B-tytöt haastajafinaalin voittoon

14.04.2019

B-tytöt päättivät kauden virallisten pelien osalta pelaamalla Myllikässä haastajafinaalin Blackbirdsin joukkuetta vastaan. Perinteisesti pelit BBU:a vastaan ovat olleet tasaisia sekä hyvävauhtisia, ja niin oli tämä finaalipelikin.

Tarkasti ensimmäisen erän pelanneet Vantaan tytöt siirtyivät johtoon ajassa 7.59. Isla syötti pallon maalin takaa vetosektorille nousseelle Empulle. Emppu veti noin kolmesta metristä pallon BBU:n maalin takaylänurkkaan. Jatkoa seurasi melko nopeasti ja Vantaa siirtyi 2-0 johtoon vain minuutti avausmaalista. Vahvasti pakkina pelannut Emppu oivalsi antaa pallon pienellä ja nopealla syötöllä eteenpäin Elsalle. Elsa veti heti syötöstä pallon samaan paikkaan kuin edellisessäkin maalissa. Vantaan vahvan ensimmäisen erän kruunasi  Tiia, joka sai pallon ruuhkasta itselleen ja veti pallon kohti maalia. Vastustajasta hieman kimmonnut pallo löysi tiensä verkon perille asti ja näin Vantaa siirtyi ajassa 11:52 jo 3-0 johtoon.

Toisessa erässä tasainen vääntö jatkui ja pieni herpantumisemme päästi BBU:n kaventamaan pelin. Tässä tilanteessa hyökkääjämme ei seurannut vastustajan pelaajaa, joka juoksi hyökkääjämme takaa kohti maalia. Vastustaja pääsi laidasta läpi maalissa pelanneen Martsan eteen ja kavensi lukemiksi 3-1 ajassa 28:59 eli harmillisesti juuri ennen erätaukoa. Toisessa erässä maalilla pelannut Martsa esitti pari loistavaa avainpelastusta ja näin Vantaa pääsi kolmanteen erään kahden maalin erolla.

Kolmannessa erässä Vantaa tarkensi pelaamistaan ja toisessa erässä annetut hieman hermostuneet syötöt katosivat eikä vastustajaa päästetty enää niin hyville maalipaikoille. Vantaa lisäsi johtoaan kun Elsa sai Empun vaparista ja torjunnasta kimmonneen pallon lapaansa. Elsan nopea reagointi maalin edessä vei B-tytöt 4-1 johtoon ajassa 31.25. Seuraavaksi tarjottiin BiancoNero kannattajille sydämentykytyksiä, kun Niemen Emmille tuomittiin 2 min jäähy ajassa 33.53. Koko kauden hyvää alivoimaa pelannut Vantaa tappoi tämän jäähyn mallikkaasti. Lähelle täyttä sydämenpysähdystä ja elvytyskärryjä Vantaan kannattajat sysättiin kun Napparin Emmi taklasi vastustajaa laidan lähellä rangaistuksen arvoisesti. Vantaa ja Martsa hyydyttivät kuitenkin vastustajan kavennusyritykset tämänkin 39.16 alkaneen jäähyn aikana. Vastustaja yritti vielä kavennusta ilman maalivahtia, mutta Vantaan paine pakotti vastustajan maalivahdin takaisin maalille pariin otteeseen. Ajassa 44.56 saivat B-tytöt vielä tehtyä yhden maalin. Essi antoi pallon nurkasta takaviistoon tilanteeseen rynnänneelle Siirille. Siiri paukautti takayläpesään laukauksen ja loppuluvuiksi 5-1. Juhlat saivat alkaa kun tytöille pujotettiin kaulaan kultaiset mitallit ja Emppu kävi noutamassa pystin.

Syksyn alkulohko jossa BBU ja SB Vantaa pelasivat oli ilmeisesti sarjan toista lohkoa kovempi. Lohkostaan haastajasarjaan pudonneet joukkueet kohtasivat finaalissa ja jättivät taakseen toisesta lohkosta kevääksi haastajasarjassa jatkaneet kolme joukkuetta.

B-tyttöjen esitys finaalissa oli eräs ryhmämme kauden parhaimpia. Tytöt pelasivat hyvällä vimmalla ja menivät ahneesti tilanteisiin. Vastustajat pidettiin pääsääntöisesti poissa hyviltä vetopaikoilta ja vastustajan pelin rakentelua rikottiin jo hyökkäykseen lähdössä. Kun yhtenäiseen esitykseen vielä lisättiin Martsan hyvä peli,  oli BiancoNero ryhmän voitto ansaittu.

Tyttöjen kausi jatkuu vielä Tallinnan turnauksella toukokuussa, jonka jälkeen kausi on taputeltu ja valmistautuminen uuteen kauteen alkaa toden teolla.