C-tyttöjen pudotuspelikarsinnat päättyivät tappioon

17.03.2019

C-tytöt kohtasivat sunnuntaina SM-sarjan Josban joukkueen pudotuspelikarsinnan viimeisessä vaiheessa. Voitolla tästä pelistä oli Vantaan kausi jatkunut varsinaisiin SM-sarjan pudotuspeleihin.

Poiketen aikaisemmista peleistä, pelattiin tässä ottelussa kolme 20 min erää ja peliaika oli tehokasta peliaikaa. Vantaa pysyi hyvin Josban vauhdissa ja jaksoi tehdä töitä koko 60 min, mutta joukkueiden ero oli Josban selvästi paremmassa viimeistelyssä.

Vantaa sai mahdollisuuden yrittää maalia ylivoimalla ajassa 2:01, mutta ylivoimaamme leimasivat hätäilevät syötöt eikä varsinaisille vetopaikoille päästy kuin harvakseltaan. Maalitili saatiin kuitenkin auki ajassa 6:22 kun Erika antoi pallon laitaan Sagalle.  Sagan matala veto painui maaliin maalivahdin torjunnasta. Vaikka kaikkien Vantaan tyttöjen tulisi tietää miten tärkeää on varmistaa se, että oman maalin jälkeen ei päästetä vastustajaa rankaisemaan, tapahtui tämä kuitenkin heti seuraavassa vaihdossa. Josban nopea 1-1 tasoitus tehtiin keskeltä vetosektoria. Veto painui matalana alanurkkaan ajassa 6:29. Vastustaja pääsi johtoon laidasta lähteneellä tarkalla takatolpan juureen osuneella vedolla. Josban maali syntyi ajassa 14:47. Nukuimme jälleen tehdyn maalin jälkeen ja vastustaja murtautui suoraan aloituksesta läpi täräyttäen tarkan ylänurkkavedon vain muutama sekunti edellisestä maalista. Josba oli hyödyntänyt ensimmäisessä erässä maalipaikkansa lähes täydellisesti.

Toinen erä aloitettiin Vantaan alivoimalla, kun Saga joutui jäähylle korkeasta mailasta. Vastustaja sai ylivoimalla vaparin, joka pamautettiin ylänurkkaan, 1-4 maali syntyi ajassa 22:19. Saga pääsi laidasta irti ja vetämään pallon kohti vastustajan maalia. Pallo painui takanurkkaan kaventaen lukemat 2-4:ään ajassa 24:21. Valitettavasti emme pystyneet kavennustamme hyödyntämään vaan vastustaja päästettiin tekemään maali kaukovedolla ajassa 28:57. Veto painui maaliin Martsan käden kautta. Seuraavan maalinsa Josba teki ajassa 33:07 ja tilannetta edelsi keskialueella tapahtunut pallon menetys, josta pallo pelattiin laitaan. Puolustajamme oli tilanteessa ehkä hiukkasen myöhässä jonka johdosta hävisimme 1v1tilanteen. Vastustajan veto oli jälleen tarkka (kuten läpi koko ottelun) ja painui ylänurkkaan. Lukemat olivat siis jo tässä vaiheessa 2-6. Josba käytännössä ratkaisi ottelun toisessa erässä tekemällä vielä kaukovedolla 2-7 maalin. Veto lähti niin kaukaa ja kaaressa, että katsomossa tuntui ihmeelliseltä, ettei kukaan Vantaan tytöistä ehtinyt laittamaan kroppaansa vedon eteen. Vantaalla oli erässä lukuisia maalipaikkoja, mutta tänään oli viimeistely luokkaa vastustajaa huonompaa.

Kolmannessa erässä pidettiin edelleenkin hyvää vauhtia ja C-tytöillä oli edelleenkin aivan riittävästi maalipaikkoja. Näistä kuitenkin vain yksi hyödynnettiin. Elsa pääsi laidassa irti vastustajasta ja syötti pallon Islalle etuviistoon. Tällä kertaa Vantaa ei paikastaan erehtynyt vaan Isla kavensi tilanteeksi 3-7 ajassa 46:24. Huomattavaa on myös se, että Vantaa tappoi erässä kaksi jäähyä ilman takaiskuja.

Josballe kiitokset hyvästä pelistä ja tsemppiä jatkokähinöihin!

C-tyttöjen ei tarvitse viikonlopun esityksiään hävetä. Josban vauhdissa pysyttiin hyvin, mutta pienet ajatusvirheet sekä normaalia heikompi maalipaikkojen hyödyntämisemme mahdollistivat laadukkaasti pelanneen Josban voiton.

Koko kauden 2018/2019 aikana on jokainen joukkueemme tytöistä pystynyt nostamaan tasoaan. Tästä kuuluu kiitos tytöille itselleen sekä ehdottomasti myös joukkueen valmennukselle. Kausi jatkuu vielä B-tyttöjen peleillä, naisten peleillä sekä luonnollisesti toukokuun Tallinnan turnauksella. Erityiskiitos reissusta menee D-tytöistä mukana olleelle Eevalle! Nyt katseet eteen ja suupielet ylöspäin!