B-tytöt avasivat sarjakautensa kahdella voitolla

03.10.2020

B-tytöt avasivat kilpasarjan pelaamalla PSS Mustaa sekä Lahden Pelicansia vastaan.

Tuomisina oli Tikkurilan peleistä kaksi voittoa, joista ensimmäinen ei ollut meiltä vahvin mahdollinen esitys.

PSS Musta – B-tytöt

Ensimmäisessä pelissä kohtasimme PSS:n joukkueen ja ensimmäisen erän ainoasta tilastoidusta tapahtumasta vastasi Elsa, joka sai Henkalta syötön ja veti tarkan sekä matalan vedon aivan takatolpan juureen, kun peliä oli pelattu 3.18.

Toisessa erässä päästimme PSS:n tasoittamaan ajassa 21.36 kun pallo annettiin keskeltä laidalle juosseelle pelaajalle, jonka veto painui Ellan maalin takanurkkaan. Tämän jälkeen toisessa erässä tehtiin maaleja vain Vantaan toimesta. 2-1 maalissa Emppu antoi pallon Millalle jonka veto meni maaliin vajaan 24 minuutin pelaamisen jälkeen. Vantaan kolmas maali tehtiin ajassa 24.22. Saga malttoi antaa pallon taakse Eeville jonka hyvä veto lähti kohti maskia (hyvä maski) ja painui vastustajan maaliin. Neljännessä maalissa pallo karvattiin hyvin vastustajalta maalin takana josta Elsa toimitti pallon nopeasti maalille nousseelle Henkalle. Henkka pamautti pallon läheltä sisään. Erän viimeinen merkintä oli Vantaan 5-1 maali jonka teki Elsa hienon yhdistelmän päätteeksi jälleen matalalla vedolla. Hyvän etuviistoon annetun syötön takana oli Empun hyvä oivallus.

Kolmas erä alkoi hyvin, kun Vantaa lisäsi johdokseen 6-1. Tässä tilanteessa Elsa voitti kaksinkamppailun ja sysäsi pallon Empulle, joka viimeisteli Vantaan maalin lähietäisyydeltä ajassa 36.35. Tämän maalin jälkeen Vantaan ilmeisesti luuli pelin olevan ohi ja päästi käsittämättömästi reilun neljän minuutin aikana 3 maalia. 6-2 maalissa pääsi vastustaja helpohkosi pakkimme ohi laidassa ja eteni maalille jossa veto meni Ellan kautta maaliin. Seuraavassa takaiskumaalissa vei pakkimme palloa hieman turhaakin oman maalimme taakse jossa pallo karvattiin vastustajalle. Lepsuilu maalillamme johti tasoitusmaaliin joka väsätttiin lähietäisyydeltä (muistetaan ottaa vastustaja aina maalin puolelta!). Erän viimeisessä maalissa vastustaja pääsi irtautumaan pitkästä avauksesta maalipaikkaan. Loppunumerot siis näin Vantaalle 6-4.

B-tytöt – Pelicans SB

Toisessa pelissä Vantaa olikin sitten matkassa paremmalla asenteella ja pelasi selvästi aikaisempaa tarkemmin. Peli alkoi lupaavasti kun Norppa veti pallon ylärimaan josta paikalle hanakasti rynnännyt Pinja painoi kimmokkeen luukulta sisään. Pinjan maali tehtiin ajassa 1.36. Kuten edellisessäkin pelissä päästivät B-tytöt vastustajan tasoihin vain vajaat kaksi minuuttia omasta johtomaalista. Vastustaja päästettiin vastahyökkäykseen joka päättyi takapeltiin suunnattuun laukaukseen. Erässä tarjottiin Vantaalle vielä ylivoima, mutta tilannetta ei oikein pääty hyödyntämään. Ajassa 10.26 antoi Pinja pallon laidasta takaviistoon Norpalle joka ei aikaillut vaan täräytti pallon suoraan syötöstä Pelicansin maaliin vieden näin Vantaan 2-1 johtoon. Vain 16 sekuntia edellisestä maalista ja Vantaa oli 3-1 johdossa. Henkka antoi maalin läheisyydessä pienen poikittaisen noston maalin takanurkalle josta Elsa viimeisteli 3-1 johdon.

Toinen erä alkoi lupaavasti, kun Pinja veivasi pallon rystyltä sisään Norpan hyvästä sivusta ja maalin takaa lähteneestä syötöstä vain reilun minuutin pelaamisen jälkeen. Vastustaja pääsi kaventamaan pelin lukemiin 4-2 pienen herpaantumisen johdosta. Emme saaneet vastustajan syöksyä maalille katki paristakaan paikasta ja pallo päätyi maalillemme josta se useiden pomppujen kautta löysi tiensä jotenkin maaliimme. Hienoa oli se, että Vantaa ei ollut kavennusmaalista moksiskaan vaan jatkoi läpi pelin ollutta hyvää syöttöpeliään. Tulosta tuli ajassa 23.08 Eevin vedon jälkeisestä reboundista jonka Pinja sysäsi sisään, tilanne nyt 5-2. Ajassa 28.15 pallo pelattiin syöttörallin jälkeen laitaan Elsalle jolta lähti välitön syöttö keskelle tulleelle Empulle. Empun ylös suuntautunut veto vei B-tytöt 6-2 johtoon. Illan viimeinen maalin oli sekin Vantaan tekemä ja syntyi jälleen useiden hyvien syöttöjen jälkeen. Lidi antoi pallon laitaan Henkalle joka pääsi pamauttamaan hyvän vedon sisään etuylänurkasta sinetöiden Vantaan voittolukemiksi 7-2.

Vantaan pelissä oli tänään paljon hyviä elementtejä ja varsinkin viimeisen pelin lukuisat syöttörallit ja rauhallinen pallon siirtely oli BiancoNero kannattajille mukavaa katsottavaa. Isoin ongelma tänään oli pelimme sulaminen PSS ottelun 6-1 tilanteessa. Vastaavaa ei saisi enää tapahtua ja meidän täytyy osata keskittyä paremmin johtoaseman jäädyttämiseen. Ensimmäisessä pelissä korostui myös pallojen pomppiminen lavoistamme joka omalta osaltaan vaikeutti sujuvaa palaamista. Joukkueemme on myös niin kokenut, että pelaajiemme tulee ymmärtää se, että reunasta 20-30 asteen kulmasta lähteneet vedot joissa ei ole maskia, torjutaan poikkeuksetta. Monesti pienestä kulmasta lähtenyttä vetoa parempi ratkaisu on pitää pallo omalla joukkueella ja katsoa olisiko syöttö parempi vaihtoehto.

Onnittelut Roosalle, joka pelasi tänään ensimmäisiä virallisia B-tyttöjen pelejään erittäin ennakkoluulottomasti. Erityiskiitos kuuluu tänään Aadalle, joka tuli varaveskariksemme näihin peleihin. Erityisen ylpeä sietää olla myös joukkueen ja BiancoNero kannattajien kasvomaskikurista, kiitos siitä ihan jokaiselle!

#salibandy #btytöt #tyttösalibandy #promonafinlandoy #hellapoliisi #käpygrilli #ndttukku #meidänjengi #sbvantaa