P09 Tiikerit Klaukkalassa 3.11.2019

09.11.2019

Tiikerit matkasivat 3.11 sumuisessa aamukelissä Klaukkalaa, missä pelattiin -08 alemman haastajasarjan toinen kierros. Puitteet olivat kohdillaan Arkadia-hallissa omaa pukukoppia myöten. Tuntui, että osa pojista oli noussut sängystä väärällä jalalla kun heti alkulämmittelyssä alkoi ihmeellinen narina. Tämmöinen pieni asenneongelma ei antanut valmennuksella täydellistä lähtökohtaa tuleville peleille.

Tiikerit - GrIFK 5-7

GrIFK:n vihreäpaitaiset pojat asettuivat ensimmäisenä vastapuolelle. Valmennuksen hieman pelkäämä joukkueen epävireisyys kostautui pian pelin aloituksen jälkeen, kun Grani heilutti ensimmäisen kerran maaliverkkoamme. Vastaus meidän puolelta tuli onneksi myös hyvin pian takaiskun jälkeen. Tämä maali ja valmennuksen terävät sanat saivat pojat paremmalle taistelutuulelle ja erää jatkettiinkin hyvin tasaisissa merkeissä. Parin takaisku maalin jälkeen suut painuivat hieman taas mutruun, mutta onneksi kavennus valoi uskoa, että peli on hyvin hoidettavissa kunhan pidetään päät kylmänä ja toteutetaan suunnitelmaa.

Toiseen erään painotettiin, että syöttösuuntia tulee hakea aktiivisesti liikkumalla ja oman maalin edustalla tila vastustajalta minimoidaan. Omassa päässä työtä tehtiin käsketysti ja kun maalivahti jatkoi hienoja otteita niin vastustaja nollattiin ja Tiikeritkin sai tasoituksen aikaiseksi.
Jännittävässä 3-3 tilanteessa kolmanteen erään. Erän alku noudatteli pelin kaavaa, vastustaja survoi yhden eteen ja meidän pojat tasoitti melkein heti perään. Tämän jälkeen taivas synkkeni Vantaan pojille kolmen minuutin ajaksi vai tuliko aamuinen sumu meidän maalin eteen jossa vain vastustaja osasi navigoida. Grani paukutti kolmen maalin johtoasemaan jonka kirimiseksi tarvitsisimme loistavaa loppua. Kovalla aherruksella saimme yhden maalin kiinni kun oli aika ottaa aikalisä ja juonia viimeiset juonet kahdelle viimeiselle minuutille.. maalivahti pois ja hakemaan ensin kavennusta ja sen jälkeen tasoitusta. Tällä kertaa kiri ei onnistunut vaan summeri päätti ottelun ja tulos oli 5-7 Granille. Maalivahtimme noin 30 torjuntaa kertoo, että missä tulituksessa hän oli mutta onneksi pokka piti ja peli säilyi näinkin tasaisena.

VSS- Tiikerit 14-2

Salisudet Vihdistä asteli vastaamme toiseen otteluun. Valitettavasti vielä liian usein joukkueesta löytyy niitä joilla tauon aikana ns. alkaa tulvimaan lasista. Valmennuksen tehtävä ei ole toimia lastentarhan setänä tai tätinä vaan poikien tulisi jo pikkuhiljaa oppia kuinka turnauksissa toimitaan. Kun vielä juuri ennen pelin alkuvihellystä valmennus joutuu pitämään poikia kurissa niin jokin ei ole mennyt oikein. Tästä huolimatta peli oli vietävä kunnialla läpi. Vastustaja kuitenkin oli päättänyt, että käännetään pelleilyt hyödyksi ja aloitti maalinteon jo 20 sekunnin jälkeen. Onneksi tämän jälkeen pystyimme estämään vastustajan vyöryt ja pitämään pallon pois verkostamme noin 5 minuutin ajaksi kunnes Sudet aloitti vyörynsä uudelleen. Yritimme kaikkemme saadaksemme palloa maalinteko paikoille mutta erän tulos 1-6 kertoi ettemme siinä kunnolla onnistuneet.

Toiseen erään vaihdoimme hieman taktiikkaa. Karvaus minimiin ja tukitaan keskialue jotta saamme vyöryt estettyä. Omassa hyökkäyspelissä kaipasimme edelleen nopeita liikkeellelähtöjä. Tukkimistaktikka alkoi toimia kun vastustaja jäi erässä kahteen maaliin, mutta valitettavasti Tiikerit eivät saaneet yhtään kiinni. Kolmanteen erään tilanteessa 1-8. Vielä pojille hurjat tsemppaukset ja uskon valaminen kolmanteen erään. Viimeisillä voimilla yritimme kaikkemme mutta vahvempi vastustaja näytti tällä kertaa kaapin paikan… lopputulos 2-14.

Tämä turnaus osoitti hyvin sen, että näiden joukkueiden vuotta vanhemmat olivat voimaltaan ja nopeudeltaan selvästi meitä edellä. Meidän pippurinen joukkue valutti varmasti viimeisenkin hikipisaran kentälle mutta se ei tällä kertaa valitettavasti auttanut. Vastustaja pääsi hyvällä liikkeellä ja syöttöpelillä löytämään vapaat tekopaikat ja myös viimeistely oli varmaa. Ottakaamme opiksi, että tämän tason peleissä keskittymisen on oltava 100% pelissä eikä missään muualla.

06.04.2024Joukkueiden avoimet harjoitukset käynnissä!
09.03.2024Kesäleirit kesäkuussa, ilmoittaudu nyt!