka

Siirry arkistoon »