P09 Gepardien voittoisa isänpäivä 10.11.2019

18.11.2019

Gepardi lauma ja heidän isänsä ja emänsä suuntasivat sateisena isänpäiväaamuna Esport Areenalle, jossa odotti kaksi alemman haastajasarjan peliä. Nyt tarvittiin sarjapisteitä, jos aiomme taistella lohkon kärkisijoista. Laumaa jouduttiin täydentämään kahdella P10 joukkueen pojalla juhlapäivän ja muiden syiden takia.

Gepardit- Oilers Bluesun 13-1

Paikallinen Oilers marssitti ryhmänsä ensimmäisenä vastaamme. Ensimmäisellä kierroksella pelasimme tasaisen ottelun heitä vastaan, mikä kääntyi kuitenkin Öljymiehille, joten nyt oli ryhdistäytymisen paikka. Tämän kertainen kissalauma näyttikin pelaamisen mallia heti alusta alkaen. Poikien hyvä draivi alkulämmittelystä alkaen kantautui varsinaiseen peliin ja joukkue näytti joukkueelta. Syötöt löysivät osoitteensa ja kun viimeistelykin toimi niin olimme 6 minuutin pelin jälkeen jo 4-0 johdossa. Korkean karvauksen ansiosta vastustaja ei saanut kovinkaan montaa kunnollista paikka meidän päässä ja kun vielä maalivahti hoiti hommansa niin hyvältä näytti, erätauolle 4-1 johdossa.

Tauolla valmennus kehui laumaa vuolaasti ja käski pelaamaan juuri samalla tavalla. Toisen erän aloitusvihellyksestä alkoi varsinainen Gepardi hurmos. Maaleja syntyi yksi toisensa jälkeen ja useampi pelaaja pääsi niistä nauttimaan. Jos jostakin negatiivisesta halutaan mainita niin joillakin pelaajilla oli vaikeuksia pitää oma paikkansa ja heidät löysi usein juoksemasta ympäri kenttää. Tällä kertaa tämä ei aiheuttanut onneksi harmia muutoin hyvälle pelillemme. Lopulta Gepardilauma kynsi vastustajansa kahden pelatun erän jälkeen 13-1. Ja kuin piste iin päälle niin viimeinen maali syntyi sekunti ennen loppua.

Hawks Black – Gepardit 10-11

Vähän evästä vatsaan ja tiukka valmistautuminen seuraavaan peliin, johon saimme vastaamme niin ikään jo kertaalleen vastassa olleen Hawksin. Siltä kerralta onkin murheellisia muistoja, kun vastustaja söi Gepardit elävältä mutta nyt olikin kynnet teroitettu niin, että haukat saisivat kokea sulkasadon! Oikeasti pelistä muodostuikin jännitysnäytelmä. Kumpikaan joukkue ei saanut aikaiseksi selvää hajurakoa, joka olisi tuonut helpotusta pelaamiseen, vaan alusta alkaen joukkueet etenivät tasatahtiin. Tässä pelissä oman paikan jättäminen aiheuttikin sitten ongelmia, mutta tiukalla puhuttelulla homma saatiin toimimaan. Ensimmäinen erä omille 4-6.

Erätauon tiukat ohjeet ongelmakohtiin ja taistelu jatkui. Toisen erän alkuun pääsimme jo 3 maalin johtoasemaan ja olo alkoi tuntua turvallisemmalta, mutta jostakin Haukat saivat lisää lentoa siipiensä alle ja ei aikaakaan, kun he olivat tasoissa, ja näin edettiin jälleen tasatahtiin erää eteenpäin. Sen verta pysyttiin skarppina, että erätauolle pääsimme 8-9 johtoasemassa.

Viimeiseen erään tarvittiin tarkkaakin tarkempaa puolustuspään pelaamista ja venymisiä maalivahdilta. Erästä ei syntynytkään enää maalikarkeloita, kun vastustajakin noudatti samoja teesejä. Siitä pidettiin kuitenkin huolta, että kaveria ei päästetä johtoasemaan. Rinnalle he vielä uskaltautuivat kuusi minuuttia ennen päätösvihellystä, mutta taistelutahtoinen Gepardilauma oli päättänyt, että tästä päivästä lähdetään täydet sarjapisteet mukana kotiin. Erän lopusta tulikin sitten hikeä nostattavan jännittävä, kun saimme sen johtomaalin. Vastustajalta tutut peliliikkeet eli aikalisä ja kuudes kenttäpelaaja kentälle. Emme tästä taipuneet vaan pidimme johtoaseman loppuun saakka, 10-11 VOITTO!

Aivan upea isänpäivä lahja pojiltamme! Pojat tulivat ja näyttivät, että joukkueemme tulee taistelemaan tosissaan sarjan kärkipaikoista, jotka tullaan ratkaisemaan viimeisessä turnauksessa. Viimeiseen turnaukseen sopiikin tunnettu lausahdus May the force be with you…