B-tytöt jatkavat vahvasti sarjakärjessä

25.01.2020

B-tytöt kohtasivat lauantaina Askolassa GrIFK:n sekä Ervi Akatemian joukkueet. Aamun pelit ovat suurella todennäköisyydellä olleet joukkueeltamme tahmeita eikä tämänkään aamun ensimmäinen peli ollut todellakaan poikkeus.

Ensimmäisessä pelissä kohdattu Granin joukkue oli koko pelin hieman verkkaista Vantaan joukkuetta terävämpi ja Martsan hyvät torjunnat pitivät joukkueemme pelissä tärkeillä hetkillä. Ajassa 3.25 sai Vantaa kentän laidalta vaparin jonka Eevi antoi lyhyenä Sagalle. Saga kaarsi palloa suojaten vetopaikalle ja täräytti pallon takanurkkaan. Kun peliä on tahkottu lähes kuusi minuuttia tuli Vantaalle vaihteeksi hieman keskittymätön vaihe. Tuomarin mukaan Sara oli puolustuksessa liian lähellä vaparia ja peli jatkui siirretyllä rangaistuksella. Molemmat pakkimme eivät ottaneet tilannetta riittävän terävästi ja vastustaja pääsi ujuttamaan pallon Martsan alta maaliin aivan liian läheltä maaliamme.  Vantaan 2-1 maalin esityön eki Emppu pitkällä vetoon päättyneellä juoksullaan. Empun vedon kimmokkeen iski maaliin tänään hyviä syöttöjä jaellut Elsa ajassa 9.24. Erätauolle mentiin Vantaan johtaessa 3-1.  Tässä maalissa Henkka syötti fiksusti pallon keskellä hyvässä vauhdissa olleelle Siirille, joka veti keskeltä kovan vedon aivan maalin ylänurkkaan.

Toisessa erässä alkoi ottelun rehellisesti sanoen epäjohdonmukaisesti toiminut tuomarikaksikko ottaa turhankin isoa roolia. Tuomarointi ei ole todellakaan salibandyn kaltaisessa lajissa maailman helpoimpia tehtäviä, mutta epäjohdonmukainen tuomitseminen aiheuttaa sen, että pelaajille ei ole täysin selvillä se miten peliä ohjataan. Ajassa 19.34 lähetti ottelun miespuolinen tuomari valmentajamme jäähylle koska tämä oli hänen mielestään huudellut tuomarille. Kovaäänisen valmennuksen ääni olisi kyllä kuulunut katsomoonkin jos huutelua olisi tapahtunut. Tuomarin päätös herätti ihmetystä myös toimitsijapöydässä. Kun tuomari ei edes varmistanut kuka väitetty huutelija oli, merkattiin jäähy aluksi väärälle henkilölle. Kiusallista oli se, että tämän jäähyn aikana pääsi vastustaja pamauttamaan taitavasti pallon maalin takanurkkaan ja kaventamaan näin tilanteeksi 3-2.

Kolmannessa erässä Vantaalle tuomittiin kaksi jäähyä, joista molemmat olivat BiancoNero-kannattajien mielestä hieman turhia. Ensimmäisenä lähetettiin jäähylle Siiri mailan nostamisesta tilanteessa jossa Siiri kuljetti palloa kohti vastustajan maalia eli vastustajan mailan nostaminen olisi ollut tilanteessa vaikeaa. Toisen jäähyn kärsi Emmi tilanteesta jossa oikea tuomio olisi ollut vapari vastustajille. Näin ainakin sen linjan mukaan miten Vantaalle oli vihelletty aikaisemmin vapareita mm. läpimurtoon pääsemässä olleen Henkan kaatamisesta. Vantaa kesti molemmat jäähyt ja teki myös kolmannen erän ainoan maalin. Tässä tilanteessa Emmi sai pallon itselleen ja syötti pallon reunaan liikkuneelle Essille. Essin hyvä poikittainen luukulle annettu syöttö osui sopivasti Nellille, joka teki läheltä ajassa 38.42 pelin loppuluvuiksi 4-2.

Tässä pelissä vastustaja oli todellakin paremmalla liikkeellä pelissä eikä Vantaa oikein osannut purkaa painetta puolustuksestansa. Vaikka tuomarityöskentely ei tällä kertaa ollut totutun tasaista ja laadukasta, ei se missään nimessä aiheuttanut B-tytöille nyt kuvattuja vaikeuksia, vaan ne olivat lähtöisin joukkueesta itsestään.

Toisessa ottelussa Vantaa kohtasi Ervin joukkueen ja tässä pelissä oli joukkueemme paljon paremmassa vireessä. Vantaa piti pelin alkua hallinnassaan, mutta joutui 0-1 tappiolle tilanteessa jossa palloa ei olisi pitänyt yrittää ottaa haltuun mailalla maalimme edessä vaan potkaista pallo pois alueelta. Tämän seurauksena Erville tuli läheltä vetopaikka joka hyödynnettiin välittömästi ylänurkkavedolla. Vantaa tuli kuitenkin tasoihin ajassa 6.32. Elsa syötti reunaan Sagalle jolta lähti tiukka veto hyvältä vetopaikalta. Vantaa sai tehtyä vielä 2-1 johtomaalin ennen erätaukoa. Vantaa malttoi kierrättää palloa rauhallisesti puolustuksen kautta ja Lidi antoi poikittaisen syötön Noralle. Nora eteni hieman ja veti pallon Ervin maalin takanurkkaan ja näin erätauolle mentiin 2-1 lukemista.

Toisessa erässä Vantaa pääsi tekemään kolme perättäistä maalia. Ajassa 15.25 syötti Sara pallon Elsalle omalla kenttäpuoliskolla. Elsa vain juoksi estelyistä huolimatta kohti maalia ja veti matalan vedon etualanurkkaan. Seuraavaksi edellisessäkin pelissä tuominnut kaksikko lähetti Norpan jäähylle tilanteessa joka näytti lähinnä vaparin arvoiselta ja jossa -luonnollisesti mustavalkoisin silmin -tilannetta katsonut Vantaan tukijoukko odotti vastustajalle jäähyä maasta pelaamisesta. Vantaa kesti hyvin jäähyn ja lisäsi johtoaan kun peli oli edennyt 22 minuuttia. Elsa antoi näppärän syötön pakin paikalta nousseelle Saralle jolta lähtenyt tarkka veto meni sisään takaylänurkasta. Tilanne siis nyt 4-1. Erän viimeisessä maalissa Nelli syötti keskelle Essille joka viimeisteli tilanteeksi 5-1 juuri ennen erän loppua.

Kolmannessa erässä Vantaa lisäsi johtoaan, kun erää oli pelattu hieman yli 4 minuuttia. Essi antoi maalille rystysyötön jonka Elsa hyödynsi nostamalla pallon läheltä maaliin ja vieden Vantaan 6-1 johtoon. Tässä vaiheessa Vantaa ilmeisesti oletti pelin jo ratkenneen ja antoi keskittymisensä herpaantua. Ervin 6-2 maalissa oli toki myös mukana hieman huonoa onnea kun vetoa peittämään mennyt hyökkääjämme sai mailansa vedon eteen hiljentäen vedon voimaa ja muuttaen sen suuntaa. Pallo kimpoili pelaajista maalille josta se löysi tiensä Martsan taakse. Kun Ervi oli nyt alkuun päässyt teki se nopeasti aikalisänsä jälkeen 6-3 maalin. Tässä maalissa ei luukulla ollut puolustajamme reagoinut riittävän äkäisesti maalin nurkalla olleeseen irtopalloon antaen näin vastustajalle mahdollisuuden sysätä pallo takanurkalta maaliin. Ajassa 37.51 tuomittiin Erville jäähy jonka aikana Vantaa pyöritti pariin peliin parasta ylivoimaansa vaikka maalia ei saatukaan aikaiseksi. Ylivoiman aikana pallo pelattiin kerran jopa neliön keskelle vetopaikalle. Ajassa 40.16 Vantaa lopulta ratkaisi pelin. Elsa antoi syötön vedolle nousseelle Lidille, joka veti pienoisen ruuhkan takaa pallon siististi maalin takaylänurkkaan ja näin pelitilanteeksi 7-3. Illan viimeisessä ja 8-3 maalissa Norppa pelasi pallon rauhallisesti etuviistoon Sagalle jolta lähti tulinen kuti matalana maalin nurkkaan. Erässä tuomittiin Vantaalle vielä jäähy tilanteesta jossa palloa suojaavaa Noraa työnnetiin selkään. Pienoisen ihmetyksen aihe oli tilanteesta Noralle tuomittu jäähy  jonka Vantaa kuitenkin tappoi tehokkaasti.

Hyvää lauantain tekemisessä oli täysi pistepotti.  Hienoa oli myöskin hyökkäyspeli, joka oli varsinkin toisessa pelissä liikkuvaa ja tilanteita luovaa. Vantaa oli molemmissa peleissä myös vahva vastustajien maalin läheisyydessä. Martsa maalilla esiintyi myös todella vahvasti. Positiivista oli sekin, että kaikki kentälliset tekivät pisteitä, tällä kertaa 12 pelaajaa merkkautti itselleen pisteitä Puolustusasenteessamme ja terävyydessämme oli parannettavaa varsinkin ensimmäisessä pelissä. Meillä oli Grania vastaan yllättäviä vaikeuksia purkaa vastustajan luomaa painetta ja prässin purkamista on hyvä opetella tulevissa peleissä.