C-tytöt SM-pudotuspelikarsinnoissa Vaasassa

16.03.2019

C-tytöt matkustivat Vaasaan lauantaiksi pelaamaan SM-pudotuspelikarsintoja. Vantaalla ei ollut etukäteen tietoa vastustajista, mutta rohkaisevaa oli se, että Siiri oli saatu takaisin pelaavaan kokoonpanoon. Ongelmia valmennukselle aiheutti Nellin viime hetken sairastuminen.

Lauantain pelin henki oli se, että jokainen peli oli voitettava, jotta joukkueella olisi mahdollisuus jatkaa pelejä vielä sunnuntaina SM-sarjan joukkuetta vastaan.

C-tytöt – FB Factor

Ensimmäinen porras kivuttavaksi oli FB Factorin joukkue Joensuusta. Vantaa aloitti ottelun vahvemmin ja sai johtomaalin ajassa 3:46. Emmi sai hyvän syötön laitaan ja malttoi antaa tarkan poikittaisen syötön Sagalle. Saga veti välittömästi pallon ylös ja ohi vastustajan veskarin. Seuraava merkintä pöytäkirjoissa oli Elsan jäähy, jonka tytöt hoitivat alta pois mallikkaasti. Ajassa 11:39 Nea sai pallon Wilmalle, joka jatkoi puolestaan pallon eteenpäin ja pystyyn Susalle. Susan kylmä viimeistely osui hienosti alanurkkaan vieden Vantaan 2-0 johtoon. C-tytöt lisäsivät nopeasti johtoaan, kun Saga veti pallon yhdestä pompusta vastustajan maalin taka-alanurkkaan. Ajassa 12:48 syntyneeseen 3-0 maaliin antoi hyviä syöttöjä pelissä jaellut Erika.

Toisessa erässä SB Vantaa aloitti maalien teon välittömästi. Vain 20 sekunnin jälkeen pallo syötettiin Islan toimesta sivuttain näppärästi Elsalle. Elsa teki muutaman siirron ja veti pallon niiden jälkeen maaliin. Tämän 4-0 maalin jälkeen C-tyttöjen tarkkaavaisuus herpaantui ja vastustaja päästettiin vielä peliin mukaan kahdella peräkkäisellä takaiskumaalilla. Ajassa 18:37 vastustaja pääsi nostamaan pallon luukulta maaliin hieman unisen puolustamisen jälkeen. Tätä maalia seurasi myös hieman turha 4-2 maali, joka tehtiin hyvin koko pelissä hereillä olleen ja torjuneen Martsan maalin taka-alanurkkaan. Tässä vaiheessa optimistisimmatkin BiancoNero-kannattajat alkoivat hieman puuskuttaa…. Onneksi tyttöjen työmoraali kesti nämä takaiskut ja saimme kurottua vielä lisää kaulaa vastustajaan. Siiri piti palloa maalin takana ja antoi syötön maalilla olleelle Islalle.  Isla puski pallon läheltä sisään vieden Vantaan 5-2 johtoon ajassa 23:26. Seuraavassa maalissa Erika piti palloa hallussaan maalin takana ja antoi pallon vetosektorille Emmille. Emmin kova veto painui vastustajan maalin poikkiputken alle, kun peliä oli pelattu 27:45. Erän viimeinen maali ja pelin viimeistään ratkaissut maali, tuli Sagan syöttämästä pallosta maalin eteen josta Erika ei erehtynyt. Erikan luukulta tekemä 7-2 maali syntyi vain 6 sekuntia ennen erän loppua.

Kolmannessa erässä C-tyttöjen maalitehtailu jatkui. Ajassa 32:03 antoi Erika puolestaan hienon syötön maalille Sagalle. Saga ei läheltä erehtynyt ja lukemat olivat nyt 8-2. Vain 22 sekuntia edellisestä maalista ja C-tytöt siirtyivät 9-2 johtoon. Ada pelasi pallon Noralle, jonka veto otti kimmokkeen vastustajan mailasta mennen ohi hölmistyneen veskarin. Seuraavassa maalissa Milla syötti pallon maltilla laitaan, josta Elsa syötti pallon poikittain Islalle. Isla malttoi ottaa pallon haltuun ja leipoi pallon aivan maalivahdin edestä pömpeliin. Vantaan 11-2 maalissa pallo syötettiin Nealle, joka jatkoi pallon laitaa pitkin juosseelle Emmille. Emmi eteni kohti maalia ja veti juoksusta pallon takayläpesään. Emmin maali tehtiin ajassa 34:46. Oikeastaan välittömästi Emmin maalin jälkeen pääsi Wilma katkaisemaan vastustajan hyökkäyksen. Wilma veti kaukaa ja aikailematta siistin aivan alanurkkaan suunnatun vedon tehden lukemiksi nyt 12-2. Maaliin ei syöttäjiä. Vantaan vauhti jatkui ja ajassa 38:43 antoi Saga tarkan syötön maalille tulleelle Emille. Emmi nosti pallon rystyltä läheltä ylös ja vei SB Vantaan jo 13-2 johtoon. Pelin päättäneen ja 14-2 maalin teki Saga muutaman pyörähdyksen jälkeen. Maaliin antoi syötön Emmi.

FB Factorin tekemä maalikooste katsottavissa tästä, kiitokset koosteesta!

Valmennus palautti tytöt heti maanpinnalle ja muistutti seuraavaksi vastaan asettuvan Jyväskyläläisen 02- joukkueen. Tästä pelistä ei voittajina selvittäisi, mikäli joukkueemme ei puolustaisi yhtenäisemmin ja keskittyneemmin.

C-tytöt – O2-JKL

C-tyttöjen ottelusta Jyväskylän O2 joukkuetta vastaan muodostuikin sitten vähämaalinen trilleri. O2 oli voittanut aikaisemmin pelatun ottelunsa FBC Remixiä vastaan jatkoajalla 5-4. O2 oli voittanut ottelun oltuaan ensiksi 3-0 tappiolla, joten valmennus osasi odottaa pelistä tiukkaa. Ottelun ensimmäinen erä oli tiukkaa ja tasaista pelaamista jossa Vantaa hallitsi hieman kenttätapahtumia, mutta vastustajalla oli ehkäpä paremmat maalintekopaikat. Vantaa nojasi tänään Martsan vakuuttavaan esitykseen, Martsa torjui ottelussa pari läpiajoa ja oli muutenkin aivan vyöhykkeellä. Kun vastustajankin veskari hoiti oman tonttinsa moitteettomasti, lähdettiin toiseen erään 0-0 lukemista.

Toisessa erässä Vantaa siirtyi 1-0 johtoon. Vantaalla oli menossa pienoinen painostuskausi ja Siiri syötti pallon taakse Lidille. Lidin ruuhkaan lähtenyt matala veto sujahti maaliin ajassa 21:46. Vastustaja sai vaparin noin 24 minuutin pelaamisen jälkeen ja pelaajamme olivat tuomarin mukaan vaparissa liian lähellä palloa. Tästä tuomittiin meille 2 min jäähy. Vantaa näytti jo pitkään hyydyttävän jälleen vastustajan ylivoiman, mutta ajassa 25:07 pakkimme tuli vaihdosta hieman hitaasti ja ei ehtinyt kiinni vastustajaan. Vastustaja kääntyi kämmenpuolelle ja veti pallon matalana maaliin. Tilanne oli nyt hermoja raastavasti 1-1.

Ottelun kolmas erä oli -mustavalkoisin silmin nähtynä – pientä Vantaan hallintaa, mutta emme saaneet tehtyä parista paikasta maalia tai syötettyä vieressä vapaana olleelle pelaajalle. O2 pelasi tarkasti ja vei pelin jatkoajalle, joka oli siis Jyväskyläläisille jo päivän toinen jatkoaika. Kumpikaan joukkue ei lähtenyt mitenkään peruuttelemaan 10 min jatkoajalla ja Vantaan onneksi Siiri sai punnerrettua pallon Erikalle vetopaikkaan. Erikan matalana lähtenyt veto painui aivan oikean tolpan juureen. Erikan 2-1 maalin syntyessä oli jatkoaikaa pelattu 1:03. Koska jatkoaika päättyy heti toisen joukkueen tehdessä maalin, oli ottelu siis päättynyt Vantaan voittoon!

Vantaan tytöille tämä tarkoitti toista hotelliyötä Mustasaaressa hotelli Valloniassa  ja sunnuntaina pelattavaa ottelua Joensuulaista Josbaa vastaan. Mikäli Vantaa voittaa sunnuntaina ottelunsa jatkuvat SM-sarjan play off -pelit SM-sarjan kärkijoukkueita vastaan. Tyttöjen riemua haalisti hieman huoli Vantaalle jääneiden B-tyttöjen pärjäämisestä omissa sunnuntain peleissään.

SB Vantaan tytöillä on täydet mahdollisuudet voitto myös sunnuntain ottelunsa. Tämä tosin edellyttää lauantaita huolellisempaa puolustamista ja syöttövirheiden minimoimista. Tyttöjen tulee olla myös hereillä heti ottelun alussa.