C-tytöt pronssille ja B-tytöille naisten sarjassa neljäs sija

06.01.2019

C-tyttöjen joukkue pelasi sunnuntaina kaksi ratkaisevaa peliä ja B-tytöt päätyivät pelaamaan neljä peliä edetessään omassa sarjassaan aina pronssipeliin.

Aloitetaan jälleen raskaan turnauspäivän purkaminen C-tyttöjen pelistä.

SB VANTAA – VATTJOM IK    2-3

Päivän semifinaalissa kohdattiin alkusarjassa voitettu ruotsalaisjoukkue, joka oli aikaisemmin aamulla selvittänyt tiensä semifinaaliin. Ruotsalaiset tiedettiin liikkuvaksi ja fyysiseksi joukkueeksi. Vastustaja pääsi livahtamaan 1-0 johtoon kun laidasta kiepahtanutta hyökkääjää ei oikein saatu kuriin ja Helenan torjunnasta pudonnut veto survottiin läheltä sisään. Ajassa 5:45 Vantaa pääsi tasoittamaan pelin vaparista. Suski siirsi pallon sivuun Adalle, jonka veto painui takatolpan kautta ohi maskissa olleen veskarin. Vattjom oli koko pelissä liikkuvampi joukkue ja he siirtyivät 2-1 johtoon ajassa 7:05. Tässä maalissa pelaajamme keskittyivät puolustamaan toisella laidalla olevaa pallollista pelaajaa ja laiminlöivät laidassa olleen pelaajan vartiointia. Seurauksena oli laidasta suoraan ylös suuntautunut maaliin johtanut veto joka painui ohi sivuttaisliikkeessä olleen Helenan. Toisessa erässä vastustaja jatkoi pelin hienoista hallitsemista, mutta Erika sai sysättyä pallon Sagalle, joka punnersi puoliväkisin 2-2 tasoituksen ajassa 22:49. Vantaa sai vielä pelin lopussa mahdollisuuden ylivoimaan, mutta viivyttelimme hieman pelin aloittamisessa jonka johdosta ylivoimamme kutistui alle kahteen minuuttiin. Ylivoima pyöri hyvin ja saimme pallon jopa tolppaan, mutta peli jäädessä tasalukemiin mentiin pilkuille. Vantaan vetäjistä lähimmäksi maalia pääsi tolppaan rankkarinsa kolauttanut Emmi, vastustajan kolmesta vetäjästä yksi sai pallon maaliin ja näin Vantaalle paikka pronssipeliin.

SB VANTAA – ERVI                   2-0

Pronssipelissä kohdattiin turnauksessa jo aikaisemmin voitettu ErVi:n joukkue ja tämä ottelu eteni hyvin pitkälti Vantaan tyttöjen hallinnassa. Ajassa 1:05 Erika katkaisi vastustajan hyökkäyksen ja siirsi pallon pienellä siirrolla sivuun. Saga veti pallon melko kaukaa maalin ylänurkkaan. Toisessa erässä Vantaa sinetöi ottelun voiton kun Lidi siirsi vaparin sivuun ja ohi muurin (erittäin oleellista vapareissa) Siirille. Siirin vapari meni vastustajan kautta maaliin ja vei C-tytöt 2-0 johtoon joka myös jäi pelin lopputulokseksi. Vantaa tappoi vielä pelin lopussa Susan saaman jäähyn ja sai HFC turnauksen urakastaan palkinnoksi pronssiset mitalit.

C-tyttöjen alkulohkossa oli turnauksen voittanut joukkue ja jatkolohkossa pelasimme toiseksi ja turnauksen neljänneksi sijoittuneita joukkueita vastaan. Viikonlopun kuuden pelin urakasta tytöt hävisivät rankkareilla vain yhden pelin. Suoritusta voidaan pitää hyvänä.

SB VANTAA – HEAVENLY DEVILS IBK             4-0

B-tyttöjen pelit jatkuivat myös sunnuntaina ja ensimmäisenä vastaan asettui naisten haastajasarjan Heavenly Devilsin joukkue. Koko turnauksen hyvällä sykkeellä pelannut B-tyttöjen ryhmä aloitti maalien teon ajassa 4:03 kun Janica karvasi pallon itselleen ja eteni lähemmäs maalia vetäen pallon taka-alanurkkaan.  Toisessa erässä Vantaa siirtyi jo 2-0 johtoon, kun laidasta edennyt Elsa syötti pallon poikittain maalille tulleelle Ritulle. Ritu veti pallon heti syötöstä maalivahdin olkapään ja takatolpan väliin. SB Vantaan 3-0 maalissa Ritu syötti pallon seinäsyöttönä rystyltä Essille, joka pääsi käytännössä ohjaamaan maalin. Loppuluvut 4-0 ja paikan seuraavalle kierrokselle varmisti Emppu, joka veti pallon Essin syötöstä maaliin.

SB VANTAA – SCH                    2-0

Vantaan seuraava vastustaja oli SCH, ja tähänkin peliin joutuivat joukkueessa pelanneet C-tytöt juoksemaan edellisestä pelistä. Kun peli saatiin käyntiin, oli Vantaan asenne taas täyttä rautaa. Vastustaja oli edellistä selvästi laadukkaampi, mutta Vantaa pysyi pelissä hyvin mukana. Ajassa 8:36 Ritu antoi Elsalle pitkän syötön, jonka Elsa onnistui kurottamaan ja ottamaan haltuunsa. Elsan hieno veto painui takanurkkaan vieden B-tytöt johtoon 1-0. Toisessa erässä peli ratkesi lopullisesti Siirin hyvään pallonriistoon ja ylösnousuun. Siiri syötti pallon eteen Islalle, joka laukoi matalan pallon maalin alanurkkaan. Maali tuli vain vajaa minuutti ennen ottelun päättymistä. Kahdesta ensimmäisestä pelistä voidaan todeta se, että B-tytöt eivät päästäneet yhtään maalia hyvin torjuneen Marian taakse. Kaksi voitettua ottelua mahdollistivat sen, että joukkue oli sarjansa neljän parhaan joukossa ja palaisi näin vielä kaksi lisäpeliä.

SB VANTAA – IHS                      1-4

Vantaalle osui kohdalle seuraavaan peliin Itä-Helsingin Salibandyn joukkue jolle oltiin hävitty alkusarjan peli. Tytöt jatkoivat pelaamista hyvällä asenteella fyysistä vastustajaa kohtaan. Vastustaja pääsi johtoon jo ajassa 1:50 kun pakkimme ei ollut ihan niin kiinni vastustajassa, kun olisi voinut. Vastustajalle jäi tilaa tehdä maali kämmenpuolen kääntölaukauksella lähietäisyydeltä. Vantaa tuli kuitenkin hienosti tasoihin ajassa 10:19. 1-1 maalissa Ritun hieman epäonnistunut veto painui Islan kautta maaliin. Toisessa erässä keskittymisemme kuitenkin herpaantui ja vain 50 sekunnin pelaamisen jälkeen täräytti vastustaja pallon kaukovedolla maaliin. Tilannetta edelsi laidassa hävitty kaksinkamppailu jossa vastustaja kyllä sutasi vapaalla kädellään pelaajamme mailan sivuun. Kun peli oli edennyt aikaan 19:45 syyllistyimme jälleen vain pallon tuijottamiseen, jolloin vastustaja pääsi takaa helposti vetopaikkaan. Läheltä sisään vedetty pallo vei vastustajan jo 3-1 johtoon. Illan viimeinen ja B-tytöt pronssipeliin lähettänyt maali tehtiin ajassa 22:20. Laidasta tullut ja rystyltä lähtenyt laukaus painui Marian jalkojen kautta maaliin.

SB VANTAA – SBSV                  2-3

B-tytöt pelasivat illan viimeisessä pelissä SBSV:n joukkuetta vastaan ja panoksena oli sarjan pronssimitali. Tytöt pelasivat tämänkin pelin rautaisella asenteella ja pärjäsivät hyvin kaksikamppailuissa. Ensimmäisessä erässä tehtiin vain yksi maali ja sekin kaukolaukauksella Marian taakse ajassa 9:34.

Toisessa erässä pakkimme keskelle suunnattu avaus katkaistiin ja käytännössä vastapalloon vedetty pallo painui maalimme alanurkkaan ajassa 16:59. Koko viikonlopun aggressiivisesti ja ennakkoluulottomasti pelannut Siiri kruunasi viikonlopun hyvän esityksensä ajassa 22:30. Siiri otti pallon itselleen meidän kenttäpuoliskollamme ja juoksi ohi vastustajan pakin sekä kiersi vielä vastaan tulleen maalivahdin ja kavensi pelin lukemiin 2-1. Valitettavasti vastustaja pääsi lisäämään johtoaan 3-1:een kun pakkimme maila jäi palloa suojanneen vastustajan väärälle puolelle. Tämä mahdollisti kämmenpuolelta vedetyn kääntövedon, joka painui Marian selän taakse. B-tytöt jatkoivat peliä hyvällä sykkeellä ja saivat aikaan vielä kavennuksen pelikellon näyttäessä 29:54. Tässä maalissa Siiri täräytti syötönkatkonsa jälkeen hienon vedon aivan maalin takayläpesään. Valitettavasti maali tuli liian myöhään ja näin vastustaja korjasi pronssiset mitalit.

C-tyttöjen pronssi ja B-tyttöjen eteneminen mitalipeleihin Naisten sarjassa olivat hyviä saavutuksia. Kun vielä D-tytötkin saavuttivat omassa sarjassaan hopeaa, voidaan todeta SB Vantaan tytöillä olleen hyvän viikonlopun. Tytöille hatunnosto hyvästä asenteesta ja osalle pelaajista isosta urakoinnista. Parhaimmillaan jotkut pelaajat pelasivat viikonlopun aikana kaikki 13 peliä. Kiitokset myös pitkistä päivistä toimihenkilöille ja vanhemmille.

HFC toimi hyvänä harjoituksena kohti tässä kuussa jatkuvia virallisia sarjapelejä. Jos näissä virallisissa peleissä asenne on näin kohdallaan ja onnistumme minimoimaan virheemme, voidaan olettaa kevätkaudelta paljon.