Naiset II jatkoi kauttaan Tigerilla

18.10.2020

Naisten kakkosjoukkueen kauden toinen turnauspäivä oli Tiger Sport Arenalla. Kulunut viikko sumplittiin kuka pelaa missäkin, koska B-tytöillä oli omat pelit samaan aikaan. Loppujen lopuksi pienellä tyttöjen kuljetuksella pelien välissä, ja muutaman tytön pelatessa vain naisten pelejä, saimme kasaan kaksi kentällistä molempiin peleihin. Maalivahtina tänään toimi C-tytöistä Ella, joka hoiti hommansa erittäin tyylikkäästi!

KeRä – Naiset II 11-2

Ensimmäisessä pelissä kohdattiin SB Vantaan kolmosjoukkue, joka Keränä tunnetaan. Taktiikkana oli tiputtaa karvausta jalkoja säästääksemme ja pyrkimyksenä oli pitää pallo itsellämme. Ottelu alkoi tunnustelevissa merkeissä kummankin joukkueen luodessa muutamia maalipaikkoja. Ajassa 4:34 Helylle tuomittiin jäähy mailaan lyömisestä. Kerä käytti ylivoiman nopeasti hyödyksi ja siirtyi 1-0 johtoon. Heti seuraavassa vaihdossa Essiä rikottiin rangaistuslaukauksen arvoisesti. Rankkaria lähti vetämään Heli, joka muistin syövereistään muisti vetäneenä Kerän maalivahdille rankkarin viime kauden HFC turnauksessa, ja kyllä, sama kikka (maltti) toimi jälleen ja peli oli 1-1. Ajassa 10:08 Kerä siirtyi 2-1 johtoon, mutta sekin kuitattiin nopeasti Emmyn toimittaessa pallon lähietäisyydeltä maaliin, Adan tehdessä hyvän esityön. Ensimmäiselle erätauolle siirryttiin 2-2 lukemista.

Toisessa erässä Kerä sai paremmin juonen päästä kiinni ja hallitsi ottelua hienokseltaan. Erityisesti maalinedustatilanteissa, niin heidän kuin meidänkin päässä, he olivat kärppänä palloissa. Tämän tyyppisistä tilanteista he saivat tehtyä erässä kolme maalia. Toisen erän jälkeen tilanne 5-2 Kerälle.

Kolmanteen erään muutimme hieman kentällisiä, ja pyrimme pääsemään paremmin maalintekopaikoille. Se koitui kuitenkin konkaripelaajien kohtaloksi. Tytöistä muodostunut kenttä väänsi hienosti 0-0 vaihto toisensa perään, mutta Kerä onnistui erän joka toisessa vaihdossa oikeastaan jokaisesta paikasta tehden kuusia maalia, ja näin ottelu päättyi 11-2 Kerälle. Ottelu ei kuitenkaan ollut niin huono kuin numerot antavat ymmärtää. Ja mikä tärkeintä, kuten Ritu sanoi "Ei tunnu oikeastaan missään -9 itsellä, koska oli niiiiiiiiin kivaa pelata pitkästä aikaa"! Torjunnat pelissä: Kerä 18, Ella 28.

Naiset II  - SB Pro II

Toisessa pelissä vastaan asettui SB Pron kakkosjoukkue. Teemana oli, että lähdemme luomaan maalipaikkoja ja tekemään maaleja, jotka jäivät ensimmäisessä pelissä uupumaan. Kokoonpano oli siis hieman vaihtunut, mutta edelleen kahdella kentällisellä pelattiin. Ensimmäinen vaihto ei kuitenkaan alkanut mairittelevasti, Pron siirtyessä 0-1 johtoon vain 22 pelatun sekunnin jälkeen. Tämän jälkeen saimme pelin haltuun ja loimme hyviä maalintekopaikkoja, mutta maali uupui. Kun et itse tee, niin kaveri tekee, ja näin Pro siirtyi 0-2 johtoon ajassa 12:08 ja näissä lukemissa lähdettiin erätauolle. Tauolla puhuttiin, että jatketaan samaan malliin, maalit kyllä syntyvät. Pieniä viilauksia tehtiin myös kentällisiin.

Toinen erä alkoi meidän ylivoimalla, kun Pro sai jäähyn aivan ensimmäisen erän viime sekunneilla väärästä etäisyydestä. Ylivoiman alku oli haparoivaa, mutta kun kuvio saatiin kuntoon, niin Ritu syötti maaliedustalle Helylle, joka ohjasi pallon maaliin. Onneksi tuomari oli tilanteessa tarkkana kuin porkkana, koska pallo kimposi maalin takaraudoista hyvin nopeasti ulos. Pro siirtyi ajassa 17:46 1-3 johtoon maalinedustalla hävityn 1-1 tilanteen jälkeen. Vain kahdeksan sekuntia myöhemmin epämääräisestä tilanteesta meille tuomittiin rangaistuslaukaus. Heli käskettiin taas vetämään ja sama maltti oli valttia myös tässä pelissä ja tilanne kaveni. Puolitoista minuuttia tästä peli oli tasalukemissa 3-3, kun Hely laukoi rystyllä Helin syötöstä pallon maaliin. Valitettavasti reilu puoli minuuttia tästä, niin Pro siirtyi taas maalin johtoon. Erän lopulla Pro siirtyi taas kahden maalin johtoon. Pron jokainen maali oli syntynyt käytännössä samalla tavalla, maalinedustalta riparin tms. hävityn pomppupallon seurauksena. Erätauolle siirryttiin siis Pron 3-5 johdossa.

Kolmanteen erään lähdettäessä olimme päättäneet, että maalinedustat ovat nyt meidän ja mehän punnerretaan peli tasoihin. Kenttiä viilattiin taas hieman. Päivän vika vartti, kaikki jaksaa, vaikka ei oikeastaan enää jaksaisikaan. Joku jo kyselee, että onhan huomenna kevyet treenit, Ritu vastaa "Riippuu siitä pääsenkö aamulla sängystä ylös". Ja sitten keskittyminen itse peliin. Ajassa 35:14 Nora antaa pitkän syötön vasenta laitaa pitkin Elsalle, joka vauhdista näkee vastustajan maalivahdilla avonaiset länget ja laittaa pallon maaliin. Ajassa 39:58 Pro otti aikalisän, joka olikin meille oikein hyödyllinen, sillä heti sen jälkeen, ajassa 40:15 Hely syöttää vasemmasta laidasta keskustaan Helille, joka pamauttaa pelin tasoihin. Lisämaaleja ei enää syntynyt ja näin peli päättyi 5-5 lukemiin. Ottelu olisi varmasti ollut voitettavissa, joten nälkää jäi toiseen kohtaamiseen. Kunhan seuraavalla kerralla pidämme vastustajan lavat kiinni oman maalin edustalla ja vaikka syömme pallon, niin voiton avaimet ovat varmasti käsissämme. Niin paljon loimme maalipaikkoja tässä ottelussa. Torjunnat: Ella 31, Pro 28.

Tämän päivän ottelut olivat hieno taistelu jokaiselta paikalla olleelta pelaajalta. Näissä peleissä kun peliaika on tehokasta, niin se lisää pelatun ajan kestoa huomattavasti juoksevasta ajasta. Näin ollen nousu parikin kertaa parin maalin takaa oli hieno osoitus joukkueen sitkeydestä! Muutaman viikon päästä taas jatketaan (toivottavasti)!

Loppuun vielä erityismainintoja: Nora: hienoja pelinkääntöjä pakin paikalta, Nappari; upea peli puolustajan pelipaikalla, Ada: hienoja syöttöjä ja rohkeaa peliä, Emmy: upeeta duunia ja muuntautumiskykyä pelata eri pelipaikkoja, Susa: pääsit irti oikeassa laidassa pelatessa, hienoja vetoja, Essi: upeeta duunia ja maalintekopaikkojen luomista, Henkka: loistavaa karvaustyötä sekä pallollista malttia, Elsa: loistavaa ratkaisuhalukkuutta ja karvaustyötä, Lidi: upeeta pallollista pelaamista ja 1vs1 tilanteiden voittamista, Ella: hienoja torjuntoja. Konkarit: Tiialle erityismaininta nopeasta joukkueeseen liittymisestä ja Helin ja Helyn yhteispeli parani vaihto vaihdolta. Ritu: vähän vähemmän miinuksia ensi kerralla.