19.01.2020

Joulutauon jälkeen lauantaiaamuna P07 Red matkasi Porvooseen pelaamaan D1:n alinta haastajajatkosarjaa, jossa vastaan asettui saman seuran P06 White ja vastuujoukkue PSS Keltainen .

Päivän ensimmäiset pelit alkoivat klo 8, mutta onneksi Redin peli oli vasta klo 11.

SB Vantaa P06 White - Red 6-2

red_300px.jpgEnsimmäisen pelin Red aloitti pelaamalla kontrolloidusti. 06 White meni kuitenkin jo reilun kahden minuutin jälkeen johtoon, jonka Red tasoitti pari minuuttia myöhemmin Aleksien toimesta. Erän puolen välin jälkeen White teki kuitenkin toisen maalin ja näin erätauolle mentiin Whiten johtaessa 2-1.

Toisen erän alkuminuuteilla Red pääsi kokeileman ylivoimaa. Ylivoiman lopussa Red tasoitti pelin hyvin pyörineen ylivoiman tuloksena.

Toinen erä, kuten kolmaskin, oli aika tasaista vääntöä. White onnistui maalin teossa paremmin Redin muutamien pienten virheiden avittamana ja toisen erän jälkeen peli oli 4-2 Whitelle.

Kolmannessa erässä haluttiin innokkaasti tehdä maaleja ja näin saatiin hyviä hyökkäyksiä aikaiseksi ja vetoja Whiten maalille. Innokas hyökkääminen kuitenkin osittain kostautui, kun monesti  menetettiin pallo ja White pääsi ylivoimalla hyökkäämään. White teki kolmannessa erässä pari maalia ja vei ottelun 6-2.

Maalivahtien torjunnat kertovat, että ottelu oli aika tasainen. Kolmannessa erässä torjuntojenkin osalta kääntyi hieman Whiten hallintaan.

Vaikka ottelu hävittiin neljällä maalilla, oli ottelussa taistelua ja halua näyttää.

Red - PSS Keltainen 2-6

Toinen ottelu oli kotijoukkue PSS:ää vastaan. Syksyllä pelatun ottelun PSS voitti muutamalla maalilla, joten nyt oli siis revanssin paikka.

Ottelun alku jo näytti, mihin ottelu kääntyy. PSS liikutti palloa hyvin ja taitoa joukkueesta löytyi. PSS teki joka erässä kaksi maalia.

Red teki ottelun kolmannessa erässä kaksi maalia ja näin saatiin kaunisteltua vähän lukemia.

PSS onnistui viimeistelyissä paremmin ja Redin ensimmäisen ottelun "virheet" toistuivat.

Maalivahtien torjunnat menivät aika tasan. Kolmannessa erässä näkyi Redin pelin puolustuksen parantuminen ja myös maltti. Tällä kertaa kotiin lähdettiin ilman pisteitä.

--------

Sunnuntaina pelattiin kahdella peliryhmällä samaan aikaan, Whiten kanssa D2 alinta- ja Blackin kanssa D2 ylintä haastajajatkosarjaa. Pitkälle ei tarvinnut lähteä pelireissuille, sillä White pelasi Tiger Sport areenalla ja Black Campo centerissä.

Whiten kevään ensimmäiset vastustajat olivat joukkueelle uusia tuttavuuksia. Nouseva Laaka saaapui vieraaksi Järvenpäästä ja yhdistelmäjoukkue Light Iron / PSS idän suunnasta Porvoo-Pornainen akselilta.

NouLa - White 3-4

Joukkue kokoontui tuntia ennen peliä alkuverryttelyyn, jossa jokainen poika saatiin hereille. Varusteiden vaihto tapahtui lähes saunamaisissa olosuhteissa Tiger Sportin yläkerran pukuhuoneissa.

Päivän teema oli samanlainen molemmissa peleissä, eli puolustuksen kautta lähdettiin hakemaan sarjapisteitä.

Ensimmäisessä pelissä White oli hienokseltaan niskan päällä koko pelin ajan, pois lukien muutamia hetkiä 2. erän loppupuolella. Tiivis viisikkopuolustus piti vastustajan poissa parhailta maalintekopaikoilta ja vastahyökkäyksiin käännyttiin terävästi. Keskialueen ylityksessä oli aika-ajoin haasteita. Välillä turvauduttiin yksin kuljettamiseen, jolloin useasti pallo jäi vastustajalle keskialueella, josta vastustaja käänsi tilanteet vaarallisiksi vastahyökkäyksiksi. Erätauoilla valmennus painotti keskialueen ylittämistä pitkillä syötöillä, jolloin saatiinkin palloa pelattua vastustajan kulmiin ja sieltä toimitettiin pelivälinettä suoraan maalille tai pakeille. Kuskin paikalla pysyttiin koko pelinajan, joten ansaittu voitto.

White - Light Iron/PSS III 7-3

Toiseen peliin lähdettiin samalla reseptillä kuin ensimmäiseen peliin. Vastustajasta ei ollut sen enempää ennakkotietoa kuin edellisestäkään, joten suuriin muutoksiin ei ollut tarvetta. Pientä hienosäätöä tehtiin kuitenkin pelipaikkoihin, jotta pojat olisivat hereillä alusta asti.

No, peli lähti käyntiin hieman sekasortoisissa merkeissä ja vastustaja kuittasi johtotilanteeksi heti pelin alussa. Tästä rutinoitunut White kuitenkin kampesi nopeasti itsensä takaisin peliin tasoittamalla ottelun melko pian. Tämän jälkeen maalinteossa onnistuttiin tasaiseen tahtiin ja puolustuspelaaminen koko viisikolla saatiin hyvin toimimaan valmentajien ohjeistuksilla. Joukkueena pelattiin todella hyvin ja kurinalaisesti pelin toista erää lukuun ottamatta. Hyökkäysalueella oltiin jatkuvasti vaarallisia, josta palkinnoksi tuli 7 tehtyä maalia. Tässäkin pelissä Whiten heikoimmat hetket tulivat 2. erän loppupuolella. Data-analysointi suoritetaan myöhemmin salibandyprofessorin johdolla, jotta pääsemme jatkossa eroon 2. erän nukahduksista.

Pojat osaavat kyllä pelata hienosti, jos vain haluavat ja kun keskittyminen pysyy itse pelissä, niin tulosta saadaan aikaiseksi. Vaikka varsinkin puolustuspelissä tarvitaan vielä valmennuksen huutoja ja ohjeita, niin kokonaisuutena viisikkopuolustaminen toimi kyllä loistavasti.

Hienoja maaleja nähtiin molemmissa peleissä, joista päivän komein oli ehdottomasti jälkimmäisessä; ensin vastustajan hyökkäys katkaistiin, tästä pakki-pakki-syöttö ja laidan kautta laiturille suoraan lapaan, siitä rysty lämärisyöttö maalille, josta rightin jätkä pisti pallon yläpeltiin. Valmennus oli tilanteessa aivan hurmoksessa ja fläppitaulut lensivät käsistä aivan fantastisesta suorituksesta.

Kevätkausi oli hyvä aloittaa kahdella voitolla ja varsinkin kun peli kulki kummassakin pelissä hyvin yhtä erää lukuun ottamatta. Aamupelit ovat olleet aina haastavia sekä pojille että valmennukselle, mutta kunnialla selvitettiin tämäkin turnaus. Tästä on hyvä jatkaa kohti seuraavia pelejä.

--------

Black - VSS Green 3-5

Kun Whiten ensimmäinen peli loppui, niin samaan aikaan Black aloitti kevään ensimmäisen pelinsä, jossa vastaan asettui VSS Green.

Vaikka ottelu alkoi verkkaisesti tunnustellen, niin ensimmäistä maalia ei tarvinnut odottaa kuin reilu 2 minuuttia, kun lähes puolesta kentästä lähtenyt veto otti pienen kimmokkeen puolustajasta ja pomppi vihtiläisten maaliin.

black_250px.jpgMaalin jälkeen pelin ja pallon hallinta jatkui Blackillä, eikä VSS päässyt juurikaan tekemään kunnon hyökkäyksiä.

Erätauolle mentiin lopulta 2-0 johdossa.

Toinen erä alkoi Salisusien kavennuksella, jota seurasi tasoitusmaali maalin takaa vedetyllä onnenkantamoisella. Tämä kuitattiin kuitenkin jo 26 sekuntia myöhemmin.

Erän lopulla jouduttiin alivoimalle, mutta tämä kestettiin hienosti.

Kolmanteen erään valmennus teki pari pientä muutosta, mutta sillä ei saatu toivottua taistelutahtoa lisää. Mitä pidemmälle ottelu eteni, niin sitä enemmän vastustaja hallitsi peliä.

Kuusi minuuttia ennen loppua vastustaja tuli tasoihin merkkausvirheen takia ja kolme minuuttia myöhemmin taululla olikin sitten 3-5, joka säilyi loppuun asti.

Pelissä oli tarjolla kaksi pistettä, mutta kun ei ratkaistu peliä jo heti alussa, niin tappio tuli. Paikkoja Blackillä oli vaikka kuinka paljon, mutta tolppia ja ylärimoja ei lasketa.

Torjunnat 12-13

SB-Pro Valkoinen - Black 6-7

Päivän toinen peli oli SB-Pro Valkoista vastaan ja peli oli aivan erilainen edelliseen verrattuna.

Jos ensimmäinen peli oli enemmän kyttäilyä ja tilanteita mietittiin etukäteen, niin tässä pelissä mentiin vauhdilla päästä päähän. Peli oli ehkä yleisöystävällistä vauhdissa ja kaikissa pelin käänteissä, mutta valmennuksessa saatetaan olla pelistä toista mieltä.

Peli alkoi tasaisesti. Vaikka vastustaja piti ehkä hienokseltaan enemmän palloa, niin Black sai enemmän vetoja aikaiseksi.

Vajaan yhdeksän minuutin kohdalla kaikki palaset loksahtivat hetkeksi kohdalleen ja vajaaseen minuuttiin iskettiin pallo kolmesti verkon perukoille. Tämän jälkeen fiilis nousi pojilla niinkin korkealle, että vähän reilu 2 minuuttia myöhemmin peli olikin jo tasan. Jotta erä ei olisi ollut liian tylsä, niin Black iski erän viimeisellä minuutilla jälleen kolmesti.

Toinen erä alkoi Blackin jäähyllä, jonka vastustaja käytti tehokkaasti hyödykseen.

Mitä pidemmälle peli eteni, sitä suoraviivaisemmaksi vastustajan peli meni. Välillä oltiin pulassa, kun vikkelät nurmijärveläiset pääsivät keskeltä läpi, mutta onneksi heidän sihti oli hukassa ja vedot menivät lähes kaikki ohi maalin.

Kolmannen erän vastustaja aloitti tehokkaasti ja tuli taas tasoihin vaikka vedot menivät jälleen usein ohi.

Tasoituksen jälkeen nähtiin todellinen tahtomaali, kun puoli minuuttia myöhemmin meidän hyökkääjä rynni keskeltä väkisin läpi ja pommitti kaukaa ylärimaa hipoen maaliin.

Kovasta lopun painostuksesta huolimatta maali jäi ottelun viimeiseksi ja ansaitut pisteet otettiin kotiin.

Torjunnat 22-7.