P09 Pantterit Myllypurossa 10.2.2019

11.02.2019

Pantterilauma saapui tällä kertaa murisemaan Myllypuron areenalle kahdella täydellä kentällisellä ja maalivahdilla. Kyseisen paikan alkulämmittelypaikat ovat kovin usein kortilla, joten suuntasimme verryttelemään ja venyttelemään areenan ylimmän kerroksen ”terassille”. Draivi tuntui olevan hyvin kohdallaan päivän peleihin.

Pantterit - Axia 3-2

Ensimmäisessä pelissä kohtasimme vieraat Tuusulasta eli AxiAn. Pelistä muodostui kaiken kaikkiaan erittäin tasaväkinen ja vähämaalinen taistelu. Kentälliset oli aseteltu siten, että puolustukseen laitettiin pelaajat, joilla oli aiemmista turnauksista loistavia suorituksia ja kyky pitää vastustaja aisoissa ja hyökkäykseen vikkeläjalkaiset pallotaiturit. Tämä tuntui olevan hyvin rakennettu kokoonpano, sillä puolustus pelasi odotusten mukaisesti ja hyökkäys teki sen jota loppujen lopuksi tarvittiin, jotta voitto irtosi. Maalivahdinkin loistava vire piti pallot pois omista. Ensimmäiset minuutit näyttivät, että pelistä tulee tasainen ja pienet marginaalit ratkaisevat sekä vauhtia tulisi riittämään. Yli puoli erää tahkottiin ilman maaleja, vaikka vastustaja vyörytti välillä vaarallisestikin hyökkäyksiään. Parin onnistumisen johdosta saimme 2-1 johdon erätauolle. Tauolla valmennus kehui vuolaasti poikien tekemistä ja, että samalla sykkeellä toiseen. Taas mentiin nyt yli 9 minuuttia ilman maalia, jonka lopuksi Axia pääsi tasoittamaan pelin. Lopusta tulikin sitten jännitysnäytelmä, joka onneksi päättyi meidän tekemään maaliin, mutta vielä oli yksi vaihto kestettävä. Nyt pallo pois oman maalin edestä ja voitto kotiin, ja näinhän se tapahtui. 3-2 Panttereille!

EräViikingit Itä – Pantterit 9-4

Toisessa pelissä maltillisen tauon jälkeen vastaamme asettui Eräviikingit Itä. kokoonpanoon tehtiin vain pieniä muutoksia, koska miksi muuttaisi hyväksi todettua ja myös halukkuutta löytyi pelipaikoille. Valmennus rummutti jatkamaan samaa rataa ja olemaan erityisen huolellinen oman maalin edessä. Ottelun alun n. neljä minuuttia eteni lähes identtisellä tavalla kuin ensimmäinenkin eli hyvin tasaisissa merkeissä aina tilanteeseen 2-1. Puolustus piti ja maalivahti oli muurina. Seuraavien viiden minuutin aikana iski synkkä hetki kun pallo löytyi maalistamme 4 kertaa ja vastapuoli lähti karkumatkalle. Ervi pelasi todella fyysisesti ja välistä tuomareidenkin olisi pitänyt puuttua peliin kovemmin, koska tuntui, että olimme halkoja, joita oli tultu hakkaamaan. Tästä kertoi myös se, että pelaajiamme juoksi vaihtopenkille hoitamaan iskuja liian usein. Ylivoimalla teimme vielä kaksi kavennusmaalia ja tauolle 6-3 tilanteessa. Tauolla yritettiin saada esiin sama puolustuspään siivous mitä tehtiin ensimmäisessäkin pelissä, mutta pojista näki, että peli oli veroittanut voimia ja hengitystiheys oli jokaisella kova. Toiseen erään lähdettiin ylivoimalla. Alku lähtikin loistavasti käyntiin ja saatiin 6-4 kavennus. Ylimääräinen pelaaja pois ja päät ylös kohti uusia sankaritekoja. Valitettavasti fyysinen peli oli jo kuitenkin verottanut laumaamme niin paljon, että jaloissa alkoi painaa sekä ranteissa vapista. Peli meni puskemiseksi ja väkisin yrittämiseksi, josta ei hyvää seurannut. Maalihanamme kuivui ja kun vastapuoli vielä rokotti kolmella niin loppulukemat 9-4. Nyt tarvittiin jäätä ja mustelmien hoitoa, jotta viimeinen peli hoidetaan tyylikkäästi.

SCH Tornadot – Pantterit 6-4

Tunti palauttelua ja Hyvinkääläistä SCH Tornadoa vastaan. Kokoonpanoon sen verta muutoksia, että maalivahti vaihtoon ja parien vaihtoa. Koko turnauksen hienosti pelannut pakkikalustomme sai edelleen valmennuksen luottamuksen. SCH:n arvioitiin tulevan kovaa ja fyysisesti, koska heillä oli selvä pituusylivoima. On tylsää jankuttaa joka pelin kohdalla samaa virttä, mutta näin se vaan taas meni. Ensimmäiset seitsemän minuuttia todella tarkkaa ja fiksua pelaamista Panttereilta. Syötöt löysivät kohteen ja puolustus oli jälleen päässyt pienoisen toisen pelin notkahduksen jälkeen vireeseen. Myöskin veskari osasto oli hyvin hereillä. Tässä pisteessä olimme tilanteessa 2-1 vastustajille ja kaikki näytti aurinkoiselta paitsi sää ulkona. Tämän jälkeen vastustaja löysi uuden vaihteen ja se oli menoa, vaikkemme siihen vielä tietysti tässä vaiheessa uskoneet. Liian usein kävi niin, että vastustajan annettiin purjehtia omalta alueeltaan liian lähelle maaliamme. He pääsivät pienillä harhautuksilla ohitsemme hyville paikoille, joista myös rankaisivat. Onneksemme summeri päätti ensimmäisen erän tilanteessa 4-1. Nyt vaadittiin hurja tsemppi ja vastustajan haastaminen toiseen erään. Lisäksi painotettiin, että hyvällä joukkuepelaamisella tämä on vielä hoidettavissa. Erän alkuun emme kuitenkaan saaneet vielä vastustajaa kuriin osin johtuen omasta löysästä pelaamisesta molemmissa päissä, jolloin SCH oli jo 6-1 karkumatkalla. Viimeiset 10 minuuttia Pantterit kuitenkin näytti, ettei tänne olla tultu leikkimään ja, että taistelemme kynsin hampain. Ylivoimalla vastustajan maalinteko pysäytettiin täysin ja kahdella salama maalilla olimme jo lähempänä. Tämän jälkeen peli taas aaltosi liki kahdeksan minuuttia päästä päähän emmekä saaneet palloa sitten mitenkään pömpeliin ylivoimasta huolimatta. Pelikello laukkasi uhkaavasti kohti ottelun loppua mutta ennen sitä vihdoin saimme reikäpallon reppuun. Mutta aika loppui ja viimeisen taistelun tulos 6-4 SCH:lle.

Tässä turnauksessa pojat esittävät äärimmäisen uhrautuvaa pelaamista. On selvää, että samalla intensiteetillä ei jokaista peliä voida viedä alusta loppuun ja, että virheettömästi on liki mahdotonta pelata. Päät eivät kuitenkaan painuneet kasaan vaan jokainen teki parhaansa loppuun saakka. Kaksi viimeistäkin peliä olisi voineet kääntyä toisin päin, mutta tällä kertaa kävi näin. ENSIKERRALLA EI KÄY…….