SB Vantaan yhteiset tapahtumat

Torstai  12.9.2019Joukkueiden valokuvaus

SB Vantaa kehittää tyttöjen pelaajapolkua

|
01.02.2019

SB Vantaassa pelaa hyvä ja motivoitunut B/C tyttöjen joukkue. Tavoitteenamme on 2-vuotisen projektin aikana saada nostettua lisää tyttöjunioreita mukaan naisten joukkueisiin ja erityisesti naisten edustusjoukkueen harjoitus- ja pelirinkiin. Naisten edustusjoukkueemme pelaa I divarissa.

Kuva_uutinen_1.png

SB Vantaalla on naisten joukkue kaikilla divaritasolla. Viimeisen parin kauden aikana B/C-tyttöjoukkueen pelaajia on käynyt säännöllisesti SB Vantaan eri naisten joukkueiden harjoituksissa ja peleissä hakemassa lisätreeniä ja -pelejä oman joukkueen tapahtumien lisäksi.

Tyttöjuniorijoukkueiden välillä joukkueyhteistyö ja pelaajien liikuttelu on jo hyvin vakiintunut toimintamalli. Taitavimmat ja motivoituneimmat tyttöjuniorit ovat päässeet harjoittelemaan ja pelaamaan säännöllisesti vanhemmissa ikäluokissa jo useamman kauden ajan.

Meillä onkin siis ainutlaatuisen hyvä tilanne tarjota pelaajalle lisäharjoitteluympäristö omaa motivaatio- ja taitotasoa vastaavassa ryhmässä aikuisiän harrastus- tai kilpatoimintaa silmällä pitäen.

Myöskään maalivahtien kehityksen tukemista ei ole unohdettua, järjestämme vain maalivahdeille suunnattua harjoittelua viikoittain maalivahtivalmennuksen ammattilaisten ohjaamana.

Tyttö- ja naisjoukkueet ovat lähteneet innokkaasti mukaan tukemaan seuramme tyttöpelaajien kehitystä ja joukkueissa on otettu nuoremmat pelaajat ilolla vastaan. Tytöt ovat viihtyneet hyvin naisten/vanhempien junioreiden joukkueissa, ja ovat kokeneet, että harjoitukset ja pelit ovat olleet sopivan haastavia. Tavoitteemme on antaa jokaiselle pelaajalle mahdollisuus kehittyä oman taito- ja motivaatiotasonsa mukaisessa joukkueessa.

Seuran visiona on noin kahden vuoden sisällä nostaa omia junioripelaajia mukaan naisten edustusjoukkueen pelaavaan kokoonpanoon. Nyt teemme töitä sen eteen että juniorit saavat kasvaa ja kehittyä monipuolisessa ja motivoivassa harjoitusympäristössä kohti naisten peli maailmaa.

Tyttöjen pelillinen osaaminen ja taitotaso on jo nyt korkealla tasolla. Tätä vahvistaa FBA MAAJOUKKUETIE toiminta United paikoilla ja siellä hyvin pärjääminen. Myös sarjapeleissä mukana olleet tytöt ovat päässeet avaamaan pistetilinsä naisten sarjoissa 2-ja 3 divisioonan peleissä.

Kuva_uutinen_2.pngSB Vantaa on luottavainen ja ylpeä siitä, että meillä on toimintamalli, jolla pystymme tarjoamaan seuran sisällä riittävän kovaa ja haastavaa harjoittelua ja sopivan tasoisia pelejä kaikille tyttöjunnuille. Pystymme rakentamaan pelaajapolun joka tukee pelaajan kehitystä niin laadullisesti, harjoitusmäärällisesti kuin taloudellisestakin näkövinkkelistä.

Haluamme näyttää kaikille, että SB Vantaassa on toimiva pelaajapolku niin kilpa- kuin haastajatasoille myös aikuispuolella.  Yhteistyötä tehdään myös juniorijoukkueiden välillä, nuoremmilla on mahdollisuus osallistua vanhempien junioreiden harjoituksiin, pelaajapolkua halutaan ylläpitää ihan pienimmistä junioreista lähtien.

Iso kiitos kuuluu naisjoukkueille, jotka ovat ottaneet tytöt vastaan hyvin. Vaikka naisten joukkueiden mukana pelaaville ei välttämättä peliaikaa tule heti samalla tavalla kuin oman joukkueen mukana, naisten joukkueet ovat ottaneet tytöt hienosti vastaan ja tytöt viihtyvät hyvin naisten joukkueiden mukana. Lisäksi tytöt saavat arvokasta lisäharjoittelua sekä asteittain vastuuta peleissä ja tämä jos mikä on tie kehitykselle.

 Tavoitteemme on tarjota juniori-ikäisille polku jatkaa harrastamista vielä juniori-ikävuosien jälkeenkin SB Vantaassa sellaisella tasolla, johon pelaajan taidot ja halu riittävät. Edellä kuvatun tavoitteen toteuttamiseksi ikäluokkien pelaajamäärät pitää saada nousemaan, jotta pystymme muodostamaan jatkossa sekä naisille että tytöille eri tasoiset (kilpa/haastaja/harraste) joukkueet kussakin ikäluokassa ja tarjoamaan näin pelaajan taitotasoa ja motivaatiota palvelevan salibandyharrastusmahdollisuuden kotinurkilta.

Junioripelaajamäärän kasvattamisen ohella tavoitteemme on kiinnittää huomiota valmennuksen sisältöön ja menetelmiin mm. lisäämällä ja kehittämällä pelaajien fyysistä harjoittelua, motorisia taitoja ja henkilökohtaisia pelitaitoja. Lisäksi SB Vantaa panostaa myös valmentajien säännöllisiin koulutuksiin niin seuran sisäisesti kuin ulkopuolisten tahojen vetämänä.

Aikuisjoukkueiden osalta tavoitteena on, että edustusjoukkueet pitäisivät vähintään nykyisen sarjatasonsa ja edustusjoukkueissa pelaisi myös seuran omia, junnusarjoista nousseita pelaajia. Pidämme tärkeänä että seurassa pysyisivät nykyiset aikuisten joukkueet, jotka voisivat toimia pelaajapolkuna niille junioripelaajille, joiden halu tai taidot eivät riitä ylimmälle sarjatasolle.

Tahdomme varmistaa harrastetasoisen toiminnan jatkumisen naisille, joten pyrkimyksenämme on tukea nykyisten harrasteryhmien toiminnan jatkumista sekä jatkaa vuoden 2011 alussa käynnistettyjä aikuisten salibandykouluryhmiä.

27.06.2019Meille pelaamaan?
03.05.2019Uudet salibandyjoukkueet syksyn eskareille ja ekaluokkalaisille
05.07.2019Seuran toimisto lomailee 6.7.- 14.7.2019
28.06.2019Nuorille lupauksille Edaridiilit
22.06.2019 12:00Ohjaajana SB Vantaan kesäleirillä
22.06.2019SB Vantaan kesäleirit ohi
19.06.2019Edari vahvistuu kahdella pelaajalla
07.06.2019Benjamin Iles jatkaa, Paldanius palaa Vantaalle
28.05.2019Seuran arvojen, vision ja strategian työstäminen alkoi
28.05.2019Teemu Karjalainen Edariin, Jens Eriksson jatkaa

Siirry arkistoon »