B-tytöt harkkapeleissä Lempäälässä

13.06.2020

B-tytöt päättivät rankan harjoitusviikon kahdella Classicin joukkuetta vastaan pelatulla harjoituspelillä. Classicin keskeytyshetkellä SM-sarjassa kolmantena ollut joukkue tiedettiin osaavaksi joukkueeksi ja siksi hyväksi harjoitusvastustajaksi. Lempäälän Ideaparkissa pelattujen otteluiden välissä oli n. tunti ja odotuksena oli se, että Vantaan tytöt olisivat ainakin viimeisessä pelissä jo hiukan väsyneitä.

Ensimmäisessä pelissä (kuten toisessakin) pallovarma vastustaja piti palloa hallussaan, mutta Vantaan tytöt peittivät hyvin maalintekopaikkoja ja yllättäen ensimmmäinen tilastomerkintä tuli B-tytöille. Ensimmäisen pelinsä Vantaan joukkueessa pelannut Pinja antoi pallon takaviistoon Empulle joka veti tarkan takanurkkaan suuntautuneen kudin maaliin ajassa 12.30.

Toisessa erässä vastustajan hallinta jatkui, mutta Vantaa jatkoi vetopaikkojen peittämistä ja kun molemmat pelit erinomaisesti pelannut Martsa hoiti läpi päästetyt vedot mallikkaasti , tuli ensimmäinen takaisku vasta erän loppupuolella. Tässä maalissa pallo liikutettiin nopeasti reunasta vetopaikalle ja välittömällä vedolla ylänurkkaan. Pari minuuttia 1-1 tasoitusmaalista ja Vantaa antoi harmillisesti vastustajalle vetopaikan syöttämällä puolustuksesta pallon keskelle vetosektorille vastustajan pelaajalle. Takaylänurkkaan suuntatunut veto vei Classicin 2-1 johtoon.

Kolmannessa erässä Vantaan keskittyminen herpaantui muutamia kertoja. Reilun 7 minuutin pelaamisen jälkeen keskittyi pakkimme katseellaan vain palloon ja vastustaja hiipi pakkimme selän takaa luukulle tulleeseen syöttöön ja tekaisi 3-1 maalin. Vantaa pääsi kaventamaan nelisen minuuttia vastustajan maalista kun Nora avasi keskelle pitkän avauksen jonka perään Pinja polki hurjaa vauhtia. Pinjan läpiajosta tekemä maali kavensi pelin tilanteeksi 3-2. Vantaalla oli tämän maalin jälkeen muutama tolppakin, mutta valitettavasti vastustaja oli viimestelyssään parempi ja lisäsi maalitiliään nopeasti maalimme jälkeen. Tässä maalissa Vantaa pakki jäi hieman paikoilleen eikä mennyt riittävän nopeasti peittämään vastustajan ylös noussutta pelaajaa. 2 v1 tilanne päättyi tarkkaan takanurkalle annettuun syöttöön joka laitettiin käytännössä sisään tyhjään maaliin. Classicin seuraavassa maalissa hyökkääjämme yritti peittää ja häiritä laidasta keskelle vetopaikkaan kaartanutta vastustajaa, mutta kämmenpuoli jäi hieman vapaaksi ja matala veto painui tolpan juureen vieden vastustajan 5-2 johtoon. Pelin viimeinen ja siis 6-2 maali tehtiin maalin takaa läheteneestä ja tolppamme juuresta kuljetetusta juoksusta läheltä melkein maalin kattoon. Näitä tilanteita puolustuksessamme tuli hieman liikaa, vastustajaa ei saa päästä nousemaan maalin takaa pakin ja tolpan välistä vetopaikalle.

Tunnin odottelun jälkeen aloitettiin toinen peli ja Classic hallitsi palloa tässäkin pelissä. Ensimmäisessä erässä Vantaa päästi kaksi maalia. Näistä ensimmäisessä vastustaja kaarsi laidasta vetopaikalle ja veti pallon maalin yläpeltiin, toisessa maalissa Vantaa kenttämuodostelma hajosi kun osa porukasta otti vastustajaa ylhäältä ja pakit olivat vastaavasti alhaalla odottelemassa hyökkäystä. Vastustaja tuli nopeasti vetopaikalle muutamilla avaavilla syötöillä ja tekaisi maalin hieman vajaan 13 minuutin pelaamisen jälkeen. Aivan erän loppusekunneilla Pinjaa rikottiin jäähyn arvoisesti ja seuraava erän alku päästiin pelaamaan ylivoimaa.

Toisen erän alun ylivoima ei oikein lähtenyt käyntiin ja tilaisuus kavennukseen  menetettiin. Ajassa 22.23 yritti hyökkääjämme oman päämme laitakahinassa syöttöä vierellä olleelle palaajallemme. Valitettavasti poikittainen syöttö päätyi suoraan vastustajalle joka hyödynsi tilanteen ja lisäsi Classicin johdoksi nyt 3-0. Noin erän yhdeksännellä minuutilla päästettiin vastustaja jälleen maalin takaa tilanteeseen joka hyödynnettiin tehokkaasti läheltä survomalla pallo maaliin kimmokkeen kautta.  Vantaan tyttöjen kavennus syntyi Essin vaparista antamasta nopeasta etuviistoon annetusta syötöstä jonka Emmy suti matalana sisään, tilanne oli siis nyt 4-1.

Kolmannessa erässä (kuten edellisessäkin pelissä) Vantaan tytöt väsyivät ja kuten usein näissä tilanteissa kärsi pelaajiemme keskittyminen. Classic latoi viimeisessä erässä vielä neljä maalia. Yhdessä maaleista hyökkääjämme ei tullut riittävän ripeästi vastaan pakin avaussyöttä ja syötön katkaissut vastustaja hyödynsi heti tilanteen. Viimeisessä maalissa vastustajalla oli myös onneakin mukana kun pallo päätyi pakkimme jalasta korkeana kimmokkeen maaliin. Pelin loppulukemat olivat siis 8-1 Classicille. Ottaen huomioon sen, että viimeinen pelimme oli maaliskuun alussa ja pallollisia harjoituksia on takana vasta muutama, ei joukkueemme suoritus ollut mitenkään heikko. Rutinoidumpi vastustajamme oli parempi pallon hallinnassa ja vei nimiinsä useammin kaksinkamppailuita kuin Vantaan tytöt. Vantaan heikompi juoksukunto näkyi molempien pelien kolmansien erien päästettyjen maalien määrässä.

Hyvää peleissä oli asenteemme ja työmoraali. Annoimme kuitenkin liian usein vastustajalle vetopaikkoihin puolustuksen avaavia syöttöjä joista ainakin kahdesta rokotettiin heti. Päästimme myös turhan usein vastustajan pelaajia nousemaan maalin takaa ja oman maalimme juuresta vetopaikoille. Joukkueen pelaajien välisien etäisyyksien pitää olla myös riittävän tiiviitä ja tyttöjen tulee puhua sekä ohjata toisiaan enemmän.

Tämän päivän eritysmaininta menee nilkkavammaiselle Klenkka-Wilmalle joka vammastaan huolimatta tuli Lempäälään asti tukemaan ja kannustamaan joukkuettaan. Pinjalle myös onnittelut ensimmäisistä peleistä ja pisteistä SB Vantaan pelipaidassa. Classicin joukkueelle kiitos harkkapelijärjestelyistä hienoihin puitteisiin ja hyvistä peleistä.