Vantaalaisille kylmää kyytiä Pirkkalassa

22.01.2019

Kylmänä sunnuntaiaamuna SB Vantaa pakkasi mailakassit bussiin ja lähti kohti Pirkkalaa. Vastaan asettui Pirkkalan Pirkat, jolle vantaalaiset hävisivät viime vuoden puolella 4-6. Valitettavasti pisteet jäivät vielä kauemmaksi tällä kertaa.

Ensimmäinen erä alkoi hyvin. Vantaa lähti rohkeasti 2-2-1 karvilla tavoittelemaan katkoja ja onnistuikin satunnaisesti. Valitettavasti pelinkäännöt eivät onnistuneet ja vaarallisille maalintekopaikoille ei päästy. Sen sijaan vastustaja rokotti valkopaitoja useamman kerran. Kahdesti hyvällä pelin käännöllä ja vielä viime minuutilla hyvällä karvauksella. Ensimmäiselle erätauolle lähdettiin siis Pirkkojen 3-0 johdossa.

Toinen erä alkoi SB Vantaan juhlinnalla, kun #17 Wilma Leimuvaara tykitti kauden komeimman lämärin tulokkaan #31 Riitta ”Ritu” Lankisen syötöstä. Valitettavasti Pirkat rokottivat vain kymmeniä sekunteja myöhemmin, eikä tämä jäänyt heidän ainoaksi erän osumaksi. Ajassa 32:46 vantaalaisten maalineduspelaaminen tuotti tulosta ja Wilma teki päivän toisen maalinsa #29 Jenni Juntusen syötöstä. Toiselle erätauolle lähdettiin Pirkkojen 6-2 johdossa.
Kolmas erä ei jättänyt mitään epäilystä paremmasta joukkueesta. Pirkat ohittivat vantaalaisten karvauksen useaan otteeseen, joka johti ylivoimahyökkäyksiin ja upeisiin vetoihin maalin ylänurkkaan. Ainoa vantaalainen tilasto kolmannesta erästä oli #3 Minna Nurmisen jäähy sekä maalivahdinvaihto viimeiseksi kymmeneksi minuutiksi, kun tilanne oli jo 12-2, mikä jäikin lopputulokseksi.

Hallille saavuttaessa hämmennystä aiheutti pehmeän parketin sijaan pelialustana toimiva tahmainen matto. Vielä mattoa tahmeampaa oli kumminkin SB Vantaan peli varsinkin kolmannessa erässä. Pelistä jäi käteen nolla pistettä ja likaiset kengänpohjat.