B-tytöt HämeCupissa

20.09.2020

B-tytöt valmistautuivat lokakuussa alkavaan kauteen pelaamalla 4 peliä Hämeenlinnassa.

Valmennuksella ei ollut käytettävissään flunssassa olleita Karkkia, Millaa, Susaa sekä selkävaivaista Emmiä. Lohkossamme oli Karhujen lisäksi kaksi SM-sarjan joukkuetta eli Häme Stars ja PSS.

Ensimmäisessä aamupelissä kohdattiin Porilainen FBT Karhut ja tämän pelin voi todeta lievästi sanottuna olleen kaksijakoisen. Vantaa sai ajassa 3.08 ylivoiman joka hyödynnettiin kun Eevi antoi pallon Empulle poikki kentän ja Emppu veti syötöstä matalan kudin takanurkkaan. Vastustaja tasoitti pelin tilanteessa jossa Vantaa nysväsi omalla alueellaan menettäen lopulta pallon. Vastustaja harhautti veskarimme sivuun ja tasoitti lukemiksi 1-1 ajassa 10.36. Karhut siirtyivät 2-1 johtoon kun hyökkäyksessä annettiin huolimaton poikittainen syöttö joka päätyi vastustajan hyökkääjälle. Tilanteesta käynnistynyt vastahyökkäys päättyi taka-alanurkkaan suunnattuun vetoon vain kaksi minuuttia edellisestä maalista. Vastustaja päästettiin vielä erässä kiusallisesti 3-1 johtoon vain 17 sekuntia edellisestä (2-1) maalista. Oman passiivisen pelaamisen seurauksena pääsi vastustaja kehittelemään tilanteen maalille joka päättyi pelaajasta maaliin kimmonneeseen palloon.

Toisessa erässä peli näytti ratkeavan käsittämättömän hengettömään 1 minuutin ja yhden sekunnin jaksoon jolloin päästimme vastustajan tekemään kolme maalia. Ensimmäinen tehtiin heti aloituksesta jossa pallo pelattiin puolustusalueellemme jossa emme menneet tilanteeseen vaadittavalla sykkeellä. 4-1 maali syntyi vain 4 sekuntia aloituksesta. Seuraavassa vaihdossa emme saaneet mitenkään rikottua vastustajan peliä jonka seurauksena pallo vedettiin kaukovedolla Martsan taakse vain 35 sekuntia erän alusta. Ajassa 16.01 menetimme jälleen pallon vaarallisesti josta seurauksena ylös suuntautunut veto ja jo lohduttomat 6-1 numerot.

Käsittämättömän hengettömän ja luvalla sanottuna kuraisen alun jälkeen esittivät B-tytöt yhtä käsittämättömän nousun joka johti pelin viimeiseen ja tilanteen tasoittaneeseen 6-6 maaliin. Ajassa 17.31 antoi Lidi kentän nurkasta hienon syötön keskelle Emmylle jolta lähti heti matala veto kaventaen tilanteeksi 6-2. Vantaa loi kuuden pelatun minuutin jälkeen Karhujen maalille hirveän hässäkän jossa Essi ehti ensimmäisenä pomppivaan palloon ja sai kääntövedolla pallon veskarin alta maaliin. Tähän 6-3 kavennukseen merkattiin syöttäjäksi Emmy. Ajassa 22.52 nousi Saga nurkasta vedolle ja pamautti kovan vedon putken alle. Syöttäjäksi 6-4 maaliin merkattiin Lidi. Peliä oli pelattu 24.06 kun Vantaa esitti hienon syöttökombon jossa viimeisen syötön antoi Emppu ja pallon ohjasi luukulta sisään Elsa. Hyvä nousumme meinasi kaatua ajassa 25.49 annettuu rankkariin, mutta maalille tilanteessa 5-1 vaihdettu Ella nollasi tämä  rankkarin hienosti pohjustaen näin Vantaan mahdollisuuden nousta pelissä tasoihin. Henkka tasoitti pelin läheltä tehdyllä maalilla johon syötön antoi Saga  vain 30 sekuntia rankkarista ja näin tapahtumarikas mutta virheitä täynnä ollut peli päättyi tasalukemiin 6-6.

Päivän toiseen otteluun Häme Starsin Mustaa joukkuetta vastaan odotettiin Vantaalta parempaa keskittymistä ja tiukempaa asennetta. Ensimmäinen erä olikin tiukkaa taistelua ja peli näytti aamupeliä huomattavasti paremmalta. Erä oli maaliton ja tiukka vääntö jatkui toisessa erässä. Valitettavasti verkko soi omassa päädyssämme ajassa 19.29. Tässä tilanteessa menetimme pallon hyökkäysalueen laidassa ja vastustaja pääsi etenemään laitaa pitkin. Pakkimme joutui 2 v 1 tilanteeseen ja lähti kohti laidalta noussutta pelaajaa joka syötti pallon pakkimme ohi keskellä olleelle vastustajalle jolla oli helppo työ sijoittaa pallo maalilla olleen Ellan ohitse. Ajassa 20.40 saimme mahdollisuuden pelata ylivoimalla kun Pinjaa rikottiin, valitettavasti ylivoima ei tuottanut tulosta.

Peliä oli pelattu 22.50 kun annoimme heikon avauksen keskelle jonka vastustaja hyödynsi välittömästi vetämällä pallon Ellan torjunnan kautta maaliin (tilanne 2-0). Pelin loppunumerot 3-0 tekaistiin oikeastaan samalla tavalla kuin 1-0 maalikin eli vastustaja päästettiin laidasta läpi ja pakkimme ryntäsi paikkaamaan  2 v 1 tilannetta ehkäpä hieman turhankin innokkaasti. Seurauksena oli se, että pakkimme pelattiin tilanteesta pois yhdellä keskelle annetulla vapauttavalla syötöllä.

Pelinä Häme Stars peli oli edellistä peliä parempi, mutta pienet virheemme yhdistettynä hukattuihin tilanteisiin antoivat vastustajalle avaimet voittoon.

Seuraava peli Porvoon tyttöjä vastaan oli valitettavasti ohi jo viidessä minuutissa. Vantaa päästi ensimmäisen maalin ajassa 2.01 vastustajan pakin avatessa pitkän puolustusalueelta läheteneen syötön joka pomppasi ennen maaliamme. Tämä pallo ohjattiin maaliin Martsan maalin luukulta. Tämä syöttö oli hyvä esimerkki Vantaan pakeille siitä, että pitkilläkin ja nostetuilla avauksilla saadaan aikaiseksi vaarallisia tilanteita kunhan joku on menossa kohti maalia tai masikissa maalilla.Peliä oli punnerrettuna 4.43 kun annoimme omalla alueellamme aivan liikaa tilaa vastustajille. Melko keskeltä vetosektoria lähtenyt lähiveto suuntautui ylös ja vei vastustajan 2-0 johtoon. Seuraavaksi syyllistyimme samaan virheeseen kuin monesti aikaisemmin. Vantaalla oli keskiviivan tuntumassa oma vapari ja kaksi pakkiamme asettuivat liian lähekkäin toisiaan. Heikko siirto vaparista käytännössä ”suolasi” toisen pakkimme jonka kimppuun vastustaja hyökkäsi välittömästi. Tilanteesta syntyi heti läpiajo joka päättyi 3-0 maaliin. Omat vaparimme eivät oikeasti voi olla vastustajalle potentiaalisia maalitekotilaisuuksia….

Toisessa erässä vastustaja teki vaparista 4-0 maalin 27 minuutin pelamisen jälkeen. Vaparissa pallo annettin sivuun ja vedettiin laadukkaalla vedolla pömpelin perukoille. Vantaan peitto vaparissa ei ollut ehkä paras mahdollinen mutta maali oli osoitus siitä miten hyökkäyspään vaparit tulisi hyödyntää. Kun peliä oli pelaamatta 15 sekuntia katkaisi Saga vastustajan syötön ja veti heti pallon takaylänurkkaan. Pöytäkirjaan merkittiin loppulukemiksi 4-1 porvoolaisille.

Jos Vantaa olisi tehnyt yhden maalin enemmän tai päästänyt yhden maalin vähemmän olisimme pelanneet sijoituksista 5-6. Pitkän päivän viimeinen peli oli Jyväskyläläistä 02 joukkuetta vastaan sijoituksista 7-8. Tämä peli oli Vantaan koko turnauksen paras. Tytöt olivat energisiä, pelasivat kaikki tilanteet tarkasti loppuun ja eivät juuri tehneet virheitä. Martsakin oli hyvässä vireessä ja peli kulki hienokseltaan Vantaan komennossa. Pelin ratkaisutta 1-0 maalia saatiin kuitenkin odottaa melkein toisen erän loppuun asti. Pinja ryösti pallon itselleen maalin takana ja nousi luukulle. Hyvä ja matala rystyveivaus painui taka-alanurkkaan ajassa 26.53, maaliin ei syöttäjää. Nyt Vantaa puolusti maalin jälkeen tarkasti eikä lopussa kuudella pelaajalla maalia yrittäneet vastustajat pystyneet kaventamaan peliä ja näin voitto B-tytöille luvuin 1-0.

Mikäli tyttöjemme asenne ja intensiteetti olisivat olleet kuten viimeisessä pelissä, olisivat ainakin Karhut ja Häme Stars -ottelut voineet päättyä toisinkin. Hienoa oli se, miten nousimme toivottomasta takaa-ajoasemasta Karhuja vastaan ja miten pelasimme viimeisen pelin. Hieman ikävää on se, että tunnumme vielä toistavan virheitämme (omat vaparit, sijoittuminen, syöttöjen odottelu seisovin jaloin, pallojen vastaanottamiseen menee aikaa ja syöttöjen tarkkuudessa on parantamisen varaa).

Kausi alkaa lokakuun alussa ja meillä on aikaa saada kuviomme kuntoon. On perusteltua väittää, että emme ole koskaan olleet näin hyvin valmistautuneet alkavaan kauteen.

Erikoiskiitokset menevät tänään opetustointa (matikka & fysiikka) harjoittaneelle Kallelle sekä kahteen peliin lyhyellä varotusajalla tulleelle Lillille joka paikasi migreenin kanssa paininutta Wilmaa.

Kiitokset myös Häme Starsille turnauksen järjestämisestä, puitteet olivat loistavat.

#salibandy #tyttösalibandy #meidänjengi #sbvantaa #promonafinlandoy #promona #ndttukku #käpygrilli #hellapoliisi