15.11.2020

Isänpäiväviikonloppuna oli kaikilla kolmella peliryhmällä pelit. Red aloitti pelit lauantaina, Whitellä ja Blackilla olivat pelit sunnuntaina. Redin peliin pelaajia riittikin kolme kentällistä, mutta haastavaa oli saada sunnuntaille iskukykyiset joukkueet molempiin ryhmiin. Oli sairastumisia, karanteenia ja paljon muutakin estettä.

Redillä oli molemmat pelit Oilersia vastaan. Ensimmäinen peli oli Orangea ja toinen Challengeria vastaan.

Oilers Orange - Red 4-6

Orangea vastaan peli alkoi vahvasti. Peliä ehdittiin pelata minuutin verran, kun Redille tarjottiin ylivoimaa. Ylivoimaa ehdittiin pelata minuutin verran, kun Tuure pisti Marselin syötöstä pallon Oilersin maaliin. Seuraava maali ja 2–0 johto tuli vajaan kolmen minuutin pelin jälkeen, maalintekijänä Aleksi L. Redillä oli vahva ote peliin, voitettiin kaksinkamppailut, pallo liikkui ja joukkueella oli halu näyttää, kuka määrää kentällä.

Toinen erä oli Redin pallollista hallintaa. Oilers antoi kovan vastustuksen, mutta Vantaan pojat pitivät pelin hallinnassa. Ainut pieni nukahdus tuli, kun Vantaa pääsi toistamiseen pelaamaan ylivoimaa. Oilers pääsi iskemään alivoimalla tilanteeksi 1–2. Minuutin päästä Eino kuitenkin kuittasi käyttäen ylivoiman hyväkseen. Toisen erän lopussa Vantaa johti jo 4–1 Jerryn maalilla.

Kolmas erä oli taistelua ja tahtotilan pitämistä, jotta johtoasema säilyi ottelun loppuun. Vantaa meni reilun minuutin pelin jälkeen 5–1 (Henkka) johtoon. Oilers teki kolmannessa erässä kolme maalia ja Vantaa vielä yhden (Daniel). Pallollinen hallinta, vaikka keskialueella tehtiin virheitä, oli vahvaa. Vantaa vei ottelun ansaitusti taistellen 6–4.

Red - Oilers Challenger 8-6

Toinen ottelu Oilersia vastaan oli vaikeampi, vaikka Vantaa näytti ottelun alussa vahvuutensa. Ensimmäisessä erässä Tuure pelasi vahvasti ja antoi loistosyötön Tumelle. Kymmenen minuutin kohdalla Matias V pääsi yksin läpi ja maalivahdin harhautuksella tehtaili maalin Danielin vahvan taistelun ja syötön jälkeen.

Ensimmäisen erän lopulla Oilers pääsi peliin mukaan ja osittain niskan päälle. Tosin, Oilers käytti Vantaan virheet hyväksi ensimmäisen erän lopussa ja toisen erän alussa noin 10 min aikana. Oilers johti toisen erän kolmannella minuutilla 4–2. Vantaa uskoi kuitenkin omaan tekemiseen. Oilersin pelaajat olivat nopeita, mutta lääke heidän ohittamiseensa löytyi Vantaan hyvällä pallon liikuttamisella ja myös taidolla. 19 minuutin kohdalla Vantaa teki 16 sekunnin aikana kaksi maalia (Aaro ja Aleksi L) ja peli olikin jo tasan 4–4. Toisen erän loppupuolella molemmat joukkueet tekivät yhden maalin. Redin maalista vastasi Tuure tasoittamalla pelin vain 14 sekuntia Oilersin johtoaseman jälkeen.

Kolmanteen erään lähdettiin 5–5 tasatilanteessa. Minuutin pelaamisen jälkeen Vantaa pääsi kokeilemaan ylivoimaa ja Eliaksen syötöstä Jerry ei erehtynyt. Vantaa meni ottelun alun jälkeen uudelleen johtoon, eikä enää luovuttanut johtopaikkaa. Matias V:n ja Aleksi L:n maaleilla Vantaa vei ottelun ansaitusti 8–6. Joukkuepelaaminen tuotti tulosta ja Red lähti kotiin neljä pistettä mukanaan.

Alkusarja saatiin näin päätökseen ja tasaisessa sarjassa tuli kolmas sija. Ensi viikonloppuna jatketaan jälleen pelejä.

-----

Isänpäivänä pelattiin taas pelejä niin Blackin kuin Whiten voimin. Whiten ryhmä aloitti alemman haastajasarjan pelit Ruskeasuolla puolen päivän aikaan vastuuturnauksen merkeissä ja Black myöhemmin iltapäivällä ylemmän haastajasarjan pelit Myllypurossa.

Lähtökohdat eivät olleet helpot kun viime hetken karanteenit ja muut poissaolot sekoittivat kokoonpanoja. Whiten kokoonpanoon saatiin kuitenkin kolme poikaa takaisin parin viikon tauon jälkeen ja -09 joukkueen Allu ja Masse tulivat mukaan jälleen viime hetkillä.

Rangers Karhut - White 10-2

Ensimmäisessä pelissä vastaan asettui "kilpasarjajoukkue" Rangers Karhut. Tiedettiin, että peli tulee olemaan vaikea ja haastava, kun tasoerot ovat isot. Ensimmäinen erä mentiin kontrolloidusti karvaten ja puolustaen.

Ensimmäinen maali nähtiin reilun viiden minuutin jälkeen, kun Rangersin pelaaja onnistui keskikenttävedon riparin tuikkaamaan sisään maalin kulmalta. Rangers jatkoi vahvaa ja taitavaa tekemistä. Toinen maali tuli pari minuuttia myöhemmin. Vantaan pojat eivät kuitenkaan lannistuneet vaan maalivahti Tuomas R:n pitkästä avausheitosta kaimapoika Tume pääsi yksin läpi ja sijoitti pallon varmasti ja hallitusti Rangersin verkkoon.

Vantaa pysyi toisen erän puoleen väliin asti mukana. Ottelun hienoin maali nähtiin, kun Vantaa sai keskiviivan tuntumasta vaparin. Niko antoi Matiakselle syötön ja Matias laukaisi vedon maalille. Vaikea, ilmassa kaarevana ja hieman kierteinen veto meni sisään ja oltiin taas pelissä mukana, 3–2. Erän loppupuoliskolla Rangers teki kuitenkin muutaman ja johti jo 5–2. Kolmanteen erään pelitaktiikkaa muutettiin hieman ja se kostautui. Tämän tasoisen joukkueen kanssa pitäisi kuitenkin malttaa passata. Rangers takoi tasaiseen tahtiin maaleja toisessa ja kolmannessa erässä. Kolmannessa erässä Rangers kirjautti 5 maalia, joten ottelu päättyi heille 10–2. Kaksi erää ja kolmannessakin Vantaa antoi hyvän vastuksen, vaikka maalilukemien perusteella sitä ei voisi uskoa. Taistelua oli, mutta kahden vastustajan pelajan tehot (yhteensä 9+3) olivat tällä kertaa liikaa.

Rangers_-_White_8_11_20.JPG

White - TU II 10-10

Whiten toinen peli oli TU II:sta vastaan jolle kärsittiin syksyn ensimmäisissä peleissä Lohjalla kirvelevä tappio selvästä johtoasemasta huolimatta.

White aloitti ottelun kovaa ja menikin johtoon jo heti ottelun ensimmäisellä minuutilla Aleksi L:n tehtyä maalin. Erä jatkui suhteellisen tasaisena vaikka TU tekikin ottelun kaksi seuraavaa maalia ja maalivahtien torjunnat näyttivät jotain ihan muuta. Varsinkin ensimmäisessä erässä ottelun teemana oli, että TU laukoi aina kun saivat pallon, kun taas Whiten pojat siirsivät vastuuta tai laukoivat ohi maalista. Erä vieraille 1-2.

Toinen erä olikin sitten oikeaa maalijuhlaa ja sen aloitti Allu iskemällä kavennuksen.Tämän jälkeen maaleja tehtiin vuorotellen tasaiseen tahtiin. Whiten maaleista vastasi jälleen Aleksi L, joka sai hattutempun täyteen jo ottelun puolessa välissä. Erän loppu menikin sitten selvästi vastustajalle ja ainoasta ilon aiheesta vastasi Tume tekemällä kavennuksen. Erätauolle tilanteessa 5-10.

Kolmas erä olikin sitten täysin Whiten kun parin minuutin jälkeen Miko K pisti kulmasta pallon maaliin vastustajan mailan kautta. Miko oli muutenkin kolmannen erän hahmo syöttämällä seuraavan maalin, jonka teki Aaro. Tume heitti seuraavan maalin vanhanaikaisella ja kun Masse ei erehtynyt Eeron syötöstä, niin viisi minuuttia ennen loppua oltiinkin enää maalin päässä vastustajasta. Loppu olikin tiukkaa vääntöä ja näytti jo siltä, että aika loppuu kovasta painostuksesta huolimatta kesken kunnes Niko katkaisi vastustajan hyökkäykseen lähdön ja Miko K pääsi lämäämään unelmavedon takaylänurkkaan vain 10 sekuntia ennen summeria.

Vaikka kaikesta huolimatta pelistä oli myös enemmän tarjolla, niin kyllä tuollaiseen nousuun täytyy lopulta olla tyytyväisiä. Päästiinpä samalla maksamaan vähän kalavelkoja takaisin.

Lohko on todella kova alemman haastajasarjan lohkoksi. Whiten peleissä moni pelaaja ei tunnu saavan itsestään kaikkea irti, toisin kuin esimerkiksi Blackin peleissä. Harjoiteltavaa siis vielä riittää.

-----

Black - MäNMKY 13-1

Whiten pelatessa Ruskeasuolla, Black pelasi omat pelinsä Myllypurossa. Pojat antoivat isänpäivänä ainakin tuloksen perusteella isänpäivän”lahjan”. Blackilla oli ensimmäisessä pelissä vastassa Mäntsälän NMKY. Ottelun tulos ei kerro pelin koko totuutta, sillä Mäntsälä antoi hyvän vastuksen. Vantaan pojat liikuttivat palloa hyvin joukkueena ja se näkyi tuloksena. Ensimmäisen erän loppupuoliskosta eteenpäin pojat tehtailivat tasaiseen tahtiin maaleja laajalla rintamalla ja lähes kaikki pelaajat pääsivät pisteille. Ottelun kolmannessa erässä ratkaisevan kahdentoista maalin eron laukoi maaliin Matias V Henkan syötöstä. Hattutemput Miksulle ja Matias V:lle.

Black vei lopulta ottelun lukemin 13-1.

ÅIF White - Black 5-7

Toinen peli oli Åif:a vastaan, josta ei tullut helppo. Kahdella kentällisellä pelatessa pelaajien jaloissa näkyi otteluiden vauhti. Ottelun alun jälkeen Vantaa johti ottelua tasaisesti muutamalla maalilla. Åif:n tehdessä maalin, Vantaa kuittasi aika pian johdon 2–3 maalin eroon takaisin. Vantaan heikkous oli keskialue, josta ei ajoittain päästy kunnolla tai ainakaan varmasti läpi. Ottelun toinen erä oli vaikea ja myös yksin yrittämistä oli havaittavissa. Ylivoimaa ei pystytty käyttämään toisessa erässä hyväksi toisin kuin vastustaja kolmannessa erässä. Ylivoimamaalin jälkeen ÅIF haki vimmatusti lisää maaeja ja he onnistuivatkin siinä aikalisän jälkeen. Pelin ratkaisi kuitenkin Henkka tekemällä Niilon syötöstä ottelun viimeisen maalin. Vantaa vei taistellen ottelun 7–5 ja näin täydet 4 pistettä matkasi taas vantaalle.

Alkusarjassa ollaan hyvissä asetelmissa lohkokakkosena ennen viimeistä kierrosta. Tiikerit johtaa sarjaa keskinäisen ottelun perusteella, vaikka Blackillä on sarjassa ylivoimaisesti paras maaliero. Viimeisellä kierroksella kohdataan lohkon kolmantena ja neljäntenä olevat joukkueet, joten helpolla ei tulla pääsemään.